In april schreven we al over de nieuwe ABUS GameChanger helm waar team Movistar mee rijdt. Destijds was er nog niet bijzonder veel info over deze helm bekend. Inmiddels hebben we de helm veelvuldig op tv kunnen zien en de afgelopen maand heeft de helm ook mij persoonlijk voorzien van een stukje veiligheid. We doen het niet vaak, en zeker niet vrijwillig, maar deze helm heeft de valtest met vlag en wimpel doorstaan!

De GameChanger is voor het Duitse merk, dat zich richt op de veiligheid van fiets en berijder, een nieuwe weg die ze inslaan. Met de GameChanger als ‘main weapon’ gaat ABUS de wielerwereld in. En voor de duidelijkheid, het is niet dat we naar jullie willen schreeuwen, het staat in hoofdletters omdat het een acroniem is voor August Bremicker und Söhne KG.

Compacte aerohelm
De afgelopen maand heb ik de knalgele variant getest. Een compact ogende aerohelm van 260 gram in maat M. Aan de voorkant heeft de helm een sleuf, opgedeeld in vijf gaten, die aan de zijkant van de helm doorloopt in een zwarte streep. Dit breekt de gele kleur en geeft de helm een snelle uitstraling. Aan de zijkant zit aan beide kanten een honingraat voor een groot ventilatiegat. Aan beide kanten zit er een opening in deze honingraat zodat je je bril in de helm kan steken.

Zoals we inmiddels gewend zijn van aerohelmen heeft ook de GameChanger interne luchtkanalen. Aan de achterkant zitten vijf openingen die de lucht en rijwind een uitweg bieden. De zwarte lijn loopt vanaf de zijkant mooi door naar de achterkant waardoor de openingen aan de achterkant nauwelijks opvallen. Van de vijf openingen aan de achterkant zitten er twee aan de zijkant van de helm, die ruimte bieden om een bril in te steken. Dus er is zowel aan de voor- als achterkant de mogelijkheid om je bril te ‘parkeren’. Je bril achterop je helm steken is aerodynamisch gezien ook weer net ietsje beter. Naast de ventilatie gaten aan de voor en achterkant heeft de helm ook bovenop nog twee openingen waar lucht instroomt. Aan de binnenkant van de helm kan je heel duidelijk zien hoe de verschillende luchtkanalen voor de verkoelende luchtstroom moeten zorgen. Elke opening aan de voorkant staat in verbinding met een opening aan de achterkant. Om dit te verduidelijken hebben ze bij Abus een mooie animatie video (zie onder). Hierin is goed te zien hoe de luchtstroom is van deze helm in drie verschillende posities, het Multi Position Design. De luchtkanalen van de Forced Air Cooling Technology, zoals ze het noemen, is eveneens duidelijk zichtbaar in deze animatie.

Het Zoom Ace systeem is het retentiesysteem van ABUS waarmee je de helm kan instellen rondom je hoofd. Dit systeem is in hoogte verstelbaar middels twintig kleine stapjes. Is de hoogte correct, dan kan je met het daarvoor bestemde wieltje de omtrek van de helm aanpassen zodat hij stevig om en op je hoofd zit. Overigens is dit versie twee van het Zoom Ace systeem. Bij de eerste versie liep het systeem om in hoogte te verstellen midden over het achterhoofd, waardoor de helm niet geschikt was voor vrouwen met een paardenstaart. Bij versie twee is dit aangepast waardoor de helm ook geschikt is voor vrouwen. Het vastmaken van de helm gaat middels de Flowstraps die je onder je kin vastklikt. Hieraan kan je enkel de lengte van de kinband afstellen. Het gedeelte dat rondom je oren zit is voorgevormd waardoor je er niets aan hoeft af te stellen. De bandjes zijn zo ontworpen dat ze niet beïnvloedbaar zijn door de wind. Hierdoor zouden ze niet moeten gaan flapperen en ontstaat er ook geen ruis door de wind. Een gepatenteerd systeem waarbij de voorkant van het bandje dikker is ten opzichte van de achterkant. Een soort druppelvorm dus, maar dan in de bandjes rondom je hoofd.

