Bij het horen van de naam Cádomotus zal er, als wielerliefhebber, niet direct een belletje bij je gaan rinkelen. In mijn geval was er in elk geval geen belletje en dat maakt dat ik extra nieuwsgierig ben naar het merk en zijn producten. In de schaatssport en vooral in de skeelersport is Cádomotus een bekende naam, maar vanaf het begin af aan was er al de link met de wielersport. De oprichter, Diederik Hol, heeft zelf een aantal jaren gekoerst voordat hij in aanraking kwam met schaatsen. Hij rijdt trouwens nog steeds wedstrijden bij de Masters. De eerste kennismaking met de schaatssport kwam vanuit zijn afstudeeropdracht aan de TU Delft. Dit is later uitgebreid bij andere werkgevers tot de ontwikkeling van onderdelen van de klapschaats zoals we deze vandaag de dag nog kennen. Innovatie is dus niet vreemd bij de man achter Cádomotus.

De rugzak in detail
Van Cádomotus ontvingen we de Waterflow rugzak. Deze rugzak is geschikt voor meerdere sporten en is er voor gemaakt om mee naar wedstrijden te gaan. De basis van de rugzak bestaat uit twee grote vakken die worden afgesloten met een rits. Aan de voorkant van de tas vind je een net voor de helm. Bovenop dit net vind je een klein vakje dat kan worden afgesloten met een rits. Aan beide zijkanten van de tas zit een vak, met daarin een gat aan de onderkant. Dit vak is bedoeld om schoeisel in te stoppen. De opening dat aan de onderkant van deze vakken zit, is gemaakt zodat de ijzers van de schaats of het voorste wiel van je skeeler erdoor kunnen maar wel zodat deze er niet uit kan vallen (mocht je er ook mee gaan schaatsen). Naast deze vakken vind je op de heupband en de bovenkant van de tas nog een aantal kleinere vakjes, die allemaal kunnen worden afgesloten met een rits. Aan de binnenzijde van de tas zijn er nog twee ‘insteek-vakken’ gemaakt waar bijvoorbeeld een iPad in past. Uitgaande van de twee grote vakken, heeft de tas een inhoud van 20 liter. Daarnaast dus nog tal van kleine vakjes waar je je benodigdheden kan opbergen.

Het rugpaneel van de tas is voorzien van een rubber net. Hierdoor ontstaat er ruimte tussen je rug en de rugzak, waardoor het beter ventileert en je minder snel een bezwete rug krijgt. Daarnaast zit er aan de bovenkant en aan de binnenkant van de heup-band een zachte padding zodat dit alles comfortabel op de plek blijft zitten. Een extra band op borsthoogte houdt ook de schouderbanden op zijn plek. De schouderbanden zijn aan de binnenkant ook voorzien van een zachte padding. Aan de zijkant van de tas vind je een nog een stelband waarmee je de schoen, schaats of skeeler, die in het zijvak zit, nog extra kan vastzetten. Het materiaal van de rugzak komt uit de zeilsport, waardoor de tas weerbestendig is. Door het dikkere materiaal in combinatie met de matte kleur ziet de tas er er best wel chic en toch sportief uit. De onderkant is voorzien van een stevig kunststof.

Op pad met de rugzak
Bij het inpakken van de tas valt me direct op hoeveel ik er in kwijt kan. Doordat ik de helm en schoenen als laatste in de daarvoor bestemde vakken kan stoppen, betekent dit dat ik alle ruimte in de tas kan gebruiken voor de kleding. Het materiaal van de tas voelt stug, maar stevig aan. In het grote vak is er ruimte voor twee handdoeken, vier jerseys en vier broeken, winterjersey, windjack en regenjack. Het voorste vak gebruik ik voor vier paar sokken, twee paar arm en beenstukken en vier ondershirts. Daarnaast passen in de overige vakken nog een brillenkoker, fietscomputer, hartslagband en sportvoeding. Wanneer dit allemaal is ingepakt, kunnen helm en schoenen in de daarvoor bestemde vakken. Kortom; Al mijn fietsspullen voor een wedstrijdweekend passen in deze rugzak. Wanneer we op de bestemming zijn voelt het wel een beetje gek dat ik op de fiets stap, met een rugzak op de rug waar mijn helm in zit. Deze zit meestal op m’n hoofd wanneer ik aan het fietsen ben. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van het openbaar vervoer is het een ideale uitkomst. Deze tas is op je rug veel makkelijker mee te nemen dan een reguliere sporttas of (zoals bij veel wielrenners het geval) een trolley. Helemaal wanneer je fietst. Ook de weg naar en van de kleedkamer is een stuk aangenamer met een rugzak, dan een sporttas.

Het afstellen van de tas en zijn banden kost in het begin even een paar minuutjes werk. Eenmaal goed afgesteld merk je wel dat de tas prettig op de rug zit. De vorm van het rugpaneel van de tas komt overeen met de kromming van je rug, waardoor hij ook in fietspositie lekker zit. De tas voelt enorm degelijk en stevig, alleen valt me wel op dat hij aan de zware kant is. Nawegen geeft een gewicht aan van 2KG voor een lege rugzak.

Wanneer het wedstrijd weekend erop zit, wordt de tas weer ingepakt. Erg prettig is dat, net als de buitenkant, ook de binnenkant waterdicht is. Vieze/vochtige was kan ik in een apart vak stoppen, waardoor dit niet in contact komt met kleding die nog schoon is. De schoenen en helm gaan in de daarvoor bestemde vakken. Doordat deze aan de buitenkant van de tas zitten kan dit ook al mooi luchten en voorkom je dat het gaat stinken.

Specificaties
Cádomotus Waterflow Cycling Bag
Kleuren: Zwart/grijs/wit, zwart/grijs/roze of zwart/grijs/blauw
Prijs: € 89,50
Meer info bij Cádomotus

Conclusie
Een ideale tas om mee te nemen naar wedstrijden zonder dat je ruimte tekort komt. Dankzij de handige schoen en helm vakken blijft er aan de binnenkant veel ruimte over voor je kleding en handdoek. Het gebruik van het robuuste kunststof uit de zeilwereld zorgt voor een weerbestendige, waterdichte tas. Nadeel hiervan is dat de tas daardoor wel aan de zware kant is. Ideaal is het feit dat de vakken met waterdichte panelen van elkaar gescheiden zijn. Vieze en schone spullen kan je na afloop gescheiden meenemen. Mocht je in een regenbui belanden, hoef je je om de inhoud van de rugzak geen zorgen te maken, echter zijn de schoenen en helm aan de buitenkant van de tas niet beschermd tegen neerslag.

Tijdens het gebruik kwam ik erachter dat ik als wielrenner toch minder gebruik maakt van de speciale helm en schoenvakken. Deze heb ikzelf vaak aan/op wanneer ik op de fiets naar de koers gaat. Kanttekening hierbij is wel dat ik dan ruim een half uur onderweg ben. Voor de rustige ritjes naar de kleedkamer komen deze vakken prima van pas. Tijdens deze korte ritjes werkt de ruimte tussen de rug en de rugzak prima, maar wanneer je langer onderweg bent (zeker met een volgepakte tas) zal je toch een bezwete rug krijgen, maar de rugzak waarbij dat niet gebeurd moet ik nog tegenkomen. Wanneer je met de auto of het OV naar een wedstrijd reist, is deze tas een perfecte uitkomst. De weg naar de kleedkamer, of de weg van station naar de start is een stuk makkelijker dan wanneer je met een reguliere sporttas op pad moet. De prijs van de tas is erg scherp te noemen. Een erg grote wedstrijdtas van robuuste kwaliteit voor slechts € 89,50.

WINACTIE
We mogen 1 Waterflow rugzak weggeven! Geef hieronder aan waarom jij deze rugzak echt nodig hebt, misschien win jij dan! Woensdag 28 juni na 12:00 uur trekken we de winnaars.

