Hoewel de UCI World Tour ten einde is wordt er nog wel degelijk op de weg gekoerst; zoals in de Africa Tour bij de Ronde van Rwanda

Het is niet alleen maar de baanwiel en cyclocross dat de klok slaat in de winter, er wordt nog wel degelijk gekoerst! Alleen niet om de hoek en niet voor de World Tour, maar wel in Afrika. Momenteel vindt alweer de vijfde editie van de Ronde van Rwanda plaats. Een ronde met een proloog, 7 etappes met een totale afstand van 811,4 kilometer en 12.407 hoogtemeters. Het geldt natuurlijk voor alle rondes buiten Europa, maar het is leuk om een wielerronde eens in een andere setting te zien.

Zuid-Afrikaans kampioen Jay Thomson van MTN-Qhubeka pakte de eerste etappe en daarmee de gele trui. We lezen we net het bericht op de Facebook pagina van de ronde dat Thomson uitgevallen is wegens ziekte. Die pagina lijkt ook de beste bron te zijn om het een beetje te kunnen volgen want de website heeft vooral nog resultaten van de vorige editie.  Leuke ronde voor tussendoor. Hieronder nog een reeks korte videoverslagen, wel in het Frans.

video proloog – Kigali – Kigali

video etappe 1 – Kigali – Kirehe

video etappe 2 – Rwamagana – Musanze

Uitslag 2e etappe via Procyclingstats.com

Tags: