Een van mijn favoriete shirts van de afgelopen maanden is het Sportful Bodyfit shirt. Dat klinkt lekker makkelijk, maar ik zal het proberen te onderbouwen. Zelf heb ik niet zo heel veel kleding van Sportful in mijn kast terwijl ze de laatste tijd toch best aan de weg timmeren.

Dit jaar rijden Team Trek-Segafredo en Team Bahrain-Merida met de kleding van Sportful dus zie je ze vaak in het peloton. Wat een fijn wielershirt een fijn wielershirt maakt, heeft te maken met allerlei factoren. Zelfs een shirt dat met koude dagen lekker is, kan in de zomer helemaal niet fijn zijn. Dit shirt van Sportful is vooral voor de warmere dagen. Zoals je mag verwachten van een Bodyfit shirt sluit het shirt heel mooi aan op je huid. Het shirt valt dan ook klein. Normaal past een maat L mij prima, maar voor dit shirt heb ik een XL nodig. Daar moet je dus even rekening mee houden.

Een techniek die je steeds vaker ziet is dat de mouwen als het ware afgeknipt zijn. Daardoor heb je onderaan geen randje ter afwerking. Erg strak maar het voelt ook erg fijn. Dat betekent in de praktijk dat je je tijdens het fietsen niet bewust bent van de mouwen. Je krijgt er trouwens ook nog eens erg strakke lijntjes van de zon door. De naden die gebruikt worden, zijn zo fijn en dun dat je ze ook helemaal niet voelt. Dan nog zoiets simpel als de rits. Er is gekozen bij dit shirt voor een iets dikkere rits. Tijdens het rijden merk je geen verschil tussen een fijne of een iets dikkere rits, maar met het open en dicht doen van de rits is zo’n dikkere versie toch net even makkelijker in gebruik dan een dunne versie. Het zijn natuurlijk maar minimale verschillen, maar dat maakt nou net het verschil tussen een goed shirt en een fijn shirt.

Het shirt heeft overigens drie zakken aan de achterkant die goed sluiten aan de bovenkant door een strak elastiek. Helaas is er geen klein zakje met een ritsje. Maar goed, dit is ook het shirt waar de Trek-Segafredo en Bahrain-Merida de meeste wedstrijden mee rijden en daar is hij dan ook op afgestemd. Het blauwe shirt is het shirt van 2016, voor dit jaar zijn er andere kleuren maar de fit is gelijk gebleven.

Details
Sportful Bodyfit Pro Race shirt
Maat XL (normaal draag ik L)
Adviesprijs: € 89,90

Plus
+ Pasvorm
+ Dikkere rits
+ Erg ademend

Min
– Geen zakje met rits

Conclusie
Zoals ik al begon is dit een shirt waar ik veel mee gereden heb en dat was niet voor niets. De pasvorm is echt super fijn. Oké, een zakje op de achterkant met een ritsje zou een mooie extra zijn geweest, maar op een raceshirt verwacht je dat ook niet echt. Vooral tijdens hete zomerdagen valt de goede ventilatie van het shirt op. Alle details zoals de “afgeknipte mouwen”, dunne naden en de iets dikkere rits maken het tot een erg fijn shirt. Ja hoeveel kan je eigenlijk vertellen over een wielershirt. Dus hier wil ik het bij laten.

Meer info bij Sportful

   

Gerelateerd