Voor de Bordeaux-Paris tocht is er van Rapha de special edition in bordeaux kleuren. Een wielershirt en een gilet voor eroverheen.

De twee kledingstukken zijn gemaakt om het 50ste jubileum te vieren van Tom Simpson, die de ronde in 1963 won. De klassieker wordt nu niet meer gereden, de laatste keer was in 1988. Het was een van de langste klassiekers, zo’n 560 km!!! Na de start in Bordeaux finishten de renners zo’n 14 uur later in Parijs. Het laatste stuk werd gereden achter dernies.

Rapha heeft de twee kledingstukken weer met stijl ontworpen (net als bijvoorbeeld de Parijs Roubaix shirts en armstukken). Al moet ik zeggen dat ik niet zo hou van gilets. Het shirt zelf heeft allerlei leuke details zoals de engelse en de franse vlag. Ook de initialen van Tom.

Je kan op de site aangeven dat je een seintje krijgt wanneer ze in voorraad zijn. Ze zijn namelijk nog niet beschikbaar. Voor de prijs moet je voor het shirt rekenen op 145 euro en voor het gilet 100 euro. (als niet-fan van giletjes zou ik hiermee dus 100 euro uitsparen… dat is dan snel verdient :-))