Hij is begin dit jaar geïntroduceerd en na vele kilometers hebben we nu wel een reëel beeld van deze fietscomputer; de Wahoo Elemnt.

Het begon allemaal met de verpakking. Een beetje Apple-achtige designverpakking werd bij ons afgeleverd. Wanneer je de box openvouwt, zie je aan de linkerkant direct via verschillende schermafdrukken de mogelijkheden van de Elemnt. Rechts, achter een plastic doorkijkje, ligt de fietscomputer te wachten. Met een soort van lade trek je hem eruit. Naast de fietscomputer zitten er 2 frontmounts in. Eentje voor je normale stuur en eentje voor je tijdritbeugels. Daarnaast ook nog een directmount met tiewraps voor direct bovenop je stuur en een usb kabeltje. Dan even kort de belangrijkste eigenschappen van de Elemnt:

 • 68,6mm lcd scherm (geen touchscreen en geen kleur)
 • achtergrondverlichting
 • ANT+
 • Bluetooth
 • WiFi
 • navigatie
 • hoogtemeter via luchtdruk
 • Gewicht: 104 gram (zelf gewogen)
 • Adviesprijs: €329,99 (€399,99 inclusief hartslag-, cadans- en snelheidssensor)

Groot
Op de een of andere manier oogt de fietscomputer op het eerste gezicht een beetje lomp en groot. Zelf hou ik namelijk van kleine fietscomputers op het stuur. Hij is iets groter dan de Garmin 510 en de Polar M450 (zie onderstaande foto). Misschien is het vooral de verhouding en de dikke rand die het groot laat lijken. Hij is namelijk best breed in vergelijk met zijn lengte want als je naar de Garmin Edge 1000 kijkt, is die namelijk juist breder en langer dan de Elemnt. Genoeg over het formaat, eerst maar eens de fietscomputer instellen en connecten met de telefoon. Dat gaat verrassend makkelijk. Je installeert eerst de Wahoo Elemnt App (die er voor zowel Android als iOS is), daarna zet je Bluetooth aan en je maakt door middel van een QR-code verbinding. Super simpel en klaar. Via de app kan je de Elemnt updaten naar de laatste firmware en nog veel meer instellingen van de fietscomputer regelen. Bij ons liep de fietscomputer een keertje vast, en dan is 30 seconden de aan/uitknop ingedrukt houden de oplossing. De baterij gaat officieel 17 uur mee, maar wanneer je een route rijdt gaat deze sneller leeg, maar niet zo snel dat je een dag geen lange route kan fietsen.

Het contrast van het scherm is echt enorm goed. Het aflezen gaat dan ook heel makkelijk, of je nou in de zon fietst of in een donker bos. Je kan de velden van het scherm zelf indelen. Minimaal 1, waarbij dan de helft van het scherm gevuld is met de data en de andere helft leeg en maximaal 10 velden. De volgorde van de velden en het aanmaken van eigen schermen met velden die jij belangrijk vindt, doe je met de app. Je moet altijd per scherm 10 velden selecteren waarna je de volgorde van belangrijkheid kan bepalen. Alles wat er te meten is kan je weer laten geven, van temperatuur tot telefoonbatterij en van je stijgingspercentage tot hoogtemeters. Omdat het geen touchscreen is, zijn er zes knoppen voor de bediening. Een aan-/uitknop links, twee “op en neer” knoppen aan de rechterkant en dan drie functieknoppen onder het scherm. De functie van die drie onderste knoppen is afhankelijk van welk scherm actief is. De betekenis staat dan op het scherm boven de knop zelf. De redelijk grote knoppen moet je echt goed indrukken en geven niet een hele duidelijke feedback. Aan de reactie op het scherm zie je dan vaak of je druk hard genoeg was.

Met de nauwkeurigheid zit het wel goed. Hij heeft na lange ritten dezelfde informatie als diverse andere fietscomputers die we ernaast hebben gezet. De GPS start niet bijzonder snel op, maar ook niet heel langzaam. Wel heeft de GPS het moeilijk wanneer je onder begroeide bomen fietst, dan rommelt hij wat met de snelheid. Met een vaste snelheid van 34km/u het bos in rijden, zorgt er dan voor dat je opeens 24 rijdt, en aan het eind opeens 44km/u. Hij moet dan de gemiste kilometers weer inhalen als het ware.

wahoo-elemnt6

Navigatie
En dan wel een leuke verrassing, vond ik zelf; navigatie. Nee, niet een kale achtergrond met een pijltje die de richting van het eindpunt aangeeft en waar je zelf de weg dan bij moet denken. En nee, ook niet eentje die zegt dat je over 50 meter linksaf moet. De navigatie op de Elemnt werkt met een wegenkaart die regelmatig wordt geüpdate. De kaart ziet er heel simpel uit, maar werkt gewoon zoals je verwacht. Jij bent het pijltje op de kaart en de route die je van te voren hebt geplant is uitgestippeld. Als je te ver bent uitgezoomd dan is het lastig te bepalen of je de eerste of de tweede straat rechts moet. In de praktijk ben je dan vaak ver ingezoomd (met de up en down knoppen aan de rechterkant). Tijdens het navigeren wijst de pijl in je rijrichting zodat je op het scherm altijd naar boven fietst. Dat klinkt misschien ingewikkeld maar het is gewoon hetzelfde wat je in je auto ook hebt. Wat nog wel een verbeterpuntje is, is dat wanneer je verkeerd fietst hij alleen aangeeft dat je niet meer op de route zit, maar hij geeft niet aan hoe je moet fietsen om weer op de route te komen. De oplossing is dan even uitzoomen, dan zie je de oorspronkelijke route en dan daar weer heen fietsen.

Wat wel weer erg fijn werkt is het maken van een route. Die kan je importeren, maar je kan er ook eentje maken in Strava. Strava heeft een mooie functie waar je je eigen route kan maken en wanneer je je Elemnt app gekoppeld hebt met Strava wordt de route automatisch gesynchroniseerd met de Elemnt. Erg eenvoudig en je kan dus 5 minuten voor je vertrekt “even” een nieuwe route maken.

Dan de ledjes, die oplichten bij verschillende acties. Wanneer je bijvoorbeeld van een route afwijkt, lichten ze rood op. Je kan het geheel ook instellen. Als voorbeeld dat hij reageert op je gemiddelde snelheid. Dan geeft hij via ledjes aan of je boven of onder je gemiddelde zit te fietsen. Je kan de leds ook een andere functie geven. De ledjes zijn niet nodig maar zijn een extraatje. Het helpt je net even sneller informatie tot je te nemen.

Daarnaast hebben ze zojuist de Strava Segment update uitgevoerd. Hiermee geeft je Elemnt tijdens het rijden aan waar de segmenten exact beginnen en of jij op het segment dan een kom rijdt. Je krijgt tijdens het segment al feedback of je achter of juist voorloopt en met hoeveel seconden. Hij kijkt nog niet live naar de segmenten maar pakt de segmenten die je van te voren in Strava aangeeft bij Dashboard, My Segments, Starred Segments.

Plus
+ leesbaarheid scherm
+ makkelijk routes importeren
+ sofware functies updates

Min
– grove uitstraling
– bediening knoppen
– gps ontvangst onder bomen

Conclusie
In eerste instantie een beetje lomp ogende fietscomputer, die wanneer je er aan gewend bent erg fijn is om mee te fietsen. De leesbaarheid van het scherm is echt subliem. De eenvoudige navigatie die de routes gemaakt in Strava leest, zorgen ervoor dat je snel even voor het fietsen een nieuwe route maakt en dus een ander rondje rijdt dan je gewend bent. Dat je de knoppen wel hard moet indrukken en dat je aan de reactie van het scherm moet kijken of je hard genoeg hebt gedrukt, neem je voor lief. Ondanks een paar verbeterpuntjes toch een erg fijne fietscomputer. Omdat de ontwikkeling van de software ook lekker doorgaat bij Wahoo is het extra leuk om eens in de zoveel tijd weer nieuwe functies te hebben.

WEGGEEFACTIE
We mogen 1 Wahoo Elemnt weggeven. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (rechtsboven op racefietsblog.nl) en laat ons hieronder weten wat je huidige fietscomputer is. Uit de reacties trekken we na zondag 4 september 12:00 uur de winnaar.

wahoo-elemnt-doos wahoo-elemntwahoo-elemnt3 wahoo-elemnt4 wahoo-elemnt5 wahoo-elemnt2wahoo-elemnt-7

Via Wahoo

Gerelateerd

 • Nic Mertens

  Whauw, die lijkt me echt wel leuk. Ik rijd momenteel met een simpel sigmaatje. Wish it was here now 😉

 • Léon Koopsen

  Een hele simpele Sigma; dus tijd voor een mooie Wahoo!

 • Alex van Arragon

  Super mooie computer. Rijdt monenteel met een computertje van Pro rond

 • Jos

  Mooie vervanging van mijn o-synce.

 • Hans de Boef

  Bryton rider40… Prima computer, synchronisatie met Strava is onder de maat… Eentje die wel goed en simpel synchroniseert met Strava is meer dan welkom… Afgaand op de review zou de wahoo een passend alternatief zijn

 • Johan van den Hoogen

  Polar V800, maar daar kun je niet mee navigeren… En dat is toch best handig 🙂

 • Jos van der Velden

  Ziet er voortreffelijk uit en het zijn precies de juiste en functies die er op zitten. Niet te veel en niet te weinig. ik fiets nu met een simpel BBB tellertje.

 • Sander de Vos

  Ziet er heel erg goed uit, wel prijzig en daarom natuurlijk gaaf om deze te kunnen winnen. Ik heb nu een polar cs 100. Die is er dus al even 🙂

 • Sharon

  Een sigma bc. 12.12.
  Het verdwalen/ de weg zoeken tijdens een koers in een onbekende provincie en buitenland is zo vervelend!
  Toe aan een mooi navigatiesysteem waarin duidelijk de route wordt weer gegeven en waar ook wedstrijd elementen van strava uitgevoerd kunnen worden:) Top!

 • Sander Jeunink

  Gaaf ding!! Ik rijd nu met een polar m400

 • bart jans

  Garmin Edge 800.
  aan het uitkijken voor een Wahoo Kickr indoor trainer te kopen, dit zou een zeer mooie aanvulling zijn.

 • Caroline Zeestraten-Marijnisse

  Heb nu een BBB fietscomputer en dat is een draak van een apparaat. Werkt gewoon niet logisch en niet van mijn racefiets af te halen zonder dat ik knopjes indruk. Ik wil graag een nieuwe. Deze ziet er zeeeer flitsend uit !

 • Lars

  Momenteel helaas geen fietscomputer. Niet zielig hoor; in maart stond er een nieuwe Canyon Aeroad voor de deur waardoor er even geen budget meer was voor een goede fietscomputer. Maar deze Wahoo zou dus zeer welkom zijn. Voldoe ik tegelijk aan de wens van mijn teamgenoten bij de RedBull kop-over-kop challenge die het niet prettig vinden dat ik zonder fietscomputer rij..

  • racefietsblog

   Hi Lars, Gefeliciteerd, je bent de winnaar van de Elemnt. Mail ons even je adresgegevens, zodat we de fietscomputer naar je kunnen opsturen. Groet, Racefietsblog.nl

 • Tonny

  Garim 510 maar een nieuwe is welkom

 • Rob Vogels

  Cateye CC-TR300TW en daarnaast de iPhone op het stuur voor de navigatie. De Elemnt zou erg gaaf zijn!

 • Corné

  Ik heb een sigma 8.12 ats hij is draadloos en geeft alles goed weer maar zou best een nieuwe willen.

 • Hendrik-Jan Platvoet

  Nu een Bryton Rider 20.
  Zou leuk zijn…

 • Sonja Idzinga

  Een oude sigma met draad en al, meeste simpele die er bestaat. Als organisator van Cycling espresso ritten in Sneek, dus wegkaptein, zou dit een hele spong vooruit zijn 🙂

 • Serina

  Op mijn nieuwe fiets heb ik nog geen fietscomputer en op mijn oude een simpele Sigma BC 5.12. Deze Wahoo zo mooi passen bij mijn nieuwe racefiets.

