Tot nu toe is het hier een “warme” winter, met enkele koude uitschieters. Maar nu hebben we dan eindelijk temperaturen onder de nul gehad. Niet fijn, maar wel wanneer je handschoenen en overschoenen gaat testen. Dat gaat nou eenmaal beter in koud weer.

Van Cube kregen we de winteroverschoenen om eens te kijken of ze de voeten warm kunnen houden.

Overschoenen
De overschoenen van Cube zijn zwart met rode accenten. Bij de neus en de hak is het materiaal extra versterkt en de rits is zo’n speciale waterdichte rits van YKK met daarachter een extra laagje voor de warmte. Het product is gemaakt van rubber (40%) polyamide (30%) en polyester (30%). De onderkant is open met een brede klittenbandsluiting. Het materiaal is dik en voelt warm aan. De buitenkant is waterafstotend. Wat opvalt aan de bedrukking is dat links en rechts verschillen. Op de linker overschoen staat Cube, op de rechter alleen het logo. Dit heeft cube met meer producten in het assortiment, een asymmetrische opdruk. De opdruk is reflecterend, net zoals de 2 rood met grijze lipjes een de bovenkant-voor en heel leuk achter bij de hiel. Ook staat er bovenaan de features van de overschoen nog eens afgedrukt in de vorm van icoontjes. Deze hadden er wat ons betreft wel af gemogen omdat ze ons niets zeggen.

Ondanks dat de schoenen niet waterproof maar waterafstotend zijn, houden ze het best wel eventjes uit in de regen. Bij een buitje blijven de schoenen droog maar bij echte regen wordt het langzaam klam aan de binnenkant van de overschoen. Ze zijn dus duidelijk bedoeld voor koude dagen en niet voor regendagen. Voor dat laatste heeft Cube speciale regenoverschoenen. Wanneer de temperatuur onder de 10 graden gaat komen heb je al lekkere bescherming van deze overschoenen, al krijgt de een eerder koude voeten dan andere.

Details
Cube Natural Fit overschoenen
Adviesprijs: EUR 44,95
www.cube.eu

Plus
+ extra bescherming neus en hak
+ blijven prima zitten tijdens fietsen

Min
– icoontjes op design

Conclusie
Deze Cube overschoenen zijn duidelijk voor de beginnende kou. Ze doen eigenlijk precies wat je van overschoenen mag verwachten; ze houden je voeten warm en blijven goed dichtzitten tijdens het fietsen. Ze zijn niet echt geschikt om mee in de regen te fietsen, al houden ze het bij een buitje wel even uit. Ja, die icoontjes mogen er wel af, maar je hebt er geen last van. Wel leuk detail vond ik de reflecterende lipjes bij de hiel.

cube-overschoenen5 cube-overschoenen4 cube-overschoenen3 cube-overschoenen2

Gerelateerd