Rapha heeft elk jaar een nieuwe crosscollectie en die is altijd heel herkenbaar. Ook voor het komende seizoen is dit weer het geval.

Hun crosscollectie is altijd overwegend zwart met hoekige vormen en strepen die er goed uitspringen. Voor dit jaar is het weer anders, maar toch herken je de stijl die ze hanteren en dat is best knap. Een beetje zoals een automerk elke keer een nieuw model op de markt brengen die toch altijd heel herkenbaar is.

Dit jaar geen cross-specifieke schoenen of bibshorts meer, maar wel alles voor het bovenlichaam inclusief accessoires. Ok, voor de voeten zijn er wel nog de sokken. De jerseys zitten strak om het lichaam. De jerseys met lange mouwen onderscheiden door de verstevigde schouderstukken die iets aan comfort moeten bieden bij het schouderen van de fiets.

Net als elk jaar hebben ze ook een Classic uitvoering van de longsleeve jersey die iets ingetogener is qua stijl. Hij is voor 44% van merinowol gemaakt voor het koudere weer. De kraag heeft strepen in de kleuren die je in deze collectie tegenkomt, mooi gedaan. Alle jerseys hebben zakken op de rug, al zal je hier bij een wedstrijd in principe niets in gaan doen. Rapha heeft dit gedaan omdat ze de kleding breder in willen zetten dan alleen cross. Daarmee doelen ze op offroad, dus ook gravel en dergelijke. Dan zijn die zakken wel weer heel welkom.

Op de kleding zie je ook het getal, of eigenlijk het jaargetal 1901 terugkomen. Dit refereert naar het jaar waarin naar alle waarschijnlijk de eerst cyclocrosswedstrijd werd gereden in Frankrijk. Aan de binnenkant van de kleding zit ook een label dat hier meer over verteld. Iets dat Rapha overigens veel vaker doet.

Hieronder nog meer foto’s met prijzen erbij. Alle info bij Rapha

Rapha Cross Long Sleeve Race Jersey – € 155,-
Rapha Cross Jersey – € 100,-
Rapha Women’s Cross Long Sleeve Race Jersey – € 155,-
Rapha Cross Long Sleeve Classic Jersey – € 155,-
Rapha Cross Lightweight Snood – € 17,50
Rapha Cross Merino Scarf – € 55,-
Rapha Cross Pro Team Socks Extra Long € 25,-
Rapha Cross Bobble Hat € 55,-
Rapha Cross T-shirt € 25,-