Altijd leuk als er weer iets nieuws te melden is. Ridley gaat hun nieuwe Noah introduceren tijdens de Tour, maar waren wel zo vriendelijk om alvast een paar dingen te laten zien. Een preview!

Veel meer dan deze foto’s hebben we nog niet, maar zoals je ziet doet Ridley al aardig wat uit de doeken. Zoals je wel vaker ziet in de autoindustrie hebben ze een camouflagelaag over het frame geplakt zodat de moeilijker te zien zijn. Toen we er lucht van kregen bedachten we ons ook dat het alweer lang geleden was dat er een update was van de Noah, toch een beetje het stokpaardje van de Ridley mijns inziens. Greipel heeft al meerdere malen tijdens de Tour laten zien wel raad te weten met de fiets. 11 etappes heeft hij nu op zijn naam staan en iemand van zijn kaliber is er natuurlijk op gebrand dit verder uit te breiden.

Hoewel we aan de hand van de foto’s niet heel veel kunnen achterhalen zien we ten opzichte van de oude Noah wel dat het frame iets hoekiger is. Een trend die bij veel van de recente aerofietsen te zien is. Ook wat betreft de kabelintegratie lijkt het goed te zitten, al kan je bij het gebruik van ‘gewone’ remhoeven niet alles integreren. En ja, velgremmen dus. Van schijfremmen is niets te bekennen op de foto’s die we hebben, maar aangezien de huidige Noah ook al met schijfremmen is uitgerust gaan we er vanuit dat de nieuwe dat ook zal zijn. Ze volgen in ieder geval niet de trend van sommige andere merken, zoals Specialized met hun nieuwe Venge en Cannondale met de SystemSix, die er voor kiezen om hun fietsen enkel en alleen nog met schijfremmen uit te brengen.

We hopen snel meer te kunnen laten zien van de nieuwe fiets. Ondanks deze is gehuld in camouflage laten de stickers, kleuren en de Campagnolo afmontage zien dat het om de fiets van Lotto-Soudal gaat. Voor nu alleen deze foto’s dus, maar houd de Tour goed in de gaten, want het team zal zaterdag wel al op de nieuwe fiets van start gaan.

Gerelateerd

Tags: