De collectie van Rapha is compleet. Althans, als het om de uitrusting van de renner gaat. Alleen de helm ontbrak nog en die hebben ze tijdens Eurobike geïntroduceerd.

En ‘eigen’ gaat in dit geval niet helemaal op. Je had het misschien al gezien, maar de helm is natuurlijk eigenlijk een Giro Synthe. Net als ze ook bij hun schoenen doen baseren ze deze voor het overgrote deel op Giro met eigen aanpassingen.

Die aanpassingen zijn niet heel groot. Het Giro logo achterop de helm is weg. Daar zit nu een open gat. Scheelt gewicht volgens Rapha en zou voor een betere luchtstroom moeten zorgen. Het verschil zal ons inziens klein zijn, maar dat het scheelt is evident. Wat we een goede verbetering van Rapha vinden is het aanbrengen van reflectie op de straps. Extra zichtbaarheid is altijd welkom. Een andere aanpassing is nog het helemaal dichtmaken van twee sleuven aan de zijkant, waar ook je bril in kan. Je bril kan er nog steeds in, maar de rest van de sleuf is helemaal dicht en heeft een ribbelprofiel.

De helm komt in vier kleurstellingen. Wit, zwart (met subtiel glanzend paars), Chartreuse (gelig) en een grijze die exclusief voor leden van de Rapha Cycle Club is. Elke model komt standaard met MIPS voor extra bescherming als je valt. Al het goede van de Giro Synthe MIPS dus met kleine aanpassingen en de stijl van de Britten dus. De ware fan kan zich nu dus ‘eindelijk’ van top tot teen kleden met Rapha.

Rapha Helm
Verkrijgbaar in S/M/L
EUR 275
Te koop online of in de winkel

Rapha-Helmet-eurobike3

Rapha-Helmet-chartreuse-04 Rapha-Helmet-chartreuse-03 Rapha-Helmet-chartreuse-05 Rapha-Helmet-chartreuse-06Rapha-Helmet-black-03 Rapha-Helmet-black-02Rapha-Helmet-black-04 Rapha-Helmet-black-05 Rapha-Helmet-white-02 Rapha-Helmet-white-01Rapha-Helmet-white-03 Rapha-Helmet-white-04Rapha-RCC-Helmet-Grey-2-1024x1024 Rapha-RCC-Helmet-Grey-3-1024x1024

Gerelateerd

Tags: