Bij Birzman hebben ze een minitool met een slimme oplossing voor een momentsleutel.

Eigenlijk werkt het met een soort van drukknop die als je hard genoeg erop druk, klikt. Ze hebben precies uitgemeten hoe je met 2 vingers op vaste plekken de sleutel zo kan bewegen dat hij als 5Nm momentsleutel werkt. Erg goed gedaan.

De tool heeft 4 functies: schroevendraaier, T25 torx, 4mm inbus en 5mm inbus. Wanneer je de tool uit de verpakking haalt, zitten de beide inbussen aan de kant waarmee je de 5Nm momentsleutel kan gebruiken. Aan de andere kant zitten de schroevendraaier en de torx. Omdat deze aan de andere kant zitten, werkt het momentum van 5Nm niet aan die kant. Die werkt namelijk precies wanneer je de duim en je wijsvinger op de aangegeven plekken houdt. Je kan wel de sleutel uit elkaar halen om de torx om te wisselen met een van de inbussen, mocht je die vaker gebruiken.

Het kliksysteem gaat in iedergeval 10000 klicks mee waarbij de weerstand netjes 5Nm is. De tool voelt heel solide maar toch geloof je niet dat zo’n kliksysteem nauwkeurig is. Daarom hebben we het getest met een “normale” momentsleutel en het is inderdaad exact 5 Nm. Elke keer weer.

Maten: 93mm x 32mm x 18mm
Gewicht: 91 gram (zelf gemeten)
Prijs: € 24,95

Conclusie
Een handige eenvoudige tool die ervoor zorgt dat je je carbon onderdelen niet onnodig veel te vast draait met alle gevolgen van dien. Er hadden misschien meer functies opgemogen maar het werkt gewoon zoals je verwacht.

Via Birzman

birzman-m-torque4-2 birzman-m-torque4-4 birzman-m-torque4

Gerelateerd