    

Gerelateerd

 • Sander

  Lijkt me ideaal voor het reis van en naar evenementen! Niet meer moeilijk doen met een schouder tas, helm aan het stuur etc! Ik zou de rugzak wel graag willen winnen! 🙂

 • Maxime Salomons

  Deze rugzak lijkt me ook super handig voor dagelijks gebruik. Mijn racefiets staat op kantoor en dagelijks sleep ik al m’n fietsspullen mee in een onhandige tas om na/voor werk nog een ronde te kunnen fietsen. Deze tas zou daarom ideaal zijn!

 • Sharon Hornes

  Ik zou deze rugtas graag winnen zodat ik al
  Mijn spullen mee kan nemen naar de triathlons die eraan zitten te komen. Ook fijn om te gebruiken als ik op mijn racefiets naar het zwembad ga om te trainen. Nu fiets ik met de tijgerprint rugzak van mijn dochter op mijn rug.

 • Joost Aldus

  Mooi compact product, klinkt als mooie compacte MacGuyver rugzak voor heen en terugweg naar wedstrijden. Zo er graag eentje winnen 🙂 vriendelijke groeten Joost

 • Marc van Beijnen

  Hier kan ik mee voor de dag komen bij triatlons, op mijn werk en bij de sportclub!
  Is even wat anders dan een boodschappen tas en een oude rugzak met kapotte rits.
  Gaat goed gebruikt worden dus!!!!

 • Vincent Becker Hoff

  Met een nieuwe uitdaging in het buitenland (berggebied) als fysiotherapeut, maar zonder auto, is het handig om mijn werkuitrusting mee te nemen tijdens woon-werk-verkeer per racefiets.

  • Sander Boomstra

   Foutje

 • Jeroen Van Loon

  Ideaal voor de fietsweekendjes naar Mallorca. Alles in 1 tas voor in het vliegtuig!

 • Alex Lodder

  Dit zou zomaar eens een waardige vervanger kunnen zijn van mijn oudje die op is: geen elastiek meer in de tas te vinden, slijtageplekken, zoutvlekken van jarenlang knallen met dat ding op en verre van waterdicht meer zijn. Dus ik
  sta te springen om een nieuwe. Van een gerenommeerd merk (Vaudé) overstappen naar iets nieuws is nooit gek. Mijn dagelijkse ritjes van 31 km enkele reis kunnen dan weer waterdicht en stevig tegemoet gezien kunnen worden. De wandelingetjes tussen stalling en doucheruimte zijn flink lang en een goede rugzak is hiervoor een voor het fietsen gewoon een must. https://uploads.disquscdn.com/images/10f501b658b245b3b8a15354a6455a35ef81450cf96f48b186d24f8b559fc6ed.jpg

  “Cádomotus kom maar dorus”

 • Alex Lodder

  Dit zou zomaar eens een waardige vervanger kunnen zijn van mijn oudje die op is: geen elastiek meer in de tas te vinden, slijtageplekken, zoutvlekken van jarenlang knallen met dat ding op en verre van waterdicht meer zijn. Dus ik
  sta te springen om een nieuwe. Van een gerenommeerd merk (Vaudé) overstappen naar iets nieuws is nooit gek. Mijn dagelijkse ritjes van 31 km enkele reis kunnen dan weer waterdicht en stevig tegemoet gezien worden. De wandelingetjes tussen stalling en doucheruimte zijn flink lang en een goede rugzak is hiervoor én voor het fietsen gewoon een must.

  “Cádomotus kom maar dorus!” https://uploads.disquscdn.com/images/10f501b658b245b3b8a15354a6455a35ef81450cf96f48b186d24f8b559fc6ed.jpg

 • Daan van Kempen

  Zou de ideale tas zijn voor woonwerk verkeer.

 • Sam Hellebrekers

  Lijkt me een ideale triathlon-rugzak. Afgelopen weekend er ook weer achter gekomen dat een normale sporttas niet goed werkt. Zo te lezen Is deze ook groot genoeg voor een wetsuit!

 • Dinco Stoutjesdijk

  Ik zou deze rugzak graag willen winnen.
  Dan krijgt mijn zoon deze, kan hij de spullen tijdens onze fietsritten in zijn rugzak meenemen.

 • Martijn Ettema

  Zou hem graag willen winnen zodat voortaan de sportspullen op de rug mee naar het werk kunnen. Scheelt een hoop heen en weer gevlieg wanneer er een wedstrijd op het programma staat. Hij lijkt zo ruim dat er wellicht ook nog wat extra bidons in kunnen zodat ik m’n teammates kan bevoorraden:-)

 • Huig Wols

  De rugzak zou ik goed kunnen gebruiken tijdens woon/werk verkeer. Heb juist dit weekend met mezelf afgesproken minder vaak de auto te pakken naar het werk maar heerlijk op de fiets. Uiteraard moeten dan wel de nodige spullen meekunnen dus dit zou de laatste tegenwerpingen kunnen wegnemen 😉 kortom met deze tas geen reden meer om niet op de fiets te stappen en de file voorbij te rijden.

 • alex boerekamp

  deze rugzak zouden we goed kunnen gebruiken. zowel mijn zoon als hij met de mtb er op uit gaat, en ik kan hem ook goed gebruiken. voor cyclo en wedstrijden de perfecte tas.

 • Anita H.

  Hoewel op dit moment helaas even baanloos, ga ik er wel vanuit dat ik binnen afzienbare tijd weer met de fiets naar het werk “moet”. (Sowieso geen rijbewijs.) Rugzak is onmisbaar en die heb ik ook. Maar dit te winnen exemplaar is wel erg fijn.

 • Sander Boomstra

  Als perfecte aantal fietsen = n + 1, en perfecte rugzak = (n + 1)/z
  Dan volgt hieruit dat ✓{(n+1)/z*hebbending²)}=graag opsturen!
  Alvast hartelijk dank!

 • Arno Jongeneel

  ik zou hem willen winnen, omdat ik met wind en weer met de fiets naar het werk fiets

 • Chantal

  Ik zal hem graag willen winnen zodat ik hem kan gebruiken voor mijn schaaten. Elke winter ga ik meerdere keren per week na de Scheg in deventer. Om training te geven.
  Maar ook op de fiets in de zomer wordt hij gebruikt met mijn skeelers er.

 • Martijn de Raad

  Mooie rugzak Graag zou ik hem willen winnen omdat…..

  Gewoonweg een handige/mooie rugzak is die zeker vaak gebruikt gaat worden.

 • Stijn Lenaerts

  Lijkt me een handige rugzak om AL mijn spullen in mee te nemen naar cyclo’s en wedstrijden. Nu heb ik meerdere tassen en zakken en is het altijd zoeken waar alles steekt en raak ik ook regelmatig spullen kwijt 🙂

 • Ulco Faber

  Zo’n rugzak zou erg handig zijn voor mijn klassiekers en criteriums, vooral als ik zelf naar de wedstrijden en permanence fiets. Een grote sporttas is dan toch een beetje onoverzichtelijk en moeilijk mee te nemen tijdens het fietsen.

 • Marij Brand

  deze gaat mee op onze backpack reis door australie en nieuwzeeland… we willen daar veel gaan kajakken en hicken… dus dan is dit ideaal!!!

 • Nadine Rozeman

  ik zou deze graag willen winnen voor een collega van mij.

 • May

  Wat ontzettend tof ! Deze tas zou ik graag gebruiken om naar mijn werk te gaan. Ik fiets dagelijks ca. 40 minuten naar mijn werk (met veel plezier) maar de tas die ik nu altijd meeneem is vast niet zo praktisch al deze. Ik zou hier al mijn spulletjes goed in kunnen opbergen. Daarnaast zou ik ‘m graag meegeven aan mijn broer als hij in september op fietsvakantie gaat door Nederland/Belgie. Maar ik wil ‘m daarna wel terug 😉

 • Chris

  Mijn dochter heeft mijn oude rugzak kapot gemaakt. Ik fiets dagelijks na het werk dus deze kan ik goed gebruiken. Winnen altijd leuker/beter als kopen

 • anja

  erg handig voor thuis maak zeker ook tijdens het reizen

 • Mike Fortgens

  Na het overlijden van mijn Vaude rugzak lijkt me dit ook voor woon-werk verkeer een ideale tas. Makkelijk schone kleren, laptop en een handdoek mee en schoenenvak is helemaal ideaal om ook je (nette) schoenen niet bij je kleren te hoeven steken!

