Mooie video’s uit Europese landen, dat is de Hidden Europe serie van Rapha. En nu is het de beurt aan ‘ons’. Ze hadden het alleen niet zo getroffen met het weer. Of juist wel?

Bij Rapha zijn ze goed met video’s, dat weten we inmiddels wel. Wij hebben elke keer de neiging om ergens halverwege hun video’s alles los te laten en meteen op de fiets te springen. In hun serie over de minder bekende plekken om te fietsen in Europa, vonden ze het ook tijd voor Nederland. En terecht natuurlijk, want ons land kan echt wel mooi zijn. Zeker als het mooi weer is! Maar Nederland is ook wind en regen. Of misschien wel juíst wind en regen. Eenieder van ons heeft de Dutch Mountains inmiddels toch ontelbaar vaak bedwongen?

Geen klompen en tulpen in deze video over Nederland, wel haring. Aangevuld met “Herinnering aan Holland” van Hendrik Marsman. Kijk en geniet, van ons land.

Denkend aan Holland
zie ik breede rivieren
traag door oneindig
laagland gaan,

rijen ondenkbaar
ijle populieren
als hooge pluimen
aan den einder staan;

en in de geweldige
ruimte verzonken
de boerderijen
verspreid door het land,

boomgroepen, dorpen,
geknotte torens,
kerken en olmen
in een grootsch verband.

de lucht hangt er laag
en de zon wordt er langzaam
in grijze veelkleurige
dampen gesmoord,

en in alle gewesten
wordt de stem van het water
met zijn eeuwige rampen
gevreesd en gehoord.

Hendrik Marsman

Rapha Continental Hidden Europe: Holland | Racefietsblog.nlRapha Continental Hidden Europe: Holland | Racefietsblog.nlRapha Continental Hidden Europe: Holland | Racefietsblog.nl

http://pages.rapha.cc/nl/rides-nl/hidden-europe-holland

Gerelateerd

Tags: