Wanneer je onderweg met pech te maken krijgt dan ben je maar al te blij dat je wat tools bij je hebt. Het liefst niet in een zadeltas, want mijn persoonlijke mening is dat je je racefiets hier niet mee mag vervuilen. Dus je tools doe je netjes in je achterzakje.

Omdat je achterzakjes niet oneindig zijn qua ruimte is een compacte tool een uitkomst. Wij hebben de Toolbox Race van SKS voor je getest. Deze Toolbox is zoals de naam al aangeeft specifiek voor de racefiets en is lekker compact. Wat zit er allemaal in?

– 2 bandenlichters
– inbussleutels ( 2,5 – 3 – 4 – 5 – 6 – 8)
– schroevendraaier (plat en kruis)
– torx (T20 – T25)
– spaakspanner (G14 – G15)

De adviesprijs is € 22,99

Het geheel schuif je makkelijk in elkaar en er zitten geen scherpe hoeken aan dus het glijdt makkelijk in je achterzak. De iets gebogen vorm helpt hier ook bij. Wanneer je het geheel uit elkaar schuift voor gebruik bestaat het uit 2 delen. Het eerste deel is het afdekplaatje dat tevens een bandenlichter is en waarin de spaakspanners verwerkt zitten. Het andere deel bevat alle andere tools. Al die tools zitten vast aan elkaar waardoor je niet steeds alle onderdelen in het gras kwijt raakt. Erg handig. Het geheel voelt heel stabiel en het aandraaien van moeren/schroeven kan je met genoeg kracht doen zonder dat je het gevoel hebt dat de tool meebuigt. SKS geeft aan dat de tool 128 gram weegt, onze weegschaal geeft 1 gram minder aan. Alleen het SKS logootje laat na verloop van tijd los, mocht je dat een probleem vinden. De sleutel hieronder is om de verhouding van de grootte aan te geven.

De set komt met een opbergzakje die je weer ergens aan je zadel kan vastmaken. Hierin zitten ook de T20 torx en de 2,5 inbus los in. Deze kan je zelf met het bijgeleverde losse inbussleuteltje aan je multitool zetten wanneer je deze vaak nodig denkt te hebben.

Conclusie
Een fijne tool met de meest belangrijke functies die je onderweg nodig zal hebben. Hij past lekker makkelijk in je achterzak en voelt vlak aan. Doordat het geheel maar uit 2 delen bestaat ben je nooit bitjes of andere onderdelen kwijt. Ook na de review heb ik deze tool in mijn achterzak tijdens het fietsen.

Via SKS

sks-toolbox-race2 sks-toolbox-race sks-toolbox-race4sks-toolbox-race5

Gerelateerd

 • Joop Kamer

  Ik heb helemaal geen problemen met mn tasje onder mn zadel. Het is veel comfortabeler om daar mn twee bandjes en een multitool in te vervoeren dan (dat geprik) in mn achterzakje. Daar hou ik het liefst alleen mn telefoon en mn gelletjes in.

  Maar goed, smaken verschillen

  • racefietsblog

   Zels hier op kantoor verschillen de meningen hierover… 🙂

 • Joris Kroes

  Mis in deze toch echt de kettingpons. Heb er zelf eentje van Birzman, heeft mij (en anderen) ook al meerdere keren gered.

  http://images.birzman.nl/bikeimages/product/medium/e-version-20-bm09-po-afm-09-k.png