Wanneer je onderweg bent, is het belangrijk dat je goed drinkt. Ik betrap mezelf erop dat ik vaak thuiskom met bidons die nog halfvol zitten met sportvoeding. Niet handig, want door te weinig drinken worden de voedingsstoffen in je lichaam niet voldoende aangevuld. In het ergste geval met kramp tot gevolg.

De sportvoeding van Glory bevat net als zoveel andere sportvoeding een flinke dosis voedingsstoffen die je lichaam verbruikt tijdens een fietstocht. Zo houdt je de energievoorraad en vochtbalans van je lichaam op peil en voorkom je kramp en hoofdpijn.  De poeder meng je met water en zo vormt het de sportdrank voor in je bidon. Per 100 gram krijg je dan bijna 90 gram aan koolhydraten binnen. Hiervan is 40 gram suiker. Naast deze koolhydraten bevat een kleine hoeveelheid (2 gram) zout. Dit om je zoutverlies tijdens het zweten weer aan te vullen. Heb je een volledige bidon leeg, heb je totaal zo’n 130 kilo caloriën tot je genomen. In totaal kan je met een volledige pot bijna 9 liter aan isotone sportdrank maken. Dit komt overeen met 18 bidons (van 500 ml.).

Green Apple en Watermelon
De smaken zijn wat anders dan anders. De isotone dorstlesser is verkrijgbaar met de smaak Watermelon en Green Apple. En ik moet zeggen dat ik echt enthousiast ben van Green Apple. Het smaakt lekker fris en als het opdroogt, plakt het bijna niet, in ieder geval niet zoals sommige drankjes die aan je kin of knie plakken wanneer je wat knoeit. Smaken verschillen want hier op de redactie is Hendrik bijvoorbeeld meer fan van de Watermelon smaak. Maar omdat ik dit stukje type en niet Hendrik zeg ik: wil je een keer een ander en lekker fris smaakje; probeer eens de Green Apple!

Glory Sportdrank
Smaken: Watermelon en Green Apple
Inhoud: 700 gram
Prijs: € 16,95
Meer informatie vind je hier

Gerelateerd