Naast de eerder geteste overschoenen van Cube, kregen we ook de Cube Natural Fit X-Shell fietshandschoenen om in het koude weer te testen.

Echt waterdicht
De Cube handschoenen zijn echte winterhandschoenen die je draagt bij temperaturen om en nabij het vriespunt en er onder. Het is natuurlijk een beetje persoonlijk, maar bij temperaturen boven de 7 graden zijn ze wat mij betreft een beetje te warm. Wat direct opvalt is dat de handschoenen niet lomp en dik lijken en voelen. Maar juist heel flexibel en dat terwijl ze wel degelijk warm zijn. De handschoenen wind- en waterdicht, dus ze blijven heerlijk droog in regen. Zelfs na een test van 14 minuten onder een stromende kraan komt er geen water doorheen. Bij de bovenkant van de handschoen zie je dat duidelijk omdat daar het water in druppeltjes vanaf rolt. Bij de duim en de handpalm van de handschoen is het materiaal van een iets zachter, meer absorberend materiaal. Handig wanneer je met je duim je lekkende neus schoon wilt vegen. Maar ook al rolt hier het water er niet in druppeltjes vanaf, toch blijft de binnenkant ook hier droog. Daar worden we wel vrolijk van.

Verder heeft de handschoen op drie plekken in de handpalm gelpads die je ook op je gewone wielrenhandschoentjes vindt. Ze maken het contact met het stuur iets comfortabeler en helpen eventuele zenuwpijnen tegen te gaan. Dit heet bij Cube Natural Fit. Een eigen ontwikkelde methode om de handschoen zo goed mogelijk te laten passen en daarmee comfortabel te maken. Daarnaast hebben ze bij Cube ook de VibraX en NF-padding ontwikkeld, die zorgen ook voor extra comfort bij deze handschoen. Om het aantrekken makkelijk te maken is er een klittenbandsluiting waarmee je de handschoen ook lekker strak kan trekken bij je polsen. Verder zijn er verschillende reflecterende stukjes voor de zichtbaarheid in het verkeer. Omdat de handschoen lekker compact aanvoelt kan je best veel doen zonder dat je ze hoeft uit te trekken. Ter illustratie: van een stapel a4 papier kan je zonder probleem één a4-tje van de stapel pakken. De wijs- en middelvinger en de duim hebben een extra grip stukje waardoor dit extra makkelijk kan. Het touchscreen van mijn iPhone 6 kan je niet bedienen met deze handschoenen. Daarvoor heeft Cube de Touch handschoenen.

Bij het uittrekken blijft de binnenvoering goed zitten zodat je direct de handschoenen weer aan kan trekken wanneer nodig. De icoontjes die bij de overschoenen ook te zien zijn, zitten ook op deze handschoenen. Mogen er af wat mij betreft.

Details
Cube Natural Fit Handschoen X-Shell
Adviesprijs: EUR 59,95
www.cube.eu

Plus
+ echt waterdicht
+ flexibel
+ warm

Min
– icoontjes op manchet

Conclusie
Van deze handschoenen van Cube word ik wel vrolijk. Lekker warm en wel flexibel in plaats van lomp. Daarnaast nog eens echt waterdicht. Ook het blijven zitten van de binnenvoering is prettig, waar je bij veel andere merken nog ziet dat de voering bij het uittrekken er mee uitkomt. Oké, jammer dat je er je touchscreen niet mee kan bedienen, maar deze handschoenen zijn heerlijke handschoen!

cube-handschoen-1 cube-handschoen-3 cube-handschoen-4 cube-handschoen-6