Sportdrank is onder andere verkrijgbaar in poedervorm en in tabletvorm. We kregen van 3action de Hydration Tabs om eens te testen. Sportvoeding in tabletvorm heeft een aantal voordelen ten opzichte van sportvoeding in poedervorm. Zo is de dosering altijd exact gelijk, is de voeding heel makkelijk mee te nemen en een bidon vullen gaat zonder knoeien. Er zijn ook een aantal nadelen. Wil je afwijken van de dosering (om verschil te maken met 500ml en 750ml bidons) dan moet je de tableten gaan breken, wat onhandig is. Ook betaal je relatief iets meer voor de hoeveelheid sportvoeding. In totaal zitten er voor €9,95 twintig tabletten in de verpakking van de 3action Hydration Tabs die wij ontvingen. Deze bevatten trouwens geen calorieën en is dus voor het aanvullen van vocht met elektrolyten.

Smaak
Maar is de smaak ook anders dan die van poeder? Los van de smaak die op het product staat, de onze had de smaak lemon-grapefruit, proeft het geheel licht tintelend. Niet als Spa rood maar heel heel licht. Dit komt doordat de tablet een soort van bruistablet is waardoor deze oplost wanneer je hem in je bidon met water laat vallen. De tablet doet er zo’n 1,5 minuut over om helemaal opgelost te zijn. Daarna is de tablet ook echt helemaal weg. Omdat de bubbels weg moeten kunnen, is het handig om de bidon even open te laten anders bouwt de druk zich op in de bidon. De kleur is transparant met een licht gele gloed en smaakt vooral lekker licht en fris en ondanks dat ik het door de lichte tintel niet de lekkerste sportdrank vind die ik ken, gebruik ik het toch regelmatig door het zo makkelijk is. Water in je bidon, tablet erin en klaar.

Conclusie
Deze Hydration Tabs zijn echt handig om in je auto of in je rugzak te stoppen zodat je altijd iets bij je hebt. Door het formaat gaat dit heel makkelijk, veel makkelijker dan een pot sportdrank in poedervorm. Smaken verschillen en door de lichte tinteling is het niet de lekkerste smaak die ik ben tegengekomen. Maar als je van gemak houdt dat is dit zeker wel wat voor je.

3action-tabs33action-tabs2