Rapha’s Brevet collectie an sich is niet nieuw, maar is dit jaar wel uitgebreid. Speciaal voor de lange meerdaagse ritten hebben ze een broek ontwikkeld.

Dan vraag je je misschien af waarom dat dan niet kan met een broek met heel goede zeem, zoals ze die zelf al hebben, maar natuurlijk kan dat ook een Assos of Castelli, maar bij meerdaagse ritten, zo legt Rapha uit, is het belang van een schone zeem erg belangrijk. Je zweet veel, je krijgt te maken met vuil, neerslag en noem maar op. De kans op infecties bij het zitvlak is dan heel groot en je kan niet voor elke dag een schone broek mee nemen. De zeem in de Brevet broeken is daarom geperforeerd waardoor het sneller zou moeten drogen en je dus na een dag fietsen de broek kan wassen en snel genoeg kan laten drogen voor de volgende dag.

De jerseys zijn ten opzichte van vorig jaar met name vernieuwd in kleur. Daarnaast zijn er nog bijpassende gilets en sokken en tevens een Team Sky uitvoering. De gehele heren Brevet collectie vind je online bij Rapha.

Rapha-Brevet-2016-01 Rapha-Brevet-2016-06

 

Ze hebben ook dameskleding binnen de Brevet collectie, alleen dan net niet met die speciale broek die het geheel eigenlijk juist bijzonder maakt. Wel nieuw zijn de Brevet Gilet’s die je hieronder ziet, links op de foto’s. Daarnaast is er nog een Insulated Gilet, een longsleeve jersey en bijpassende armwarmers en sokken. Je kan het zo compleet maken als je wil. De prijzen zijn zoals we ze gewend zijn van Rapha. Denk aan EUR 130 voor een jersey, EUR 95 voor het gilet en EUR 160 voor de Insulated Gilet.

Kijk in de Rapha online shop voor de gehele Rapha Women’s Brevet Collection

Rapha-Brevet-2016-09-womens-gilet2 Rapha-Brevet-2016-09-womens-gilet3Rapha-Brevet-2016-07

Nog wel aardig om te zien is dat ze met een team van drie renners een tocht van 700km door een van de meest onherbergzame gebieden van Zuid-Afrika gemaakt; The Tour Of Ara om de collectie te testen.

Tags: