Waarom wachten op een gelegenheid als je ook zelf een aanleiding voor een evenement kan bedenken. Dat moet Rapha hebben gedacht toen ze Rapha Rides het levenslicht gaven.

Rapha Rides is een verzameling van allerlei leuke dingen om te doen ter ere van de fietscultuur. Leuke dingen doen met een fietsthema klinkt goed, maar wat gaan ze doen met de Rapha Rides, die in Amsterdam wordt gehouden van 2 – 4 juni?

Elke dag zijn er gratis evenementen waarvoor je je kan inschrijven. Je mag trouwens aan meerdere evenementen meedoen. Ik zal er een paar uitpikken. Vrijdag ochtend is er een “Chasing the Sunrise Ride”, een ritje welke al om 6 uur begint om de zonsopgang rondom Amsterdam te zien. Hou je meer van koken, dan lijkt me de Workshop onder leiding van Henrik Orre (Team Sky chefkok) ook erg leuk.

Wil je samen met 3 vrienden lekker gek doen, dan kan je zaterdag meedoen aan een wedstrijd om met z’n vieren zoveel mogelijk kilometers te fietsen tussen 6:00 uur en 18:00 uur. Maar een “Tweed Ride is ook niet verkeerd.  De stad Amsterdam ontdekken kan ook door zondag mee te doen met de “Hidden Secrets Urban Ride”. Een rit door de stad (op je stadsfiets deze keer) waar je allerlei moois van Amsterdam krijgt te zien. Zondag wordt het evenement afgesloten door een “Closing Party BBQ”, deze bbq kost € 10,-

Ik heb nog lang niet alles van de agenda genoemd, dus kijk zelf maar even of hier iets leuks tussen zit voor je, dan kan je je direct inschrijven. Rapha Rides staat in ieder geval in mijn agenda.

De Rapha Rides wordt trouwens in 20 steden over de wereld gehouden deze zomer, waarvan Amsterdam er dus eentje is.

Gerelateerd

Tags: