Iets meer dan een jaar geleden heb je kunnen lezen hoe de LifeProof Fré Case je telefoon beschermt tegen de verschillende elementen die we trotseren tijdens een tocht op de racefiets. De afgelopen maand heb ik mijn telefoon wederom blootgesteld aan de soortgelijke elementen. Dit keer echter met de LifeProof Nüüd Case, wederom voor de iPhone 6. In eerste instantie lijkt dit dezelfde te zijn dan het hoesje van afgelopen jaar, maar dan (gelukkig) in het zwart. Daarnaast werd er tevens een LifeActiv Bike Mount meegestuurd, waarmee de telefoon op stuur/stuurpen kan worden gemonteerd.

LifeProof Nüüd Case
Ze lijken sterk op elkaar, het eerder getestte Fré hoesje en deze Nüüd, maar er zijn wel degelijk verschillen. De LifeProof Nüüd Case heeft bijvoorbeeld een transparante achterkant en het plaatje over de home button is vierkant. Het grootste verschil merk je pas wanneer je het hoesje in de hand hebt, zonder dat er een telefoon in zit. Er zit namelijk geen venster in! LifeProof heeft een hoesje ontwikkeld met de screenless technologie, zoals ze deze zelf noemen. Dit betekent dat wanneer je het hoesje om de telefoon hebt, je nog wel direct op je eigen scherm tikt. Rondom het scherm moet het hoesje dusdanig strak aansluiten dat het waterdicht is. Leuk, maar nu mag ik dus met mijn eigen telefoon gaan testen of deze echt waterdicht is?!

Deze reactie zagen ze waarschijnlijk al aankomen bij LifeProof en in het pakket vindt je dan ook een iPhone 6 dummy. Ze nemen gelukkig het zekere voor het onzekere. Mocht je het hoesje bestellen voor een ander model krijg je er uiteraard een passende dummy bij. Het openmaken van het hoesje hoeft niet meer met een 50 cent muntstuk zoals bij de Fré, maar kan met de vingers. Ik vind het geluid wel wat blikkerig klinken en moet soms twee keer proberen om mijn telefoon te ontgrendelen met de vingerafdruk sensor onder de home button. Door de screenless technology van de Nüüd zit er een extra randje om de seal die de fingerprint beschermt en in combinatie met bezweette vingers werkt dit helaas niet altijd vlekkeloos.

Spannende test
Dan de belangrijkste en ongetwijfeld de spannendste test; is hij dan ook echt waterdicht?! Meerdere fietstochten heeft de Nüüd mijn telefoon beschermt. De eerste keer dat ik de telefoon in m’n jersey deed had ik deze met het beeldscherm richting de rug. En dat is nou wel een plek waar je veel zweet. Resultaat is een beeldscherm met zweetdruppels. Afvegen is geen probleem, maar het laat wel vlekken achter. Wanneer je de telefoon met het scherm naar buiten toe gericht doet heb je hier geen last van. Handig, want je pakt je telefoon en hij is direct klaar voor gebruik. Geen tasjes, plastic zakjes of andere hoesjes die je eerst moet verwijderen voordat je een foto kan maken o.i.d. en hij is toch goed beschermd.

Bij de Nüüd zit overigens wel een screenprotector. Een dun plastic velletje tegen krassen. Deze heb ik er na een keer of twee toch maar opgeplakt, want naast mijn telefoon zit er standaard ook een sleutel, multitool en CO2-pomp in m’n jersey. Dit kan voor de nodige krassen zorgen mocht dit bij elkaar in hetzelfde zakje zitten. Nu let ik er wel op, maar een vergissing is snel gemaakt wanneer je tijdens het fietsen wat uit je jersey wil halen.

Conclusie LifeProof Nüüd
Tijdens het fietsen blijft je telefoon perfect beschermt en ook zonder ‘scherm’ is de LifeProof Nüüd Case waterdicht. Als extra proef op de som heb ik (en ja; dit was wel een behoorlijke spreekwoordelijke drempel die ik over moest) m’n telefoon onder de kraan gehouden. Ook dit gaf geen enkel probleem!
De Nüüd is te koop voor 84,95 Euro; niet bepaald het goedkoopste hoesje, maar wel eentje die de naam LifeProof eer aan doet en je telefoon is heel wat kostbaarder dan het hoesje.

