De sfeer tijdens het fietsen wordt steeds belangrijker. De laatste tijd zijn de zogenaamde ‘adventure rides’ vooral hip. Op sfeerfoto’s zie je veel gravelpaden, kamperen, bbq, gezellig zitten onder het genot van een biertje. Misschien vind je het een hype en wil je er niet aan meedoen, dat mag. Maar als je het eens een keertje probeert zul je zien dat het erg gezellig kan zijn, zoals ondergetekende heeft ervaren. Rapha gaat hier ook op in met hun Explore campagne. Als nieuwtje voor de avontuurlijke fietser hebben ze de Cargo Bib Shorts. Dit is een wielerbroek met zakken aan de zij- en achterkant. Deze stijl en functie past erg goed bij die avontuurlijke ritten.

Dit is Rapha’s eerste bib met zakken. Na de ontwikkeling van de broek is deze uitvoerig getest in Europa, Australië en Argentinië. Beide broekspijpen hebben een doorzichtige zak en op de rug is er ook nog een zak. Het voordeel is dat je opeens niet meer gebonden bent aan een traditioneel wielershirt met zakken achterop. De broek heeft verder reflecterende strepen op de pijpen en achterkant. De bovenkant van de broek en de zeem zijn hetzelfde als de Brevet Bib Shorts. De kleuren waaruit je kan kiezen zijn: zwart, donker navy en donker grijs. De prijs van de broek is € 230,-

Deze maand zijn er diverse, wat Rapha noemt “explore events”, waar je aan mee kan doen. Een greep uit de events: een gravelride vanuit Amsterdam op 11 maart, een rit met Sophie de Boer op 18 maart en een “hoe onderhoud ik mijn fiets” avond op 22 maart.

Meer informatie over de events kan je hier vinden.

Gerelateerd