De HideMyBell is inmiddels niet meer weg te denken uit de wielerwereld. Een perfecte oplossing om een bel aan je stuur te hebben en je fietscomputer te monteren. Zelfs Chris Froome heeft er een op z’n fiets.

Maar de ontwikkelaar van de HideMyBell zit niet stil. Zo kwam er afgelopen jaar de toevoeging om je action-cam te monteren. Inmiddels zijn we weer een jaar verder en ook dit jaar is er een nieuwtje. De Mini HideMyBell met universele lamphouder. De Mini is ongeveer twee centimeter korter dan zijn grote broer en is daardoor geschikt voor de compacte fietscomputers. Bijvoorbeeld de Polar M460, de Lezyne Mini GPS, de Wahoo Bolt of de Garmin edge 510/520 . De manier van klemmen gaat via het hidden-bolt-design. Dit betekent dat de montageschroef mooi is weggewerkt aan de onderkant van de houder. Dit geeft hem een strakke look aan de bovenkant. De universele lamphouder wordt gemonteerd op dezelfde plek als de action-cam houder. Het is dus of een lamp, of een action-cam. Deze lamphouder is eigenlijk een kunststof ‘stukje stuur’ waar je de siliconen band van je lamp omheen monteert. Wederom erg simpel maar effectief, net als de Hidemybell zelf.

Stevig en clean
Het monteren is erg eenvoudig. Het hidden-bolt-design kost een klein beetje meer moeite, doordat het schroefje aan de onderkant van het stuur zit. Maar het resultaat oogt daardoor wel erg strak. Zoals gezegd is de houder ongeveer twee centimeter korter en daardoor voelt hij nog steviger aan. Eenmaal gemonteerd is er geen beweging in te krijgen en de Garmin 510, die wij erop hebben gezet, blijft perfect op zijn plek zitten. Zowel op slechte wegen, als de single tracks waar we met de crosser over reden deerden hem niet. De afmeting van de out-front mount is precies goed want de Garmin 510 sluit mooi aan op de stuurnok. Het geeft een cleane en strakke look en, niet geheel onbelangrijk, de bel is luid hoorbaar. Waar ik me bij de eerste Hidemybell nog stoorde aan het logo dat pontificaal op de voorkant stond, is er nu helemaal geen logo meer zichtbaar. Nu heeft hij geen logo meer nodig om herkend te worden. En de Garmin gaat, in tegenstelling tot de eerste versie, nu soepel in de houder en hij zit toch goed vast.

Om de universele lamphouder te monteren zit er aan de onderkant in de houder een schroefdraadje waar je deze adapter op kan draaien. De siliconen band van de lamp er omheen en je hebt slechts één houder op je stuur voor je fietscomputer, lamp en bel. De twee centimeter die deze Mini HideMyBell korter is, maakt wel dat er minder ruimte is aan de onderkant van de bel, waar de lamphouder gemonteerd kan worden. Bij een van mijn fietsen lopen de kabels precies voor het gat langs, en is het niet mogelijk de lamphouder te monteren. Ter vergelijk heb ik de normale versie er even bij gepakt en hierbij is er wel genoeg ruimte om de lamphouder te monteren op mijn fiets. Geen ramp, maar wel iets om rekening mee te houden.

De Mini HideMyBell is geschikt voor de volgende fietscomputers:
-Garmin Edge 20, 25, 200, 500, 510, 520 en 820
-Wahoo BOLT en RFLKT
-Sigma Rox 7.0, 11.0 en PURE GPS
-Polar M450 & M460
-Bryton Rider 310 en 330
-Lezyne

Hij is verkrijgbaar voor € 34,95 via hun eigen website. Als je hem bestelt, krijg je de universele lamphouder op dit moment gratis meegestuurd.

Conclusie
Dat de HideMyBell een erg goede uitvinding is, daar waren we al lang over uit. Deze Mini HideMyBell is een mooie aanvulling op het assortiment. Bezitters van een compacte fietscomputer kunnen deze nu mooi in het verlengde van de stuurnok monteren. De Mini voelt steviger aan door de kortere ‘arm’ tussen de bel en de stuurmontage. Het hidden-bolt-design kost iets meer werk dan een schroefje aan de bovenkant, maar zorgt wel voor een mooie cleane look. De universele lamphouder is een mooie oplossing om al je benodigdheden op een mount te monteren. Je stuur blijft hierdoor vrij van allerlei extra’s. Enige puntje waar je rekening mee moet houden is de beperkte ruimte voor de montage van deze lamphouder, in combinatie met de Mini, waardoor de kabels in de weg kunnen zitten. De lamphouder zit stevig vast aan de onderkant van de HideMyBell en, net als bij je fietscomputer, hoef je niet bang te zijn dat de lamp lostrilt.

WINACTIE
We mogen 3 Mini HideMyBell’s weggeven. Geef hieronder aan waarom jij zo’n Mini denkt nodig te hebben en misschien win jij dan! Maandag 4 december na 12:00 uur trekken we de leukste 3 winnaars.

Hieronder de gewone HideMyBell met iets meer ruimte voor de kabels.

Gerelateerd