De LifeProof Nüüd is te bestellen bij iphone-cases.nl

Lifeproof-NUUD-LifeActiv-05

LifeProof LifeActiv bike mount
De Nüüd beschermt je telefoon dus, maar het hoesje kan ook nog een ander doel dienen. Je kan er namelijk de magneetsticker van de LifeActiv Bike Mount op plakken zodat je hem op je stuur kan gebruiken. Deze kan overigens ook op andere hoesjes worden gemonteerd. De bike mount bestaat uit drie delen. Allereerst een vierkante magneetsticker, met opstaande rand. Deze past in de ronde houder (voor op je fiets) die voorzien is van een magneet en twee haakjes. Deze houder zet je d.m.v. een schroef op een kogel die bovenop de stuur/stuurpen klem zit. Deze klem maak je met een soort ‘quick-release’ vast op je stuurpen of stuur.

Eenvoudige installatie
Het installeren is eenvoudig. Er worden twee mallen meegeleverd om ervoor te zorgen dat je de magneetsticker in het midden van hoesje dat je gebruikt kan plakken. Een mal voor landschap- en een mal voor portretmodus. Het plakken van de sticker is niet moeilijk, maar moet wel de eerste keer direct goed zijn. Een herkansing krijg je niet, vast is vast! Dat geeft in elk geval wel al een eerste gevoel van degelijkheid. Met behulp van de drie verschillende rubbers voor de klem, is het bijna onmogelijk dat deze niet op je stuur of stuurpen gaat passen. Juiste rubber erin en met de quick-release bevestig je de houder op je stuurpen. De magneet klik je op de kogel om deze vervolgens vast te draaien. Als je daarna de telefoon erop klikt, kan je deze door het kogelgewricht in elke gewenste hoek zetten. Eenmaal goed gepositioneerd kan je deze vastdraaien zodat hij niet in een andere stand trilt. Aan de zijkant van de magneet zit een klein hendeltje waarmee je de houder kan locken. Hierdoor kan je het systeem wel draaien, maar zal de magneet niet los schieten.

Grote telefoon
Wanneer ik alles in gereedheid heb gebracht met m’n telefoon als fietscomputer, valt me eigenlijk op hoe groot een iPhone 6 eigenlijk is. Je zal een iPhone 6+ hebben… Voordat ik daadwerkelijk de eerste meters maak toch even een paar keer schudden, wiebelen en tikken tegen de telefoon. Er zit een klein beetje speling tussen de magneetsticker en de houder maar verder zit de telefoon muurvast; ik kan zelfs de fiets eraan optillen zonder dat de telefoon losschiet! Dit moet goed gaan lijkt me. De telefoon blijft ook onderweg perfect zitten. Wel merk je dat hij op wat minder goed wegdek gaat trillen. De trillingen die je in je stuur voelt, zie je terug aan de beweging van je telefoon. Niet dat hij niet vast zit, maar even wennen is het wel als je het scherm wilt aflezen. Nu ben ik zelf niet direct groot te noemen en mijn fiets al helemaal niet en wanneer ik ga staan op de pedalen kom ik met de knieen tegen m’n telefoon aan. Ook als ik de houder op het stuur doe (dus niet op de stuurpen) tik ik er tegenaan wanneer ik op de pedalen sta.

Conclusie LifeProof LiveActiv bike mount
Net als de LifeProof cases is ook de LifeActiv bike mount erg solide te noemen, je kan je fiets eraan optillen, zo stevig zit het allemaal vast. Voor 39,95 Euro heb je (in combinatie met een Lifeproof case) de telefoon altijd in zicht.

De LifeProof LifeActiv bike mount is te bestellen bij iphone-cases.nl

Lifeproof-NUUD-LifeActiv-03 Lifeproof-NUUD-LifeActiv-04  Lifeproof-NUUD-LifeActiv-07 Lifeproof-NUUD-LifeActiv-08 Lifeproof-NUUD-LifeActiv-09 Lifeproof-NUUD-LifeActiv-10 Lifeproof-NUUD-LifeActiv-11 Lifeproof-NUUD-LifeActiv-06