Ja, de snelpakken kennen we natuurlijk al, maar dit is toch de echte onesie onder de snelpakken. Één stuk van top tot teen. Een fietspak dus.

De vergelijking met een duikpak is natuurlijk snel gemaakt, en niet helemaal onterecht. Het is zelfs gemaakt om direct op de huid te dragen. Het enige dat nog ontbreekt is de capuchon voor over je hoofd.

Het pak is eigenlijk een combinatie van Rapha’s Pro Team Jacket en Pro Team Winter Tights. De bovenkant heeft een wind- en waterdichte laag op het voorpand en de mouwen, maar is ademend op de rug. Belangrijk, want anders kan je net zo goed een vuilniszak over je winterkloffie aantrekken, de warmte moet wel afgevoerd kunnen worden om te voorkomen dat je onder je kleding drijfnat en daarmee koud wordt.

De pijpen van de broek zijn gevoerd en beschikt ook over water- en winddichte eigenschappen zonder het ademend vermogen uit het oog te verliezen.

Tot nu toe lijkt het simpelweg twee aan elkaar genaaide items, maar bij de onderkant van de pijpen wordt het toch speciaal. Het bestaat uit een binnen- en buitenstuk. Het binnenstuk wordt tegen de huid gedragen voor de warmte terwijl het buitenstuk beschermt tegen de elementen en óver je (over)schoenen heen gedragen wordt. Het grote voordeel hiervan is dat water niet je overschoenen in kan sijpelen maar door het Aerosuit er overheen afgevoerd wordt.

Op de rug zitten drie zakken met reflecterende details. Het heeft een lange rits aan de voorkant en wat ze noemen een discrete flap aan de voorkant voor de sanitaire stop. Voor de mannen althans, er is geen dames variant van het pak.

Oh ja, het is natuurlijk ook aerodynamisch, maar dat kan haast niet anders wanneer je zoiets aantrekt!

Het Rapha Pro Team Thermal Aerosuit is te koop voor EUR 395,-

Rapha-Pro-Team-Thermal-Aero-suit-3Rapha-Pro-Team-Thermal-Aero-suit-5Rapha-Pro-Team-Thermal-Aero-suit-6Rapha-Pro-Team-Thermal-Aero-suit-12Rapha-Pro-Team-Thermal-Aero-suit-2