Naast al deze technische features heeft de helm een strak en snel design waarbij er maar drie logo’s zijn te vinden. Aan de voorkant, net boven de sleuf met ventilatiegaten. Aan de zij/achterkant zit het logo net onder het ventilatiegat dat tevens dienst doet als ‘Airport’ voor de bril. Aan de linkerkant is ook de naam van de helm leesbaar: GameChanger. Meest opvallende ‘logo’ zijn de letters ‘GC’ bovenop de helm.

Change the game!
De helm is op papier een high-end helm met veel features en dat maakt mij nieuwsgierig naar de praktijk. Bij het opzetten voelt de helm best licht, terwijl dit met 260 gram niet per se het geval is. Ik voel direct in het midden bovenop m’n hoofd een drukpunt. Nadat de helm goed is afgesteld en ik deze goed positioneer is dit verdwenen. Een blik in de spiegel bevestigd dat het een erg compacte helm is. De helm zit bijna direct goed en vooral erg prettig. Het Zoom Ace systeem afstellen is een fluitje van een cent en rondom de oren zit het goed. De kinband is qua lengte voor mij goed, maar ik hou slechts een centimeter speling over. Onderweg voel je de luchtstroom rondom je hoofd en het Forced Air Cooling systeem doet goed zijn werk. Nu is het wel november/december en zijn de temperaturen anders dan in de zomer, maar bij een temperatuur van rond de vijf graden kies ik er voor om een koersklak onder de GameChanger te dragen. Qua temperatuur is dit vergelijkbaar met het moment dat ik bij een open helm ook kies voor een koersklak onder de helm.

Het fluor-geel van deze helm valt op en de opmerkingen onderweg zijn veelal positief. Mooi is ook de gezichtsuitdrukking van een aantal mensen wanneer ze horen dat het om een helm van ABUS gaat. Dat hadden ze duidelijk niet verwacht van een merk dat ze vooral van de sloten kenden.

De Flowstraps zitten mooi rondom de oren en ik ben blij dat het afstellen van deze bandjes me bespaard blijft. Ik heb tijdens de ritten en koersen die ik met deze helm heb gereden geen enkele keer last gehad van irriterende bandjes. Ze zitten mooi langs de zijkant van m’n hoofd en blijven netjes op de plek. Het feit dat dit niet opvalt of irriteert zegt wat dat betreft voldoende want er zijn meerdere helmen geweest waarbij de bandjes bol gaan staan, of lastig zijn af te stellen. De Airports die ruimte bieden voor de bril, zowel aan de voorkant als achterkant, functioneren goed. De negen verschillende brillen die ik getest heb op deze Airports bleven allemaal strak in de helm zitten. Uiteraard heb ik mijn hoofd in meerdere posities gehad tijdens het testen en ook bewust de posities gekozen zoals deze in onderstaand filmpje worden geïllustreerd. Bij alle posities van mijn hoofd merk ik dat de luchtstroom aanwezig is en dus ook de verkoelende werking blijft.

In de inleiding had ik het al over de valtest die de GameChanger goed heeft doorstaan. Tijdens een crosswedstrijd ben ik redelijk hard onderuit geschoven waarbij, gezien de afdruk op de helm, mijn hoofd de ondergrond heeft geraakt. Geluk bij een ongeluk was dat het om gras ging waardoor de helm voornamelijk vies is geworden. Maar hij heeft er in elk geval voor gezorgd dat mijn hoofd beschermd is gebleven. Na de val zat de helm nog goed op m’n hoofd en is hij er ongeschonden uitgekomen.

Specificaties
ABUS GameChanger Aero helm (neon yellow)
Maat: M (52-58cm)
Gewicht: 260 gram (zelf gewogen)
Prijs: € 199,95
Verkrijgbaar in de kleuren Celeste Green, Velvet Black, Fuchsia Pink, Steel Blue, Blaze Red, Polar White en Team Movistar.
Via ABUS

Pluspunten
+ Looks
+ Pasvorm
+ Verkoeling
+ Bandjes rondom je oor
+ Airport voor de bril vóór en achter

Minpunten
– Gewicht mag nog wat lager
– Korte kinband

Conclusie
De opvallende GameChanger is een enorm prettige helm die er naar mijn mening ook strak uitziet. Zelf ben ik altijd gecharmeerd van compacte helmen en deze GameChanger valt zeker in deze categorie. Hij zit lekker op m’n hoofd en het afstellen gaat simpel en snel. Ik heb geen moment het idee gehad dat mijn hoofd de warmte niet kwijt kon, ook niet tijdens een crosswedstrijd. De verkoelende werking van het Forced Air Cooling systeem doet dus goed zijn werk. Daarmee is het nog geen helm om mee te gaan klimmen, net als alle andere aerohelmen. De verkoeling haal je uit de rijwind en bij bergop fietsen is die minimaal. Het Multi Position Design werkt goed, waardoor je in meerdere posities profijt hebt van de verkoelende werking.

De Flowstraps wapperen niet en doordat ze mooi strak om je hoofd blijven zitten voorkomt dit ook irritatie bij het dragen van een bril. Even geen bril nodig, dan steek je deze probleemloos en stevig aan de voor- of achterkant in de helm. Deze Airports voor je bril zijn probleemloos te vinden en ondanks dat ik nooit een bril achter in de helm steek, ging dat tijdens de testperiode telkens zonder te moeten zoeken naar de gaten. Het kinbandje is wat aan de korte kant waardoor passen voor het kopen een aanrader is. Het voelt niet aan als een zware helm, maar met 260 gram is het gewicht wel wat aan de hoge kant. Zeker bij een helm waarbij er veel onderzoek en ontwikkeling gaat zitten in minimale (maar wel belangrijke) verschillen, kan het gewicht hierin naar mijn idee niet achterblijven. Misschien wel de belangrijkste conclusie van de helm is dat hij bij een val/impact goed op z’n plek blijft en je hoofd beschermd!

WINACTIE
We mogen één GameChanger weggeven! De maat en kleur (voor zover beschikbaar) mag de winnaar zelf kiezen. Alles wat je daarvoor moet doen is in een reactie laten weten waarom jij degene bent die deze helm zou moeten winnen. Je hebt tot zondagavond 17 december 22.00 uur de tijd om te reageren. Maandagochtend maken we hier de winnaar bekend. Veel succes!

  

Gerelateerd

Tags:
 • Anne-Marie Hoekstra-Binnendijk

  Een goede opvallende helm die ik goed kan gebruiken tijdens mijn ritten waar de meesten in het donker over landwegen gaan zonder straatverlichting

 • Johan Van de Ven

  Ziet er een robuuste helm uit die zeker niet zou misstaan naast mijn oude ABUS helm die aan vervanging toe is. maat L in steel bleu zou ook goed staan bij mijn fiets die ook een steel bleu streep heeft.

 • Rick

  Mooie goede vervanger voor mijn oude helm

 • Elke reden om nog stijlvoller en meer aero door de wind te klieven, is een goede reden. Bovendien past mijn huidige helm niet goed bij de nieuw kit van de wielerclub. Een set dat matched, rijdt simpelweg sneller!

 • Joost Aldus

  Door deze helm zie ik er nog knapper uit op de fiets XD

 • Tom Marcelis

  Trend van aerohelmen gaat gelukkig de goede op met de Abus Game Changer. Geen lelijle kookpot meer op je hoofd maar een soignee aerohelmpje!

 • Lucky B

  Omdat ik er van overtuigd ben dat ik met zo’n aerodynamische helm echt wel 2 keer zo snel ga kunnen fietsen. Daarom noemt hij GameChanger toch ?!?

 • Jan Sanders

  Voor mijn kleinzoon die wielrenner is bij hsv de kampioen… En wel een snelle helm kan gebruiken..

 • Jorrit

  Wow! Daar zou ik heel blij mee zijn. Afgelopen augustus een aanrijding gehad waarbij mij helm mij erg goed beschermt heeft.inmiddels herstellende van de sleutelbeenbreuk die ik daarbij opgelopen heb. Oude helm is compleet afgeschreven, maar ik wil deze Briko Gass zeker weer vervangen door een aero model! Veilige kilometers met de Game changer in het verschiet?;)

 • Ulco Faber

  Zou wel een nieuwe helm kunnen gebruiken! Vorige ben ik mee gevallen en is dus niet meer veilig, zou een mooie upgrade zijn voor de eerste koersen van 2018

 • Thijs Kuik

  Omdat veiligheid altijd voorop gaat tijdens het fietsen. Zo zie ik mijzelf elke week wel een keer op het nippertje een ongeluk vermijden. Daarom is de helm ook een “Gamechanger”

 • Jeroen Vroegindeweij

  Omdat de baby (nu nog in mama dr buik) wil dat papa veilig terug komt na de koers

 • Geert Klop

  Omdat afgelopen september tijdens de laatste ritjes mijn helm is verdwenen uit een hotel, ben ik voor het nieuwe seizoen op zoek moet een nieuwe helm. Wat zou er nou beter zijn dan een mooie aero helm, waardoor het nieuwe seizoen sneller van start gaat ;).

 • Bas

  Wauw. Met de naam is Abus nog bescheiden geweest, want:

  – Super zichtbaarheid, wat ideaal is voor woon-werkverkeer door de grote stad
  – Aero, voor secondenwinst tijdens een triatlonwedstrijd 🙂
  – Heel mooi design!

 • Jochem BBB

  Omdat ik graag een vriend zou willen zien rondrijden als een kruising tussen Álien’ en een gele stormtrooper. 🙂

 • Peter Jansen

  Omdat ik tijdens wedstrijden vaak net te kort kom en deze helm wel eens het verschil zou kunnen maken! Ook is deze helm goed zichtbaar en dat is erg fijn aangezien ik ieder weekend van Utrecht naar Wageningen fiets en vaak in de schemer thuis kom.

 • Maarten Mennes

  Omdat mijn hersenen het voortbestaan van de mensheid zullen moeten garanderen wanneer Donald en Kim weer eens ruzie maken op hun volgende speelafspraakje; kan ik ze maar beter goed beschermen, toch 😉

 • Peter Rikkers

  Een nieuwe helm voor het nieuwe seizoen. Een veilig idee om mijn wedstrijdjes te rijden

 • Tjorven Reddé

  Wel…ik ben deze zomer begonnen met wielrennen…ik heb mij een degelijke fiets en uitrusting gekocht. Wel alles zomer-gerelateerd. Nu het winter is…merk ik dat ik eigenlijk nog een winter-uitrusting nodig heb. Handschoenen met lange vingers, lange broek, regenjasje, mutsje voor onder de helm…Dit alles neemt toch wel een hele hap uit mijn budget. Het zo dus super zijn mocht ik de fluo-gele helm maat medium kunnen winnen…en ook vooral omdat zichtbaarheid een top-prioriteit is! En nu…duimen maar!

 • J.Beerepoot

  Ik zou deze helm graag willen winnen,
  Dit is omdat ik opzoek ben naar een aerodynamische helm die wel goed ventileert. Deze zal ik gebruiken op het strand, mountainbike en volgend seizoen op de racefiets. Daarnaast vinden mijn ouders tijdens koersen en in trainingen dat ik meer moet opvallen met deze helm in de vel gele kleur in maat M zal dat zeker lukken! Zo kunnen wij samen tot de overeenkomst komen: Opvallend en snel :).

 • Jack Vermeulen

  Tja heel simpel, helaas twee keer gevallen dit seizoen (waarvan 1 keer omdat men me niet zag 🙁 ), dus voor komende seizoen kan ik wel een mooie fel gele helm gebruiken zodat ik daardoor iets meer opval.

 • Rutger Pollemans

  Ik heb een hele mooie knaloranje helm van ABUS voor het klimwerk. Maar voor de triathlons zou een aerohelm een leuke additie zijn!

 • Sam Gomis

  het zou een mooi verjaardagsgeschenk zij ,zondag ben ik jarig

 • Arjan van Hekke

  Mooie helm, zou hem goed kunnen gebruiken zowel voor het dagelijkse woonwerk verkeer (minimaal 40 km per dag) als voor de wedstrijden die ik rij. In de gele kleur val ik zeker op.

 • Ron Verlaan

  Ik rij elke dag zonder helm naar mijn werk, zou een goede gamechanger zijn.

 • Karel Castelein

  Omdat mijn lichaam niet aero genoeg is. De aero fiets heb ik al, de ABUS zou een aangename aanvulling zijn. Nu nog het lichaam….

 • Nico Joosten

  Omdat het wel eens tijd wordt om over te stappen op een aero helm. Bijkomend voordeel is dat deze ook zeer goed zichtbaar is, waardoor ik ook nog eens veiliger kan rondrijden

 • Sander

  Omdat ik elk voordeel wel kan gebruiken bij de Giro della Dolomiti komende zomer! Zeker wel zo veilig ook voor het buiten trainen deze winter! 🙂

 • Jay Overvliet

  Ik zou deze helm suuuuper graag willen winnen omdat ik met mijn huidige helm altijd op zoek ben naar de gaten om mn bril in te zetten. En daarnaast is het natuurlijk gewoon een ontzettend, super, prachtige, geweldige, ongelofelijke, en perfecte helm!!

 • Andre Philips

  Volgend jaar een trapje omhoog, kleine wedstrijdjes gaan rijden. Daar hoort een goede helm bij. De blauwe zal een aangename aanvulling zijn bij de nieuwe fiets met schijfremmen. Ook hier geldt veiligheid staat voorop. Dat het toevallig ook bij de clubkleding past is mooi meegenomen.

 • RH205

  Ik kende ABUS alleen van de sloten, handig want deze prachtige helm wil ik veilig opbergen!

 • Casper Höyng

  Duitse degelijkheid, dat lijkt me echt top voor het ding dat mijn hoofd beschermt!

 • Peter Joossen

  Dit zou een leuk kerstcadeautje zijn voor mijn vader!

 • Rodny Haveman

  mooie looks, ben in de markt voor een nieuw exemplaar en deze lijkt me een topper…..

 • Michiel Vander Beken

  Met een boorling in huis heb ik heel wat aan mijn hoofd. Het zou leuk zijn als ik deze mooie helm kon winnen dan heb ik een zorgje minder. Veilig en mooi op pad gaan is immers belangrijk.

 • Peter Kannekens

  Ben benieuwd of de helm ook op mijn “dik” hoofd pas.

 • Patrick demper

  Mooi kerst cadeau voor onder de boom. En een top helm om nog harder te gaan op de fiets

 • Lenn17

  Ik verlies in onze clubsprint altijd met een paar centimeter, met deze aerohelm kan ik misschien die paar centimeter in mijn voordeel laten uitdraaien 😉

 • Jurre

  Om nét dat beetje sneller te gaan in de bordjessprints kan ik zo’n helm wel gebruiken!

 • wilmsen anita

  Om aan de dochter te geven zodat ik gerust ben als ze fietst

 • Joop Locktree

  om dat ik 2 weken geleden gevallen bent helm stuk en 6 weken niet kan fietsen
  en dan komt de helm wel goed uit en dat verzacht de pijn ook een klein beetje dan

 • Nico De Schutter

  Omdat mijn hoofd steeds overhit geraakt bij grote zomerse ritten en ik dan vaak geneigd ben om de helm af te zetten. Wat de veiligheid niet ten goede komt. Met deze coolende werking van de airflow is dit hopelijk verholpen. Ook zou een maatje M van de gamechanger in het zwart zeer mooi passen bij mijn nieuwe cannondale met schijfremmen die me dagelijks veilig van en naar het werk brengt. Weer een zorg minder voor mijn werkgever die me toch telkens probeert te overtuigen om met de bus te komen.

 • Bertil Deuring

  Omdat ik fiets met een in Slovenië gekochte helm van 36,- euro, ik geen idee heb hoe veilig ik daarmee ben en graag met wat meer vertrouwen de weg op ga. Oja, en deze ziet er héél erg vet uit. 😀

 • Leander Mascini

  mooie helm die heel goed kan gebruiken op mijn woon-werk ritjes in het donker.

 • Carlo

  Fiets dagelijks 60km door weer en wind dus een goede en opvallende helm is hier zeker welkom.

 • Mark van Dijk

  Het is een mooie helm om te zien maar veel belangrijker dat hij de valtest met vlag en wimpel doorstaat. Ik hoop dit nooit zelf te hoeven testen en ben blij dat Coen dit voor mij heeft gedaan;). Ik ben ook op zoek naar een nieuwe goede helm en ik denk dat dit hem is

 • Rick Niehof

  De gele GameChanger matcht als een malle met m’n gele stuurlint en gele bidonhouders op een verder volledig zwarte fiets. Daarnaast is m’n huidige helm aan vervanging toe na wat valpartijtjes tijdens het crossen!

 • iulia stamate

  Zou hem graag willen winnen voor mijn zoon die bang is om te fietsen

 • Gerben Bastiaan

  Aangezien mijn Giro Ion helm al wat jaartjes meegaat en ik op zoek ben naar iets nieuws. Zou deze helm een zeer welkome zijn. Want een aero helm heb ik nog niet en deze ziet er erg gaaf uit en persoonlijk had ik dat nooit verwacht dat Abus zo iets als helm zou maken.

 • Zou die helm graag willen hebben ,gewoon omdat die mooi en veilig is .!! Ik maak er geen lang verhaal van.!!

 • Stan van Reisen

  Ik zou hem graag willen winnen omdat ik dan niet meer met de (vaak vieze) helmen van mijn vader of broer de deur uit hoef, wat vanuit hygiënisch aspect vaak niet heel fris is haha!

 • New Yorkje

  Ik zou een hele goede vriend er heel blij mee kunnen maken..

 • Erika Luit

  omdat ik hier mijn man heel blij mee kan maken en dan heb ik gelijk een prachtig cadeau voor de kerst <3

 • Arjan van Zanten

  Ik zou deze helm graag willen winnen omdat ik in deze donkere dagen ”s ochtends en’ ’s avonds op de fiets zit van en naar ’t werk. Met fluor geel val ik lekker op. Twee vliegen in één klap. En veilig en Abus promotie 😉

 • M Reinders

  Zuinig zijn op je spullen is altijd goed, maar het advies dat ik krijg is dat mijn OGK helm ( volgens de toenmalige adviseur de veiligste helm die zo’n 24 jaar geleden te krijgen was) nu toch echt vervangen moet worden. Mooier dan de gamechanger wordt het niet!

 • Kasper Burgers

  Jullie uitgebreide review verteld perfect waarom ik de gamechanger zou willen winnen, de review nog een x in de commentsectie plakken lijkt me echter overbodig 🙂

 • LE

  Mijn vader zegt constant dat ik een helm moet gaan dragen als ik op mijn (zijn oude) vintage racefiets door de stad race. Ik denk dat het tijd wordt dat ik toch maar naar hem ga luisteren!