 • chen

  Reis met de fiets van A naar B en dan is deze ruime waterdichte (sport)rugzak zeer welkom, handig voor al mijn sport spullen vooral voor het vervoeren van helm, skeelers, schoenen en door de vele vakken schoon en natte/vieze spullen goed apart te houden maar ook voor niet sport spullen!

 • frank

  keuzestress.. wat doe ik vanavond aan tijdens de koers… zou het droog blijven? pfff. met deze tas een stuk minder stress voor de koers want alles kan mee!

 • Kelly Kersten

  ik heb altijd dorst op de fiets, heb altijd teveel in mijn rugzakjes, bang dat ik iets vergeten heb. Met deze rugzak is dat verleden tijd en kan ik alle wat ik mee wil nemen mooi verpakt meenemen. Het zou de ideale tas voor mij zijn.

 • Lysan

  Ooooh. Wat een geweldige tas!
  Pff waarvoor ik hem ga gebruiken..? Waarvoor niet is een betere vraag. Ik skate (naar school ook iedere dag), schaats, wandel graag en ik ski ieder jaar. Deze tas is echt perfect op zo veel manieren. Waterdicht voor skiën en na onkleden op school dat mijn zweetlucht niet aan mijn boek komt.. Ooh echt ideaal! Heel hard duimen want deze tas is echt SUPER.

  • racefietsblog

   Hi Lysan,
   Gefeliciteerd, jij hebt de tas gewonnen. Mail ons even je gegevens (info(at)racefietsblog.nl) en dan komt de tas je kant op.

 • Lysan

  De tas kan ook mee naar klimmen en surfen!
  Aaaa. Nog niet zo’n tas tegengekomen ondanks ik lang heb gezocht. Ik zou een gat in de lucht springen als jullie mij zouden overwegen als de gelukkige van deze geweldige Waterflow rugzak!

 • Lyn

  Super handige tas die er ook nog eens leuk uit ziet!

 • Antoinet

  Ideale rugzak waarmee ik mijn skeelers en schaatsen zo mee kan nemen achterop de racefiets. Nooit meer een gedoe hoe ik spullen moet vervoeren en of het wel past in de tas. Dankzij deze geweldige tas, past het altijd!

 • Johan Visser

  Komend jaar ga ik in Schotland studeren, nouja vooral fietsen door de highlands natuurlijk. En hopelijk af een toe een prachtige Schotse koers, waarbij het fantastisch zou zijn als ik alle accessoires ook daar fatsoenlijk kan vervoeren! Zodat je niet helemaal op jezelf bent aangewezen. 😉

 • Angela Stam

  Ik zou heel graag voor mijn man willen winnen. Hij is heel sportief en kan deze rugzak goed gebruiken.

 • Anneliese

  Ik zou de tas graag willen gebruiken voor het sporten en op de fiets, erg mooi en handig !! 🙂

 • Marian B

  Voor mijn lieve vader voor tijdens het wandelen en fietsen! Ik had met vaderdag niets …. dit zou een mooi goedmakertje zijn 😉

 • Daan

  Lijkt me een hele handige tas, die er ook nog leuk uitziet!

 • Joyce van Waes

  Ideale tas voor de triahtlon.

 • New Yorkje

  Geweldig voor onze fietstripjes

 • NinaMol

  Ik doe mee voor mijn vriend Henk. Helemaal fietsgek! Zal met dit cadeau erg blij zijn!

 • Kunsteresje

  Vind het wel een origineel cadeautje.

 • Bas Swanenberg

  Precies wat ik nodig heb op toer. Ik heb nu een rugzakje wat op de lange afstand gaat irriteren dit ziet er echt goed uit. Ik denk dat je er voor die prijs heel lang plezier van hebt.

