De Kannibaal mag dan geen Nederlander zijn, maar op 28 juni zal toch zijn eigen classic plaatsvinden in het Limburgse Roermond. Met 525 overwinning, waaronder 5 Tours en 5 Giro’s wordt Eddy Merckx door velen terecht gezien als de beste en meest succesvolle renner aller tijden. Deze sympathieke zuiderbuur zal tijdens zijn Classic ook zelf acte de precense geven. Een mooie kans voor iedere deelnemer om een keer met de allerbeste renner ooit te fietsen!

Roermond is misschien niet de meeste voor de hand liggende startlocatie voor een grote toertocht, maar een Eddy Merckx Classic zonder de nodige klimmetjes zou natuurlijk vreemd zijn. De tocht gaat na vertrek uit Roermond al snel over de grens met Duitsland waar je alsnog het nodige klimwerk voor de kiezen zal krijgen. Het lijkt ons in ieder geval als een erg leuk alternatief op de andere toertochten in een ‘nieuwe’ omgeving.

Aanmelden
Je kan kiezen uit drie afstanden, zijnde 60, 110 en 160 kilometer (parcours en gps hier). Naast als individu is het ook mogelijk om in te schrijven als vrienden- of bedrijventeam (hier). De tocht is overigens voorzien van alles wat je bij een goed verzorgde tocht mag verwachten, inclusief aandenken.

WINACTIE!
Op 17 juni viert Eddy zijn 70e verjaardag. Ter ere daarvan worden een aantal exemplaren van het boek “Mannen Tegen Merckx, Van Van Looy Tot Maertens” door Johny Vansevenant weggegeven aan de mensen die het juiste antwoord hebben op de volgende vraag; De zoon van Eddy Merckx, Axel Merckx, is in zijn vaders voetsporen getreden en was van 1993 tot en met 2007 ook beroepsrenner. Welke prijs won zoon Axel die vader Eddy nooit heeft gewonnen? Weet je het antwoord? Stuur een mail met het juiste antwoord naar communicatie@eddymerckx.nl en misschien ben jij één van de winnaars.

Mannen Tegen Merckx

Gerelateerd