 • Peggy Palm

  Deze helm zou ideaal zijn voor mijn zoon Mika als Pizzakoerier. Het zou mij als moeder een fijner en veiliger gevoel geven.

 • NinaMol

  Ik zit graag veilig op de fiets!!

 • Harmen

  Met mijn fietstrainingen en mijn ambassadeurschap voor grote fietstochten maak ik mensen enthousiast om ook te gaan fietsen. Je hoort natuurlijk het goede voorbeeld te geven, ZEKER als het om ABUS-veiligheid gaat!

 • Kees Vd Loo

  deze helm is perfect voor me in het verkeer hij valt lekker op .
  En de kwaliteit is goed .
  Hij zou niet misstaan bij mijn gele outfit van Trek Segafredo.
  de match is dan perfect en ik ben goed zichtbaar.

 • Frank R.

  Bij mijn nieuwe Bianchi Oltre XR4 hoort nog een nieuwe aero Celeste helm, sit-ins natuurlijk de ultieme aanvulling op mijn nieuwe outfit.

 • Jacob

  Met de jaren wordt mijn pruikje haar dunner en dunner. De dag dat ik van mezelf aero genoeg ben is nabij.. Dat hoofd in een kek kleurtje lakken is zo onhandig voor als je niet op de fiets zit. Deze helm is een prima uitkomst wat dat betreft. Steel Blue vind ik een hele gave kleur!

 • Erik Eijben

  Mijn oude giro helm zit niet echt lekker meer , en ben dus echt toe aan een nieuwe helm , zou het ontzettend leuk vinden als ik deze helm zou winnen ! En ik ben meteen een stuk makkelijker te zien met die mooie kleur .

 • Jaak Hofmans

  Vorige week tegen een laaghangende tak geknald , helm serieus beschadigd, ik maar een klein beetje, maar nu een nieuwe helm nodig, dus bij deze…

 • Richard Busscher

  Mijn meer dan 12 jaar oude los Bell helm moet ik nu constant “delen” met mijn kinderen van 4, 7 en 9 jaar. Het beschermende is er nu wel vanaf dus deze helm is méér dan welkom!

  https://uploads.disquscdn.com/images/62d152f1bd654fb90bae72f3c03d69e57e53840af214efde325ece586f15a40d.jpg

 • Ronald Termaat

  Ja, dat is moeilijk om een betere reden te vinden dan alle goede redenen die hier onder staan. Bij onze fietsgroep heeft iedereen een bijnaam. Die van mij is ‘De Vinger’. Ben namelijk ongenadig onderuit gegaan en met m’n kop tegen het wegdek geslagen. Nadat ik me er van verzekerde dat ik niks gebroken had (ik dacht m’n schouder) wilde ik op staan. Ik zette m’n hand neer en keek er naar. Tot m’n schrik stond 1 vinger 90 graden de verkeerde kant op (naar boven). Het leek wel Poltergeist. Ik dacht die is gebroken. Inmiddels kwam er hulp aan en werden er kleden neergelegd op het gras waar ik op kon gaan liggen. Die ik dan weer lekker met bloed besmeurde. Met de auto naar het ziekenhuis gebracht waar ze zeiden dat ie uit de kom was en dat ze die even gingen terugzetten. Ik zei nog: Gelukkig, ik dacht dat ie gebroken was. Waarop de arts zei: Waarschijnlijk ook wel, maar we gaan ‘m eerst even terug in de kom zetten (…). Met twee man werd er aan me getrokken en bij de tweede poging was ie weer terug op z’n plek. Na x-rays bleek er inderdaad een breuk te zitten. Dus revalidatie en spalken. De geplande trip met de groep naar de GrossGlockner heb ik gewoon gedaan met spalk en al. De volgende dag een bloemetje gebracht naar de man van het bebloede kleed. De vinger komt nooit meer helemaal goed. Gaat niet helemaal meer recht en is wat dikker. Maar had ik geen goede helm gehad dan was dit allemaal veel erger afgelopen. Die helm was echter net nieuw en ik ben zo onverstandig geweest om ‘m niet weg te gooien. Aangezien veiligheid voor alles gaat is deze ABUS helm natuurlijk de perfecte reden om m’n helm weg te gooien en te vervangen. Waarom deze ABUS helm goed bij mij past? Kijk naar m’n Avatar in een zweefvliegtuig. Het hoogste wat er aerodynamisch te halen is. Dat is ook de reden dat ik op een Aeroad rij (Duits) waar deze Duitse helm natuurlijk perfect mee samen gaat.
  Zo, tot zover mijn korte bijdrage 🙂

 • Sjoerd

  Perfect voor mijn vrouw die de smaak van het fietsen helemaal te pakken heeft maar nu nog met mijn afgedankte helm rond rijdt.

 • Robert Wortman

  Omdat ik al de mooiste fiets heb zou ik ook de mooiste helm moeten hebben!

 • Elise Rutten

  Wat een mooie helm, daar kan ik wel mee gezien worden.

 • Lisanne Groothuis

  ik zou deze graag voor mijn schoonvader willen winnen. Kort geleden heeft hij te horen gekregen dat hij met ontslag moet.
  hij wil nu zijn grote droom waarmaken en zijn eigen fietsclub starten waarbij hij mensen de hele wereld laat zien.
  Om te laten zien dat wij met z’n achter zijn beslissing staan, zou ik het leuk vinden hem dit als cadeau te kunnen overhandigen. Maar vooral natuurlijk omdat wij hem heelhuids terug willen zien. 😉
  Wat zou nu een beter kerstcadeau zijn om het nieuwe jaar vol zelfvertrouwen te mogen beginnen.
  Vorig jaar heeft hij al een flinke klap gehad waarbij hij een kleine hersenbloeding heeft gekregen, niks hield hem tegen om zijn geliefde fiets weer op te stappen, de volgende dag zat hij er alweer op, met hechtingen en al.
  Niks is belangrijker om mensen te stimuleren en motiveren dromen waar te maken, vaak komen daar de mooiste dingen uit voort. Ik gun hem deze frisse start, met een frisse helm van de beste kwaliteit 😉
  Wat zal zijn kerst er dan mooi uitzien.

  Fijne feestdagen iedereen 🙂

 • Eddy Dewannemacker

  Wauw gewoon de mooiste helm die er is voor het ogenblik

 • Anneliese

  Ik doe graag mee, een prachtige helm voor op de fiets, en heel erg veilig.
  Ik waag graag een kans voor de helm.
  Groetjes van,
  Anneliese de Waal

 • Hanz Bé

  Damn, laat m’n vriendin vanmiddag m’n helm van de kapstok stuiteren, ruim 1,5 meter hoogte…. wat nu?

 • Fred Lahuis

  waarin niet

 • Angela ten Ham

  ik doe graag mee voor mijn zoon. Zijn eigen helm is te klein geworden. De coole helm zou hij echt super vet vinden.

 • Jos de Lange

  Op mijn hoofd zal da ABUS vele km maken en in binnen- en buitenland. In warm en koud weer. In weer en wind. Kortom een rijdende reklamezuil. Met zo’n helm maak je graag nog wat extra kilometers.

 • Willem Dierckx

  Mijn brein smeekt voor een goede bescherming met een knappe look en voldoende koeling zodat het niet oververhit geraakt.

 • Tuur

  Ik koers nu rond met een champignon op mijn hoofd wat mijn imago niet echt ten goede komt. Ik zou graag mijn champignon om willen ruilen voor deze prachtige Game Changer van ABUS zodat ik weer gesoigneerd en safe mijn km kan maken.

 • racefietsblog

  Dank voor al jullie reacties!! Het waren er veel, maar er kan maar één als winnaar uit de bus komen, en dat is Maarten Zegt. Maarten, neem je aub contact met ons op via redactie@racefietsblog.nl?