 • Sander

  Polar RCX5 multisport horloge; ben dus wel toe aan ‘echte’ fietscomputer! 🙂

 • Joost Denissen

  Heb een Teasi one 3 momenteel

 • Harold Bos

  Ik wil m wel testen voor langere tijd, heb zelf geen fietscomputer.
  Gebruik mijn IPhone met Strava en een simpel snelheidsmetertje met hartslagmeter, fiets op hartslag en eigenlijk nooit op snelheid.

 • w00t!

  Heb nu een Sigma ROX maar snak naar een beetje betere Strava integratie en navigatie… dit zou top zijn!

 • Bastiaan Gaillard

  Garmin Edge 1000. Verder heb ik alles van Wahoo dus ben benieuwd naar deze mooie fietscomputer.

 • Wiebe de Ridder

  Nog geen computer behalve de IPhone voor Strava. Het geld wat ik voor mijn verjaardag heb gekregen om er 1 te gaan kopen is nog niet afdoende.

 • maikel

  mn huidige fietscomputer is de bryton rider 530. Navigatie is wat minder. Daarvoor zou ik hem willen vervangen

 • maikel

  mn huidige fietscomputer is de bryton rider 530. Navigatie is wat minder. Daarvoor zou ik hem willen vervangen

 • Maurice van Riel

  momenteel een garmin 810

 • Dennis van Asselen

  ATOM 4.0 eenvoudig computer. Zou graag een uitgebreide computer willen toevoegen aan mijn nieuwe Propel!!!!

 • Jordi Backx

  Ik heb deze sinds eind april. was al prettig, maar sinds de (zeer frequente) updates alleen nog maar beter en veelzijdiger geworden. Sinds van de week ook enorm veel powermeter data erbij.

  “Wat wel weer erg fijn werkt is het maken van een route. Die kan je importeren, maar je kan er ook eentje maken in Strava.”
  Ik gebruik RideWithGPS voor mijn routes. Hier kun je echt turn-by-turn cues gebruiken. “pas op, paal!”, bijvoorbeeld.

  “gps ontvangst onder bomen”

  Dat mag inderdaad wel iets beter. Maar ik verwacht dat de ELEMNT hier niet uniek in is?

  “een beetje lomp”
  Past dus prima bij mij. 😉

 • Daniel Nijenhuis

  Ik heb nu de mio cyclo 305, topding maar na twee jaar goed gebruik is hij wel traag geworden.

 • Rob Wijnen

  Hier ook een Garmin 800. Een nieuwe zou welkom zijn. Mooi spul!

 • Robert Ernst

  Garmin 510. Ben erg benieuwd naar het scherm en de kaart functie!

 • Mike Fortgens

  Erg benieuwd of dit een goede upgrade is voor mijn Edge 800, dus kom maar op 🙂

 • Niek

  Gave actie ! ik rij nu met een simpele snelheidsmeter. Maar ben al een tijdje aan het kijken voor een echte fietscomputer zoals deze Wahoo.
  Navigatie zou namelijk echt top zijn voor op onbekend terein.

 • Gijs Sohier

  Ik heb nu een Ciclo fietscomputertje. Voornamelijk wegens budgettaire redenen 🙂 Dus nul komma nul navigatie… Maw pick me. Pick me!

 • Chris Naudé

  I have a Garmin Edge 510 at the moment, a great computer, but sometimes I have a problem reading the small numbers if you have more than 6 bits of data on your screen…

 • Joost

  sigma BC 5.12 is de huidige. Ik kan wel een upgrade gebruiken

 • Erik Pigge

  Momenteel alleen een garmin vivoactive hr, maar nu al moe van het steeds op m’n pols kijken en scrollen door een klein schermpje. Dit zou dus heeeeel erg welkom zijn!!!

 • Gerard Boorsma

  Heb nu een mio cyclo 305. Vreselijk lomp, traag en het updaten van de rit op de pc is een regelrechte ramp.

 • Herman van den Bos

  Goedemiddag, volg jullie al een tijdje via Facebook, maar dit is toch wel een hele gave actie!
  Ik rij nu met een Sigma ROX 8.0. Deze is al wat jaartjes oud en begint wat kuren te krijgen.
  Ik hou me van harte aanbevolen!
  Groeten, Herman

 • Ronald

  Garmin 500. De ELEMNT lijkt me een mooie opvolger:-)

 • Jasper Verduyn

  Garmin Edge 510. Dat het geen touchscreen heeft, lijkt me eerder een pluspunt. Want nu heb ik soms al eens problemen met mijn scherm. ook zeer benieuwd naar het importeren van routes!

 • Konrad Kowara

  Ik heb nu Garmin E520

 • Peter Keizer

  Rij nog steeds met een “eeuwenoude” Strada Cateye. Ben al een tijdje op zoek naar goede vervanger. Door deze uitgebreide review heb ik die gevonden. Dus deze Elemnt zou wel erg gaaf zijn.

 • Xander

  Cateye CC-RD100N
  Strada

 • Rik van Uden

  op dit moment nog een simpele snelheidsmeter en daardoor nog wel eens momenten van verdwalen 😛

 • Sander Dekker

  Ik rijd nu met een Sigma Rox 10. Werkt goed maar deze Wahoo ziet er ook heel gelikt uit.

 • Bert Adriaens

  quadlock + onepluscase + oneplus (osmAnd app + strava).

 • Kamiel Salentijn

  Ik rijd momenteel met de Garmin Edge 705. Heeft zijn tijd gehad. Het scroll knuppeltje is zelfs versleten. Deze Wahoo zou een heel mooie update zijn. Tevens kan ik al mijn fietskameraden overtuigen dat Garmin niet altijd het antwoord op GPS is.

 • Frans Engels

  Mijn Carmin 500 heeft mij overal gebracht waar ik heen wilde. Maar nu aan vervanging toe. Ik denk dat de Element hiervoor een goede opvolger zal zijn.

 • Coen Spelt

  Momenteel een VDO M1, een grote miskoop. Een typische geval van goedkoop is geen duurkoop.

 • Stijn Lenaerts

  Mijn Bryton rider 50 is na meer dan 5 jaar aan vervanging toe 😉

 • Herbert Westerink

  Ik heb nu een sigma rox 10

 • René van der A

  Ik heb een Wahoo RFLKT en deze graag vervangen door dit geweldige apparaat van dezelfde maker.

 • Martijn Ketz

  Ik rij nu met alleen een hele simpele snelheids metertje.. Houd alleen maar snelheid, dagstand en totaalstand bij.
  Wat zou dit een verademing zijn om met zo een computer te fietsen.. Niet meer verdwalen en een hoop info voor nog betere training.

 • Djakkos Hermans

  Heb nu een schimano flightdeck….
  Hopeloos veroudert.
  die wahoo zou prachtig staan op mn bike

 • Edwin

  Nu simpele BBB fiets”computer”, maar merk dat ik steeds fanatieker en enthousiaster wordt met racefietsen (mede ook door nieuwe racefiets Van Nicholas Zephyr), dus maak graag kennis met nieuwe Wahoo Elemnt, zeker tbv nu missende hartslag en cadansmeter. In combinatie met Strava (nu via iPhone), kom maar op!

 • Rick

  Ik heb nu een Polar CS500. De Elemnt zou een hele goede upgrade zijn, en heel fijn om met je telefoon te kunnen bedienen!

 • Simone Buddemeijer

  Ik heb een schamele Sigma BC 14.12 ALTI.Deze Wahoo zou de vooruitgang van het jaar zijn 🙂
  Mooi ding is het!

 • Arjan

  Weer terug bij Edge 800, na een korte en teleurstellende ervaring met de nieuwe 820… Tijd voor een Elemnt?

 • Ger

  Hier wil ik wel een poging voor wagen. Mijn huidige Sigma Rox 5.0 schuif ik dan mooi door aan de familie.

 • Geert in ’t Veld

  Ik heb nu een Ciclomaster CM 413 die regelmatig denkt dat ik 200+ KM/H ga als ik stil sta bij het stoplicht. Wel goed voor m’n gemiddelde…

 • Frank

  BBB BCP-15W, Sigma BC 8.12 ATS, BBB BCP-06. 3 Fietsen, 3x andere fietscomputer.

 • Bas Seelen

  garmin 910 xt, garmin 500

 • Maurijn Klok

  Gebruik een oude draadloze cateye. Samen met een android in mijn zak voor strava. Een combinatie van deze twee zou top zijn!

 • Hans

  Mijn huidige fietscomputer, is mijn Garmin 310XT loophorloge. daarmee train ik altijd voor de marathon en Roparun en Sinds vorig jaar dus ook op de racefiets. Beter zou zijn een goede fietscomputer die ook de route aangeeft (scheelt weer verdwalen 🙁 ;-). Alvast dank

 • Ben erg benieuwd hoe deze fietscomputer opweegt tegen mijn huidige Garmin Edge 810.

 • Michel Rosenquist

  Ik heb nu de rflkt+ maar ik heb liever deze so I can rflkt on the ‘Elemnt(s) of racing’! Nog betere opties en mogelijkheden.

 • Rick Bouwhuis

  Dit lijkt me wel heel erg gaaf. Rij nu met de goedkoopste bedraade fiets computer van de action.. Dus tijd voor wat beters. Dit is dan natuurlijk top

 • Jaap Wilting

  Een mio 305 hc waarbij voor de 2e keer de bevestigingsring loslaat en het apparaat op de grond is gestuiterd.. Ben er helemaal klaar mee en dus toe aan een nieuwe 🙂

 • Richard Verkerk

  Ik fiets al vanaf dat hij verkrijgbaar is in Nederland met de Wahoo Rflkt+ en alle meters van Wahoo. Helaas begint mijn Rflkt+ wat kuren te vertonen (o.a. elke x de Rflkt+ resetten en gedoe met bluetooth connectie). Heb al naar de Elemnt zitten kijken als vervanger. Wat mij dan weer aanspreekt is geen gekloot meer met batterijtjes te vervangen en gewoon lekker via USB op te laden (en de uitgebreidere functies zodat de batterij van mn iPhone ook niet meer zo snel leeg gaat tijdens het fietsen).

 • Maik Hoff

  Afgelopen voorjaar een heel mooi tellertje gekocht, de Sigma Rox 10.0. Nog geen drie weken later zag ik op de crowdfunding pagina van Indiegogo de: Speedforce. dit leek mij een gigantisch mooi alternatief dat hetzelfde kan dan de Sigma Rox 10.0. De Sigma dus na drie weken direct weer verkocht (jammer geld was dat..) en geïnvesteerd in de Speedforce die in maart 2016 geleverd zou gaan worden.

  na vele maanden wachten en nog fietsend met met oude kilometertelletje van 2 tientjes, komt Speedforce deze zomer met het bericht dat ze het product toch niet kunnen maken zoals ze beloofd hebben… Nu, 1 jaar later fiets ik nog met een goedkoop tellertje en heb dus al twee keer geïnvesteerd in een mooie teller. maar fiets nog doodleuk (not) met m’n oude tellertje die hooguit de snelheid aan kan geven… oja, ik fiets nu dus nog met de PRO sx4x… helaas…

 • Nico Buddelmeijer

  Ik heb nu een sigma Rox 9.1 die het altijd fantastisch heeft gedaan maar nu na een week door de regen fietsen in Duitsland deels de geest heeft gegeven. Mijn hartslag komt niet meer boven de 180 uit en sensoren die maar om nieuwe batterijen blijven schreeuwen.

 • Joost Dirkson

  mooi apparaat en vooral fijn dat het scherm goed af te lezen is! Dat is bij mijn huidige Blaupunkt Bikepilot echt een probleem in de zon.

