Toen ik hoorde dat mijn eerste kledingpakket dat ik zou testen van Castelli was, maakte me dat wel nieuwsgierig. Het was jaren geleden dat ik fietskleding van dit merk had gedragen. Wat ik nog kan herinneren is dat mijn eerste complete setje fietskleding van Castelli was, en dat ik mezelf erg gesoigneerd voelde doordat de broek en het shirt perfect bij elkaar pasten. Zou ik dat gevoel bij deze kledingset weer terug krijgen, na al die tijd?

Deze kledingset die voor de zomer is bedoeld, bestond uit een jersey met korte mouw, bibshorts en sokken. Om precies te zijn de Anima Jersey, Free Aero W bibshort & Rosa Corsa sokken. Een goed trio voor de ritten in dit relatief warme najaar. De set ziet het geheel er erg “Castelli” uit. Veilig zwart, met hier en daar rode en witte accenten. Overal komt het welbekende logo met het schorpioentje terug. Het valt wel meteen op dat het een vrouw specifieke bibshort is, door het sierlijke lettertype wat is gekozen op de grippers.

De Castelli Anima Jersey
Wat me als eerste opvalt aan de Anima Jersey is de tweekleurige rits, een simpel detail wat de jersey toch gelijk in het oog doet springen. Ook de mouwen zijn prachtig afgewerkt, het lijkt alsof er nog een rood shirt onder het zwarte zit. Wat ook opvalt is dat verschillende stofstructuren gekozen zijn: zo is dat op de rug Prosecco Strada Donna textiel. Deze stof is voorzien van minuscule ventilatiegaatjes, waardoor het shirt lekker luchtig is. Voor de voorkant en mouwen is een dichtere stof gekozen, die strak aansluit. Het materiaal is 100% polyester.

Er zit niet extreem veel rekbaarheid in dit materiaal. Als je in de beugels zit gaat het shirt wat bol staan aan de voorkant tussen de schouders. Hierdoor sluit het minder goed aan dan wanneer je rechtop zit. Ik merkte dat het een materiaal is dat iets gevoeliger is voor zweetluchtjes. Het is aan te raden niet te lang te wachten met de kleding te wassen om te voorkomen dat geurtjes erin blijven hangen. Ik heb de kleding inmiddels 20 keer gedragen en gewassen, en het ziet er nog steeds spiksplinternieuw uit.

De achterkant van het shirt is voorzien van drie achterzakken van een prima formaat. De buitenste twee hebben reflecterende strips, wel zo handig nu het steeds eerder donker wordt. De onderkant van het shirt wordt prima op zijn plaats gehouden door een elastiek, aan de binnenkant bedrukt met siliconen Castelli letters die zorgen voor extra grip. Kortom een klassiek zwarte jersey met een perfect getailleerde pasvorm, die er uitspringt door de details.

Prijs Castelli Anima Jersey: €70,-

castelli-dames-9

De Castelli Free Aero W Bibshort
Ook de broek valt meteen op, vooral door zijn speciale grippers. Het materiaal is een zeer fijne mesh, weer eens iets totaal anders dan de standaard elastieken. Toen ik de broek voor het eerst aan had vond ik het erg wennen, want de grippers zijn doorschijnend en daarnaast erg breed. Hierdoor lijkt de broek optisch korter, maar de lengte van de broek is standaard. Door de mesh gripper sluit de broek wel aan als een tweede huid aan op de benen, het straalt één en al aerodynamica uit. In eerste instantie was ik bang dat het fijne materiaal snel zou uitlopen, maar na vele rondjes fietsen heb ik daar niets van gemerkt.

De zeem is werkelijk een pareltje. Deze women’s-specific Progetto X2 Air zeem is niet te dik waardoor je perfect contact hebt met je zadel, maar precies op de plekken waar je bot het zadel raakt is hij net wat dikker. Het gaat om millimeters, maar het is precies goed. Ik heb deze extreem lichtgewicht broek ook gedragen tijdens langere duurritten tot 100 km en ook dan is hij nog steeds comfortabel. De Nike Air onder de zemen!

De broek zelf bestaat net als de jersey uit verschillende materialen. De zijkanten van de broek lijken licht geperforeerd (Vortex Dimpled Fabric); die door de gaatjes in de stof, net wat dunner en doorschijnender is dan de rest van de broek. Hierdoor is het materiaal super lichtgewicht en aerodynamisch.

Het bibshort is voorzien van veel details. De merknaam en het logo komen diverse malen terug, op zowel de pijpen als de achterkant. Ook zitter er over de gehele broek opvallende witte stiksels, reflecterende strepen aan de achterkant van de pijpen en rode strepen ter hoogte van de onderrug.

De Free Aero W Bibshort broek is zeker een aanrader vanwege de goede zeem en de grippers die naadloos aansluiten op de huid. Aerodynamica en comfort gaan hier hand in hand.

Prijs Free Aero W Bibshort: €150,-

castelli-dames-6

De Rosa Corsa Sokken
Klassieke witte sokken met een zwarte enkelband en het welbekende logootje aan de zijkant, reikend tot net over de enkel. De stof waarvan ze gemaakt zijn is Meryl Skinlife®, een garen waar zilver ionen in zijn verwerkt en daardoor een antibacteriële werking heeft. Boven op de voet is een luchtiger materiaal gebruikt, de hiel en de tenen zijn net wat steviger. Deze naadloze en lichtgewicht sok zit erg comfortabel en past mooi bij de rest van het tenue. Zeker een fijne sok al moet ik wel wat wennen aan deze kortere sokhoogte. Gelukkig is er voor dames met ditzelfde probleem een oplossing te vinden in de zomer collectie van Castelli. Die bevat namelijk de Vertice sok. Een sok met een hoogte van 9cm.

Prijs Castelli Rosa Corsa Socks: €15,-

castelli-dames-7

castelli-dames-5  castelli-dames-8 castelli-dames-2