Het einde van het jaar staat altijd in het teken van een aantal tradities. Inmiddels kan je wel stellen dat de #Festive500 van Rapha ook behoort tot een traditie. 500 kilometer fietsen tussen kerst en nieuwjaar. Waar het vandaan komt en wat de #Festive500 precies inhoudt hebben we in 2013 al beschreven.

De traditie wordt dus ook in 2017 voortgezet waarbij Rapha uitpakt met verschillende events en #Festive500 cycling essentials. Deze essentials zijn allen voorzien van een speciaal design in een erg mooie kleurstelling. De kleuren wit, roze en blauw komen in alle producten terug. De speciale lijn bestaat uit een koersklak, sokken, nek-warmer, musette en een t-shirt.

Zoals gezegd organiseren ze in de periode tussen kerst en nieuwjaar ook een aantal events die je helpen de #Festive500 tot een succes te maken. Zo wordt er iedere dag (behalve 25 december) een rit georganiseerd vanaf het clubhuis in Amsterdam. De eerste rit zal plaatsvinden op zondag 24 december. De afsluiting zal een week later zijn, op zondag 31 december. Het afsluitende event, ‘Hoep Loops’, zal plaatsvinden op de route van de ‘Ronde Hoep’. Een ronde van zo’n 17 kilometer waarbij Rapha tussen 10:00 en 15:00 uur aanwezig zal zijn met een verzorgingspost. Je kan kiezen om de ‘Ronde Hoep’ zo vaak mogelijk te fietsen of je kan, na het behalen van de 500 kilometer, bij de verzorgingspost in de remmen knijpen.

Naast deze events in Amsterdam organiseren ze van 28 tot 30 december een RCC Festive 500 Excursion. Tijdens dit event gaan ze in drie dagen tijd de gehele afstand volbrengen. Startlocatie is Ten Tusscher in Enschede, vanwaar er met een route van 170 kilometer naar het Duitse Ibbenbüren wordt gefietst. Er is daar een hotel geregeld, om de dag erna in Duitsland de challenge te kunnen vervolgen. De derde en laatste dag gaat het weer richting Enschede en (mits het weer het toelaat) dan heb je de #Festive500 volbracht. Enige kosten die er aan deze driedaagse zijn verbonden, zijn de hotelkosten. Voor alle overige zaken (o.a. eten, drinken, volgauto, routes en routeleiders) wordt gezorgd.

Inschrijven en info via Rapha en een overzicht van de events en tickets kan je vinden via de Facebookpagina van Rapha Clubhouse Amsterdam

Gerelateerd