 • Eric Spronk

  Op dit moment fiets ik met een Garmin Edge 810, welke voor mij in principe voldoet aan al mijn wensen. Ik heb de ontwikkeling van de Elemnt met interesse gevolgd, vooral de duidelijke leesbaarheid (ook in fel zonlicht) spreekt mij aan evenals e instellingen mbv je smartphone. Ik zou hem graag eens vergelijken met mijn Edge.

 • Tim van de Laak

  Een Sigma BC 16.12 CAD. Een leuke computer, maar een Wahoo met navigatie zou toch wel wat relaxer zijn!!!

 • Onno Fles

  Jaren geleden gekocht, Polar RC3 GPS horloge – zoek nog steeds iets beters (Garmin’s bekeken maar toch ook niet alles) – ik ben zeer gelukkig met de komst van Wahoo Elemnt en zou hem graag winnen natuurlijk 🙂 Sportieve groet van Onno

 • Rutger Tromp

  Fiets nu met een Wahoo RFLKT en Wahoo sensoren. De Wahoo Element zou een hele mooie stap vooruit zijn.

 • Eddy Weber

  Draadloze teller 320 van Btwin. Dit is van mijn dochter van 12 jaar, voor haar ook deze aanvraag.
  Mijn dochter en ook zoontje fietsen wedstrijden voor A.S.C. Olympia.
  Aangezien zij elke 2 jaar een nieuwe racefiets nodig hebben vind ik het zonde om geld in kostbare fietscomputers te stoppen.
  Zij fietst wel eens met mijn Garmin met een hartslagmeter en cadansmeter en vind dit fijn.
  Hopelijk via deze actie kan ik dit voor haar bewerkstelligen.

  Groet Eddy uit Abcoude

 • Jarno

  Ik gebruik nu een Garmin 510, maar al veel gezeur mee gehad. Ik ben dan ook aan het rondkijken naar alternatieven, wordt tijd dat er waardige alternatieven voor Garmin komen. Ik gun Wahoo dan ook alle succes (en ik zou deze dan ookgraag willen uit proberen).

 • Jurrie

  Sigma, simpel dingetje. Was 3 tientjes.

 • Ruben

  Ik bezit momenteel de garmin edge 510. Maar wissel deze zeer graag in voor een Wahoo Elemnt!!!!

 • Tijn Wingens

  Ik rijd op dit moment rond met een Cateye Padrone zonder GPS helaas. Om mijn route terug te kunnen kijken gebruik ik Strava.

 • Lars

  Jaren geleden de Garmin Edge 500 aangeschaft. Destijds top of the bill, maar inmiddels wordt Garmin ingehaald door o.a. Wahoo. Ziet er erg gebruiksvriendelijk uit!

 • Erik

  Een Polar RC3 GPS en die is wel aan een update toe. Al is het alleen maar omdat een horloge eigenlijk niet op een stuur thuis hoort.

 • Youri

  Mio Cyclo 105. De koppeling met Strava werkt niet goed, waardoor ik 20% meer km’s op Strava maak dan in het echt.

 • Henry Groeneveld

  Ik gebruik nu een Garmin Edge 500, prima apparaat. O.b.v. het bovenstaande is Element toch wel een forse upgrade en daar heb ik wel oren naar;-)

 • Charl van Oosten

  Ik gebruik nu een Wahoo Blue SC met Wahoo RFLKT+ icm de Wahoo Fitness app op mijn iPhone. Werkt fantastisch, maar een upgrade naar de Wahoo Elemnt zou natuurlijk fantastisch zijn, dan hoef ik ook niet steeds meer de weg te zoeken.

 • Paul van der Klaauw

  Ik heb nu een cateye. Simpel .hij doet het maar daarmee heb ik ook alles gezegd. 9 jaar oud. Ik ben erg zuinig op mijn spullen.

 • Dennis Bril

  Gebruik nu een Garmin Edge 25

 • Stefan Courbois

  Ik heb nu een VDO MC 2.0 WL Draadloze fietscomputer. Helaas heeft de hartslagmeter kuren en zie ik mij genoodzaakt snel een nieuwe computer aan te schaffen.

  De Wahoo Elemnt lijkt mij een prima vervanger!

 • Arie van Weenen

  Heb nu een sigma 8.12 ats op mijn mtb .z’n Wahoo Elemnt zal mooi staan op het stuur van de merida.

 • Robbert Zuidervaart

  Ik heb nu een Bryton rider 60.. een navigatie die je pas de goede kant opstuurt wanneer ie vast loopt en de route niet meer aanpast. dan pas kun je ongestoord de lijn volgen. Daarnaast is de bevestiging nu afgebroken en ligt ie al een maand bij de leverancier. Je weet wel, die failliet is. Dus dat gaat wel goed komen dat ie ooit nog gerepareerd terug komt (not!!)
  Dus het zou mij heel erg uitkomen.. plus dat ik de zaterdaggroep rondleid voor Meesterknecht.. en mét de Bryton reden we nog wel eens verkeerd door de bryton. De Wahoo schijnt wat dat betreft heel dik in orde te zijn. (en met ‘dat’ bedoel ik navigeren natuurlijk.)

  Dus ik denk dat onze Meesterknecht gasten ook erg veel baat hebben als ik niet met de hele groep wederom moet omkeren omdat we voor de zoveelste keer de verkeerde kant op gestuurd zijn doord e Bryton omRider 60…

 • Lucas Brascamp

  Rij nu met een Cateye Strada Smart. Subtiel en klein maar eigenlijk wel heel klein. Met het stijgen der jaren eigenlijk toe aan iets met grotere weergave…….

 • M.J. Kramer

  Ik heb al 10 jaar een Polar cs200. Ben me al aan het oriënteren want hartslag werkt niet meer betrouwbaar. De Wahoo staat hoog op het lijstje vanwege de gebruikersvriendelijkheid en het continu updaten en uitbreiden van de mogelijkheden.

 • Frank van Laere

  Ik heb nu een eenvoudige cateye, ik zou graag een fietscomputer willen met meer mogelijkheden.

 • Nicole

  Sigma rox10. Goede fietscomputer maar aan vervanging toe!

