Een tas speciaal om je fietsspullen in mee te nemen, dat klinkt als een aangename luxe. Dat staat ook op deze tas maar dan nog mooier verwoord in de slogan van Castelli: “you know you’re getting an unfair advantage”. 

De Castelli Race Rain Bag is zwart met rode en witte details, zoals het welbekende logo van Castelli met de schorpioen, de decals van het merk en de eerder genoemde slogan. De buitenkant is hoofdzakelijk zwart en is daarmee niet heel opvallend. Het is wel een goede kleur want dan valt het minder snel op mocht hij een keer vies worden. Op de bovenkant zit het hengsel, plus een label waar je eventueel je naam op kwijt kan.

Lekker veel vakjes
De binnenkant is voorzien van vele rode vakjes van mesh. Er zitten ook nog twee grotere vakken aan de binnenkant met een rits. Ook bevat de tas een los rood netje waar je kleine spullen in kan opbergen. Dit netje kun je opbergen tussen de twee grotere vakken met rits, door het drukknopje wat op deze grotere vakken zit te sluiten. Vele vakjes dus, die heel overzichtelijk zijn gerangschikt aan de binnenkant.

De tas heb ik voor veel verschillende activiteiten gebruikt, maar het meest voor baanwielrennen. In de tas kon ik dan al mijn spullen kwijt. Mijn fietskleding ging samen met mijn helm in het grote vak. Dat vak heeft aan de binnenkant rode mesh vakjes, waar ik bijvoorbeeld sokken en handschoenen in stop. In de grote vakken met rits, stopte ik duurdere spullen zoals fietscomputers en fietsbrillen, maar ook sportvoeding. In het bijgeleverde netje kan je ook nog accessoires kwijt, ik gebruikte dit voor gereedschap en kransjes. Wat ik vooral fijn vond als ik hem voor de baan gebruikte, is dat alles geordend in de tas opgeborgen zit. In tegenstelling tot een rugzak waar je continue in zit te graaien, had ik nu alles overzichtelijk binnen handbereik.

De tas is aan de onderkant voorzien van een afritsbaar vak. Deze heb ik eigenlijk altijd gebruikt voor mijn fietsschoenen. Het vak is erg ruim hiervoor waardoor ook de grote maat fietsschoen zal passen. De binnenkant van het vak is voorzien van waterdicht materiaal. Doordat je het vak er af kan ritsen, kun je het makkelijk goed schoonmaken met een vochtige doek. Dat kwam vooral goed te pas als ik mijn modderige mountainbikeschoenen hierin had gestopt. Zowel de achterkant van de grote tas als de onderkant van het schoenenvak zijn voorzien van twee ventilatieroostertjes. Dit in combinatie met de makkelijk schoon te maken binnenvoering zorgen ervoor dat het vak niet gaat stinken. Het afritsbare vak is los te gebruiken als schoenentas, want het is ook voorzien van een hengsel.

Hou je huis schoon
Naast het baanwielrennen heb ik de tas ook gebruikt voor cyclocrossritjes waar ik met de auto naar toe ging. Omdat je dan wat meer kleding mee hebt, was het niet mogelijk om mijn helm nog kwijt te kunnen in de tas. Maar deze maakte ik dan aan het hengsel van de tas vast, zodat ik alsnog al mijn spullen bij elkaar had. De vieze kleding ging na het crossen de tas in, en vanuit de tas meteen de wasmachine in. Als je daarna de tas meteen uitschud (buiten), heb je geen last van zand en modder binnen. Heel handig om al je vieze spullen zo bij elkaar opgeborgen te hebben in een tas zodat je nauwelijks vuiligheid meeneemt in auto of huis.

Ook handig voor op vakantie
Tot slot heb ik de tas meegenomen op een week fietsvakantie. Net als bij het crossen kon ik al mijn spullen hierin kwijt, met uitzondering van mijn helm. Als ik alles netjes opvouwde kon ik er 3 jerseys, 3 bibshorts, 3 longsleeves, 2 fietsbrillen, een windstopper, een regenjas, twee paar been- en armstukken en 4 paar sokken in kwijt. In het afritsbare vak had ik daarbij naast mijn schoenen ook 3 binnenbandjes, fietspomp en bandenlichters opgeborgen. Dit paste nog makkelijk naast mijn schoenen in maat 42,5. De tas was zowel handig bij het reizen en het verblijf op verschillende plekken, omdat ik zo al mijn fietsspullen gescheiden had van mijn andere bagage.

Zelf heb ik de tas eigenlijk niet gebruikt voor naar wedstrijden te gaan, omdat ik dan meestal op de fiets ga en een rugzak dan handiger is dan een handtas. Maar als je met de auto of openbaar vervoer naar een wedstrijd gaat is deze tas daarvoor wel uitermate geschikt. Zeker als je met meerdere mensen in de auto gaat, je spullen compact wil vervoeren en op de plaats van de wedstrijd alles in een keer binnen handbereik wil hebben.

De tas is goed schoon te houden als je hem met enige regelmaat uitschud of afneemt met een vochtig doekje. Hij kan volgens het label ook in de wasmachine voor wanneer hij echt vies is geworden.

Ook als ik niet onderweg was had de tas thuis ook nog een functie. Dan was het een opbergplek voor al mijn essentiële fiets accessoires. Zo slingeren bandjes, pompje, brillen, handschoenen et cetera niet overal rond in de woonkamer!

Plus
+ compact
+ veel vakjes
+ overzichtelijk
+ multifunctioneel
+ makkelijk schoon te maken

Min
– alleen als handtas te gebruiken

Adviesprijs: € 75,00 en meer info kan je bij Castelli vinden.

Conclusie
Een compacte tas, waar meer in past dan je in eerste instantie zou denken. Het formaat is prima gekozen. Je kan er je volledige tenue in kwijt, waarbij schoenen en accessoires eenvoudig kunnen worden gescheiden van de fietskleding door de vele vakjes. Als je er niet te veel kleding in meeneemt, past je helm ook nog in de tas. Naast gebruik voor racen is hij ook geschikt voor trainingen of bijvoorbeeld vakanties. Deze handtas is vooral handig als je met auto of openbaar vervoer ergens naar toe gaat.

  

Gerelateerd