 • Marlies Schoor

  Een geweldige rugzak die waterdicht is en ruim genoeg om mijn fietsspullen in op te bergen

 • ans

  Iedere dag op de fiets naar de trein. Dit is de ideale tas voor onderweg en mijn boterhammetjes voor op kantoor

 • Bea

  Gave rugzak. Heel handig voor mijn voetbalspullen. En hij kan tegen een stootje als het buiten erg nat is geweest.

 • Margo

  Ik zou mijn vriend hier enorm mee verrassen. Superhandig als hij er uren op uit trekt met de mountainbike.

 • Sytze

  Oe dat zou handig zijn bij bijvoorbeeld spinnen of toertochten, nu is het altijd grabbelen en zoeken naar de spullen in mijn Scapino sporttas van 15 jaar oud. De bodem daarvan heeft z’n beste tijd ook wel gehad, en die lucht.. Fijn om dan zo’n handig organiseerbare rugzak te hebben.

 • René Kers

  In de lente en zomer maken mijn vriend en ik weer langere fietstochten. Ideaal om een extra shirtje en een lunch mee te nemen.

 • Jean

  Ik ben al een paar keer natgeregend na een fietstochtje. Verkeerde inschatting gemaakt. Fijn dat ik droog mijn spullen kan meenemen en er plek is voor een regenjack 😉

 • Jeanne van der Heijden

  1x in de maand ga ik met de fiets naar mijn logeeradresje 😉 Deze tas is groot genoeg om droog en veilig mijn spullen mee te nemen.

 • Gemma

  Ben nog op zoek naar een weerbestendig en waterdichte tas voor op de fiets.

 • Barbara

  Geweldig, hier wil ik mijn man Erik graag mee verrassen, hij gaat regelmatig stuk wielrennen, maar altijd lastig iets mee te nemen, deze tas met alle handigheidjes is ideaal!!

 • Miranda Heemskerk

  Deze tas zou perfect voor mijn dochter Rianne zijn, want haar huidige schaatstas is na jaren intensief gebruik wel aan vervanging toe. In de zomer gaat de tas mee naar de wielerbaan en in de winter wel 3 tot 4 keer per week naar de Uithof in Den Haag. Zij is dol op vakjes en ruimte en dat heeft deze supertas.

 • Anne-Marie Hoekstra-Binnendijk

  Deze tas zou zeer geschikt zijn om op de racefiets naar het werk te fietsen; iedere dienst ga ik zo naar de post aangezien er 4 locaties zijn waar ik werk. Schoenen, werkkleding, droog ondergoed en toilettas zijn standaard om mee te nemen. Dat past erg mooi in deze rugzak!

 • Ray

  Deze tas heeft ook nog een grote broer namelijk de ‘Versatile fiets en triatlon sporttas / rugtas’. Zie ook https://www.cadomotus.nl/versatile-fiets-en-triatlon-sporttas-rugtas.html . Deze sporttas is zeer geschikt als transitie sporttas voor triathlon wedstrijden.

  • Richard Busscher

   Bedankt! Goed om te weten!
   Hopelijk win ik deze dan kan ik die gebruiken voor mijn woon-werkverkeer op de racefiets en voor als ik wekelijks ga zwemmen in de Haarrijnse Plas. Kan ik dan die bigshopper eindelijk thuis laten. Stap 2 is dan de maat groter aanschaffen!

 • racefietsblog

  Dank allemaal voor het meedoen. De winnaar is geworden: Lysan. Gefeliciteerd.

 • Redouan El-Hachemy

  Ik zou het wil gebruiken op men fiets als ik ga fitnessen en sporten, dus zou leuk worden om hem te winnen en echt te krijgen.

 • Redouan El-Hachemy

  Geef mij maar dan die rugzak waar alles in kan.

 • Karel

  Waardeloze rugzak, stiksels laten na twee weken al los. Na veel ergernis en drie keer terug naar de winkel heb ik de tas uiteindelijk in kunnen leveren.