 • JacqChapeau

  Sigma ROX 10. Mooie computer maar ik mis af en toe wel volledige kaartweergave om precies te zien waar ik mij bevind. Dat zal met de Wahoo niet het geval zijn.

 • David

  Bryton rider 50, doet op zich prima zijn werk, maar de bestanden opslaan op de pc voor uploaden naar strava duurt een eeuwigheid, dus was al aan het rondkijken voor een nieuwe

 • Frans Funnekotter

  Mijn zoon Dorus rijdt op een 30 jaar oude, maar in prima staat verkerende Brands racefiets van Columbus Aielle staal, Campagnolo Record (editie 1986) afgemonteerd. Hij vindt zo’n old-stool ding erg gaaf en hoeft geen modernerwetse Carbon fiets, hoewel hij wel eigentijds genoeg is om op Strava z’n ritjes te uploaden via de app.
  Op zijn Brands zit nu een antiek Cateye tellertje met bedrading, die is inmiddels zodanig vergaan dat het ding ongeveer de helft van de tijd uitvalt.
  Ik weet zeker dat Dorus volkomen versteld zal staan wanneer hij deze Wahoo mag uitpakken. Hij weet nog van niks.

  • Doesbrand

   Dorus is overigens 16 jaar oud, hier met zn Brands racefiets in Toscane.

 • Frank Zeestraten

  Ik rij zelf met een Garmin edge 810. Maar het gaat mij niet om mijn computer. De BBB fietscomputer van mijn vrouw is een onding. Telkens als je hem van de mount wilt afpakken kan dit niet zonder per ongeluk een paar knoppen in te drukken. Dan is hij gelijk weer van slag en moet je hem weer opnieuw laten pairen met de cadans snelheid en hartslagmeter. Daarom gun ik mijn vrouw deze nieuwe fietscomputer.

 • Justin Brehler

  Ik heb op dit moment een Sigma rox 6.0 het complete setje. Het nadeel van deze computer is zijn afleesbaarheid en tekortkomende hartslag meter.

 • Ivo Dijkgraaf

  Ik gebruik nu mijn iPhone als fietscomputer.
  Niet helemaal ideaal. Vooral niet als het gaat regenen.
  De Elemnt kan mooi aan de iPhone worden gekoppeld en met de app Ride with GPS is dit een hele mooie oplossing.

 • Steve Roubos

  Vorige week ben ik gevallen en is mijn fietscomputer stuk gegaan. Het was een Bryton ryder 60, opzicht een fijn apparaat. Maar de Wahoo heeft weer extra specs en zou mijn kapotte Bryton prima kunnen vervangen. Dus ik ben erg benieuwd naar de Wahoo en zou graag in aanmerking komen voor de Wahoo.

 • Frits Hooft

  Ik heb een oude Pro SX4-W en ben wel toen aan iets nieuws en moois voor op mijn La Rosa. Dit lijkt me een superapparaat waar ik een behoorlijk tijdje plezier van kan hebben.

  Grtz

  Frits

  • TheCooz

   Ik heb een edge 810 die het prima doet, dus deze mag naar iemand die hem harder nodig heeft.

 • Maarten

  Ik heb een kapotte Garmin forerunner 910….wat zouden jullie mij blij maken zeg met dit apparaat

 • Dennis de Jonge

  Ik fiets momenteel met een Garmin Edge Touring, maar mis de aansluitmogelijkheden voor diverse sensoren. Vandaar dat deze bijzonder goed van pas komt.

 • Ronald Jansen

  Heb nu een Mio 305. Nadat een keer in de Ardennen in de afdaling de bevestiging achterop spontaan afbrak, gelukkig nog garantie, en een keer waterschade via de connector is hij echt aan vervanging toe.

 • TLa

  Ik gebruik nog een Edge 800 en die is best wel aan vervanging toe.

 • Sebastiaan Kamphuis

  Heb een Garmin edge 800, die ik zowel op racefiets als MTB gebruik, mis alleen de optie om draadloos mijn activiteiten up te loaden en wordt er gek van om hem elke keer te syncen op mijn trage laptop

 • Mike Bijl

  Huidige computer is een trip 300 van Bontrager. Duidelijk aan vervanging toe.
  De Wahoo lijkt me een mooie plaatsvervanger !

 • Erik van den Berg

  Ik gebruik mijn Garmin Forerunner 405, hardloophorloge. Tijd voor een echte fietscomputer.

 • nick0012

  Ik heb nu NOG een garmin edge 1000 die meer dood dan levend is en helaas te duur om te laten repareren. Mischien tijd om garmin eens links te laten liggen en open te staan voor andere aparaten en de kudde niet te volgen!

 • Robert Rosier

  Cateye padrone… Dat kan beter!

 • André Kramer

  Ik rij tegenwoordig met een tweedehands Bryton Rider 310 op het stuur en heb er ook al enkele onnodige kilometers mee gefietst omdat hier helaas geen navigatie op zit en een fietscomputer met navigatie helaas ook niet binnen het budget valt.
  Een gratis computer met navigatie zou dan ook zeer welkom zijn.

 • Michiel Chiel

  Ik heb een Wahoo rflkt+ en ben heel benieuwd naar deze!

 • Jeroen S

  Helaas moet ik het doen met een simpele sigma, maar ben al een tijdje op zoek naar een nieuwe met meerdere functies dan enkel de snelheid, deze lijkt mij zeker geschikt!

 • Jan.Waldijk

  Gebruik nu een Garmin 510. Inderdaad een kale achtergrond bij het navigeren en dus geen idee van de goede weg.

 • Jarno Lucas

  Deze Wahoo Elemnt ziet er goed uit! Momenteel gebruik ik een Cateye Strada, dus een upgrade is zeker welkom 🙂

 • Jaap blom

  Ik was in bezit van een Garmin edge 200 tot dat ik met mijn fiets over een zeer slecht fietspad de brug af reed,en de Garmin van de houder afbrak. Ben benieuwd of de wahoo wel tegen een stootje kan. Wil dit graag testen

 • Almar Deinum

  Sinds het begin van mijn wielertoeristcarriere zit er een Cateye Strada op mijn fiets. Deze heeft er nu de brui aan gegeven. Ik houd mij dan ook zeer warm aanbevolen voor deze gift!

