Rapha en Canyon werken niet alleen samen als het gaat om het WMN Cycling team. Samen verzorgen ze ook clinics voor wielrenners. ‘Ze’ zijn in dit geval: Erik Dekker, Rick Flens en Marit Huisman. Canyon zorgde voor testfietsen voor de liefhebber en Rapha zorgde voor de koffie, fris, repen, noten en zelfs een biertje (dat laatste wel voor na afloop). En nee, het koste niets.

Gisteravond waren we in Geldrop, op de baan van wielercircuit van TML Dommelstreek, waar werd ingegaan op verschillende facetten van het wielrennen. De baan werd trouwens nog snel vrij van bladeren gemaakt.

Tijdens een korte algemene instructie wordt de groep van zo’n 25 man en vrouw, ingedeeld in 3 groepen. De racers, de gemiddelde rijders en de beginners. Eerst werd er een paar rondjes warm gefietst en daarna werd er geoefend. In elke groep werd er op een passend niveau aandacht besteed aan het rijden in een groep. Kijk goed wel goed naar de renner voor je, maar kijk ook door de bocht bij het aansturen. Ander belangrijk aspect, is het kiezen van de juiste versnelling. Bij een sprint oefening, waarbij je uit de bocht moet sprinten, zijn er een aantal die nog niet helemaal de goede versnelling hebben waardoor ze wat moeizaam op gang komen. Staan op de pedalen wil daarbij ook helpen om sneller op gang te komen in plaats van lekker blijven zitten op je zadel 😉

Naast het sprinten en sturen was ook behendigheid onderdeel van de clinic. Slalommen en ook stilstaan en balanceren op de fiets. Waarbij in het laatste geval het niet de bedoeling was om al stiekem de pedalen los te klikken. Hier werd links en rechts toch een beetje mee gesjoemeld :-). Dit waren een paar punten van alles wat werd besproken en geoefend.

Kortom een erg leuke, gezellige en ook nog eens leerzame avond die in de toekomst nog wel vaker gehouden gaat worden. We hebben een fotoverslagje gemaakt zodat je een indruk krijgt. Het werd al snel donker en dat zul je ook zien aan de foto’s.