Nou ja, niet alleen het richtingsgevoel maar vooral een verkeersregelaar, die niet wist hoe het verkeer te regelen, zorgde voor een 42e plaats in plaats van de overwinning.

Klinkt grappig maar dat is het natuurlijk niet. Sneu (Zweeds voor jammer) is het! Heel erg SNEU! Wat is nou het geval? Tijdens de Omloop van de IJsseldelta, een thuiswedstrijd van Marijn, demareert ze uit de kopgroep en ligt vlak voor de finish nog zo’n 45 seconden voor. Dat wordt een overwinning dacht een ieder en vooral Marijn zelf. Totdat ze een brug over fietst terwijl ze voor de brug af had moeten slaan. Daar werd ze wel op gewezen maar pas toen ze de brug al over was. Terugfietsen en als 42e finishen was het resultaat.

Er was wel een motorrijder die een rood vlaggetje in de hand gedrukt kreeg op de splitsing maar hij wist even niet wat hij ermee moest doen. Tja… wat zou je moeten doen met een vlaggetje op een splitsing van een wielerkoers? Ik zou het ook niet weten 😉

Het hele verhaal kun je lezen op Marijn’s blog. En Marijn,.. als je nu de achtervolgende groep zo op afstand kunt houden, kan je het de komende maanden vast nog een keer! Wel de TomTom even aan voor de zekerheid.