 • Martijn Valkier

  Na 4 jaar rond gereden te hebben met een Edge 800 word het wel eens tijd voor wat anders, het word steeds moeilijker om, zonder leesbril, het scherm knap te lezen met al die krassen die er op zitten. Ik wacht vol spanning af of ik de gelukkige ben.

 • Marien Bogerd

  Garmin Edge 25!

 • Rene

  Ik heb nu de Specialized Speedzone Sport cadance en ik ben heel benieuwd naar deze fietscomputer!

 • Martijn Willers

  Een Garmin 810 edge

 • Johan

  Heb zelf een echowell fietscomputer heel klein van formaat lijkt mij super om deze wahoo op mijn nieuwe racefiets te monteren.

 • Alexander Stoutjesdijk

  Heb nu een simpele Cateye, werkt ook goed. Maar wat extra info is mooi uiteraard. Daar zou deze Wahoo perfect voor zijn.

 • dJust

  Ik gebuik de WAHOO RFLKT+ de voorloper van de Elemnt. Ik kan van geluk spreken dat al mijn sensoren via bluetooth verbonden zijn en heb ik geen last van onnauwkeurige data onder bomen=D

 • Mark Raijmaekers

  Na het lezen van dit artikel ben ik heel erg enthousiast geworden! Helaas heb ik niet veel geld dus ik zou hem dolgraag winnen en zo mijn zeer verouderde garmin vervangen. Greetz Mark

 • Pascal Zweipfennin

  Heb sinds een aantal jaren een Garmin 800. Daar is softwarematig al heel lang niets meer aan veranderd.Krijg sinds een tijdje de gecombineerde snelheid/cadansmeter niet meer gekoppeld. Een fietscomputer die constant nieuwe functie krijgt zou wel mooi zijn.

 • Larissa van Hoeijen

  Sinds begin dit jaar heb ik een nieuwe fiets. Ik reed altijd met een simpele kilometerteller, handig maar foeilelijk.. Dus sindsdien is mijn stuur leeg en probeer ik af en toe mijn fietsritjes te meten met Strava, wat niet geheel betrouwbaar is. Het komt vaker voor dat ik mijn fietsmaatjes vraag of ik hun rit mag importeren om toch mijn trainingen op te kunnen slaan.
  Laat ik maar niet beginnen over de keren dat ik verkeerd fiets omdat ik de weg slechter ken dan ik dacht.
  Een fietscomputer als deze komt heel goed van pas! En zal niet misstaan op mijn mooie fietsje!

 • Jean LeBaptiste

  Oude Iphone + Strava… en oude batterij. Niet ideaal. Tijd voor een prachtige Wahoo Elment voor het serieuze gebeuren en lange tochten zonder batterij problemen. Zou perfect passen bij mijn nieuwe fiets…

 • Dolf Zijlstra

  Ik fiets nu met een Garmin 800. Door het intensieve gebruik moet ik na elke rit de batterij opladen. Deze heeft zijn langste tijd dan ook gehad. Een nieuwe fietscomputer van Wahoo komt dan ook als geroepen.

 • Frenk Nijsse

  Ik rij sinds begin dit jaar met de wahoo rflkt+ omdat de iphone in mijn binnenzak nog altijd de beste gps processor is die er voor op de racefiets te verkrijgen is. Ik ben erg fan geworden van het merk en het gemak waarmee je alle wahoo meters met elkaar koppelt, de enige downside van een rflkt+ is dat je hier niet goed mee kan navigeren, dat zou met bovenstaande element zeker vele malen beter gaan en dus echt een toevoeging op mijn stuur!

  Mijn vrienden uitdagen en de segmenten in strava precies kunnen timen kan mij daarnaast ook een paar mooie plaatsen stijging opleveren op de ranglijsten in de buurt! 😀

 • JW Kist

  Een oude sigma sport die sinds dit weekend met een plakbandje vast zit…. Dus zeker aan vervaging toe en al helemaal door zo’n top apparaat!

 • Hanz Bé

  Rij nu met een oude garmin edge 800 op mijn oude fiets. Ben bezig te zoeken naar een nieuwe fiets. Daar zou zo’n nieuwe Wahoo mooi bij passen!

 • Joost

  Teasi One. Maar ik kan het scherm als gevolg van een oogziekte in daglicht nauwelijks lezen. Ik gebruikt ‘m vooral om te registreren, navigeren gaat niet. Een fietscomputer met veel contrast zoals deze Wahoo zou voor mij een uitkomst zijn.

 • e.j.haveman

  garmin edge 520.

 • G vL

  Ik fiets nog met een simpele Cateye CC-MC-100W en strava op m’n telefoon. Was al getipt door een vriend over de ELMNT en gok graag mee 😉

 • J.Beerepoot

  Vorig jaar april kreeg ik mijn eerste racefiets bij een Specialized dealer vandaan. Ik ben toen mijn racefiets intensief gaan gebruiken en ben eigenlijk wel toe om te kijken of ik kan trainen met een hardslagmeter en andere luxe, op dit moment gebruik ik een Specialized SpeedZone Sport. Het toestel zelf is vrij basic maar voldoet deels niet meer aan de eisen omdat ik anders probeer te trainen op dit moment. Ik hoop mijzelf nog wel te verbeteren in de toekomst of om mee te gaan koersen..

 • Bert Janssen

  Ik rij met een Garmin Edge 500. Goed ding, maar in sommige opzichten wel beperkt. B.v geen kaart/navigatie functie zoals de Wahoo Elemnt wel heeft.
  De accu begint na te laten; is vrij snel bijna leeg. Lange tochten houd ik langer vol dan de accu van mijn Garmin Edge 500…

 • Gerco

  Ik rij nu met een Wahoo Rflkt+. Werkt goed, maar geen navi en geen live feed. Dit zou een mooie upgrade zijn.

 • TheCooz

  Ik heb een edge 810 die het prima doet. Dus deze mag naar iemand die hem harder nodig heeft. Leuke actie.

