Je zou het ‘mosterd na de maaltijd’ kunnen noemen, maar daar is dit apparaat toch echt veel te mooi voor. Rocket heeft een overtreffende trap gevonden voor hun toch al fraaie espressoapparaten.

Rocket Espresso uit Milaan staat bekend om hun hoge kwaliteit en zeer fraai ogende, handgemaakte espressomachines. Bij Rocket fietsen ze zelf ook en in de wielerwereld zie je ze nog wel eens voorbij komen. In samenwerking met Rapha is er al eens een gelimiteerde uitvoering van hun Giotto machine geweest. Met een vleugje roze. En hoe Italiaans Rocket dan ook mag zijn, dat had helemaal niets met de Giro te maken. Dit jaar vond de 100e editie plaats van die oh zo mooi verlopen Ronde van Italië en Rocket heeft nu wederom een van hun machines uitgebracht in een beperkte oplage. Dit keer van 100 stuks. En die is heel erg mooi geworden. Natuurlijk met wat roze erin verwerkt, maar ook een mooi bewerkte zijkant met alle winnaars. Tot en met 2016 althans, Dumoulin moet je er zelf even inkrassen (of misschien toch liever laten graveren). Schoonheid en kwaliteit hebben hun prijs. Deze Rocket R 58 Giro D’Italia 100 kost zo’n € 3.000,-.

Helemaal onderaan ook nog mooie time lapse video van de assemblage en het testen van een R 58. Mooi van buiten en complex van binnen!

Rocket Espresso

Tags: