Red Bull ken je naast het oppeppende drankje waarschijnlijk ook wel van de vele evenementen die ze wereldwijd organiseren in verschillende sporten. Zo schreven we eerder al over het evenementen ‘Red Bull de Muur’. Sinds dit seizoen heeft Red Bull ook het cyclocrossen gevonden!

Een aantal weken geleden organiseerden ze de Red Bull Velodux. Een Urban Cyclocross wedstrijd waarbij er rondom een kasteel in Luxemburg een parcours was uitgezet waarin alle facetten van het crossen gepresenteerd werden. Met deelnemers als Phillip Gilbert en Danilo Wyss wist Red Bull het publiek uitermate goed te vermaken! Zie de video hieronder voor een mooie flashback!

Op 13 december heeft Red Bull een volgend cyclocross evenement gepland! In Antwerpen, vlak bij het parcours van de scheldecross, presenteerd Red Bull haar Tout Droit wedstrijd. Tout Droit, Frans voor rechtdoor. De wedstrijd begint met een ‘le Mans’ start waarnaar er een 7 tal checkpoints moeten worden aangedaan alvorens er gefinisht kan worden. Het parcours lijkt ook niet bijzonder moeilijk als je bedenkt dat je 7 keer alleen maar rechtdoor hoeft te fietsen. Kleine kanttekening hierbij is dat dit op papier rechtdoor is en het is maar de vraag wat je onderweg tegenkomt.
Voor slechts 10 euro kan je inschrijven en sta je om 11:15 uur aan de start. Om het cyclocross feest compleet te maken ben je dan ruim op tijd om in de middag naar ‘de grote meneren van het veld’ te kijken tijdens de scheldecross. Kortom een mooie dag voor de ultieme cyclocross-liefhebber! Inschrijven kan hier!

Speciaal voor dit evenement heeft Red Bull een promo gemaakt met 3 iconen uit de cross. De oud-wereldkampioenen Niels Albert en Paul Herygers (met zijn WK-fiets!) en wellicht de wereldkampioen onder de comentatoren Michel Wuyts!

Gerelateerd