 • Patrick Leegte

  Gebruik nu mijn Polar M400 ook voor op de fiets, maar ben bang dat bij een rit van 3 uur of meer de batterij het niet gaat redden. Een vervangend exemplaar wat de ritten wel helemaal kan loggen zou daarom zeker een uitkomst zijn. En behalve Back to start valt er met de M400 ook niet te navigeren. En ik wil nog wel eens ergens belanden waar mijn eigen interne kompas me in de steek laat.

 • Richard Busscher

  Ik heb nog een hele simpele en basic Sigma BC 5.12.
  Al een tijd zit ik te kijken naar een nieuwe maar het budget is niet zo groot. Na het lezen van deze mooie review weet ik het: deze wil ik graag hebben dus sparen maar of…. deze winnen!!!

 • Martijn Schouten

  Gebruik nu een Shimano Flightdeck SC-6502, maar deze is duidelijk toe aan vervanging. Sensoren van verzetindicatoren reageren slechter, waardoor functie als gemiddelde snelheid en cadans niet meer werken. Hoe tof zou het zijn om mijn shimano te vervangen door een superdeluxe wanhoop element fietscomputer….. zou gaaf zijn als ik hem van racefiets vlogen mag gaan uitproberen! Jullie berichten en reviews zijn altijd helder, duidelijk, zinvol en leuk om te lezen! Daarbij zou deze fietscomputer ook een plaatje zijn op m’n nieuwe fiets doe kl komende winter vanaf het frame helemaal ga opbouwen naar eigen wens!

 • Edward

  Momenteel gebruik ik een Garmin edge 800 waarvan de batterij helaas ten einde is en de software met regelmaat vastloopt, iets wat ik niet gewend ben van Garmin.

  Mooi om te lezen dat jullie hem er een beetje lomp zien uitvinden terwijl hier gelijk de reactie was, ziet er gaaf uit, staat super op een fiets. Tevens wel erg fijn om te lezen dat je de batterij het een wel 17 uur uithoud, 12 uur zou al voldoende zijn, volgend jaar staan er namelijk een aantal cyclo’s op het programma die zo rond de 10 uur duren.

 • Sjoerd

  Mijn cateye heeft de geest gegeven dus doe nu alles op gevoel. Ook mooi, maar toch anders zeker in een onbekende omgeving.

 • c.raaphorst

  Zou de Wahoo niet voor me zelf maar voor een goede vriend van mij willen winnen: Hij is gepassioneerd racefietser en heeft al behoorlijk wat kms gefietst. Nog steeds zonder zo’n mooi navigatie middel waar heel veel voordelen aanzitten. Deze week is hij weer gestart met trainen voor een nieuw doel “The RideNl” 2017.
  Zou voor hem ideal zijn om mee te trainen: profesoris een hartslag horloge en apart km teller die hij soms gedeelte afplakt om bepaalde trainingsvormen te doen. En cadans gegevens heeft hij dus helaas helemaal niet. De ant+ van de Wahoo is ook ideaal voor hem omdat in de winter deze daardoor te koppelen is tijdens indoor Wattage training. En last but not least de gps/navigatie want tijdens The Ride is dit natuurlijk noodzakelijk en krijgt hij alle routes als gpx bestand.
  Op mobiel werkt dit niet: kost batterij en je gsm heb je harder nodig voor je bereikbaarheid!
  Dus yes!!!! Ik zou hem! er graag mee verrassen en een groot plezier mee doen: een weggeef weggeef actie :)))

 • Raldo Loijens

  Ik gebruik momenteel pen, post-its en plakband. Alle route plaatsnamen etc op mijn stuurpen. Wordt toch tijd voor een 2016 upgrade.

 • Leo Vaandrager

  Af en toe gebruik ik de navigatie van mijn vrouw, de MIO 300 (die al een beetje gedateerd is). Nu rijd ik vaak voor woon-werk dezelfde route bij gebrek aan creativiteit en een eigen navigatie-systeem.
  De review lezende van de Wahoo Elemnt lijkt het mij een prima apparaat die ik een welkome aanvulling op mijn fiets accessoires zou vinden.

 • Edwin Schaafsma

  simpel, omdat ik vandaag jarig ben!

 • Laurens Aandewiel

  Ik heb een Garmin Touring aangevuld met een Garmin Fenix 3. Wat de Elemnt dus biedt heb ik nu in twee apparaten.

 • Wouter

  Op de valreep nog een reactie, ben voor deze fietscomputer aan het sparen, en zie nu de weggeefactie. Gebruik nu een oude sigma computer. Onlangs een snelheids- en cadanssensor gekocht, gekoppeld met Bluetooth aan de telefoon, om op de rollenbank de gegevens toch in strava te kunnen zetten. Dat werkt super! Met deze fietscomputer is het compleet 😉
  Wie niet waagt wie niet wint

 • Jordy van Sambeeck

  Mijn huidige fietscomputer is een antieke Polar CS 400. Hierop zit geen navigatie, waardoor ik direct de weg kwijt ben vaak. Zo’n prachtig apparaat als de Wahoo zou geweldig zijn!

 • Tjerk

  Ik ben een tevreden gebruiker van een mio 505. Een minpunt is de zichtbaarheid in de schaduw waarbij ik zelf een zonnebril draag en of in de regen.
  Wanhoo heeft een geavanceerde fietscomputer ontwikkeld wat me vooral aanspraakt is de koppeling met de smartphone om instellingen aan te passen. Het lijkt me een ideaal gadget om het fietsen nog aangenamer te maken

 • ronvandenboogaard

  Echte heren verdwalen.

 • racefietsblog

  Dank voor alle reacties; helaas kunnen we maar 1 iemand blij maken en dat is: Lars B. Gefeliciteerd! De Elemnt komt jouw kant op.

  • Lars B.

   Super gaaf! Hartelijk dank! Ga er met enorm veel plezier gebruik van maken!!

 • Steven

  Hoe vergelijk je deze met de Edge 1000? Welke zou dan gemakkelijker zijn?

  Ik maak op pc (Strava) een route en volg dan deze.