De Ronde behoeft natuurlijk geen verdere uitleg. Het is de dag waar heel België elk jaar – terecht – naartoe leeft. In 2012 nog met een Belg als winnaar. Hoe dat wordt ervaren laat bovenstaande foto prachtig zien.

Zorg dus dat je zondagochtend je eigen rondje hebt gedaan zodat je tussen 12.30 en 18.00 kan afstemmen op één van de bekende zenders om het te volgen. En niet alleen natuurlijk, dergelijke evenementen zijn nog leuker om samen te kijken. Vorig jaar deed Cyril een mooie preview van de Ronde van Vlaanderen met daarbij ook wat over de geschiedenis. Dan kom je helemaal beslagen ten ijs!

Het was in 2013 een Ronde vol hoogte en dieptepunten. Het was even heel stil in België toen de beelden van Tom Boonen in de berm voorbij kwamen. Gelukkig kon de Belgische eer nog enigszins gered worden met de derde plaats van Jurgen Roelandts. Maar niemand minder dan Fabian Cancellara stal natuurlijk de show. Naast zijn tweede plaats wist Peter Sagan ook nog op een andere manier de aandacht op zich te vestigen door op het podium het vetpercentage van de derriere van een van de rondemissen te meten.

NOS –  Vanaf 14.00 uur op Nederland 1 met commentaar van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot
Sporza – Vanaf 12.25 uur op Canvas met commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer
Eurosport – Vanaf 12.30 uur live verslag

Voor het volgen van live streams via internet kan je het beste Steephill.tv raadplegen.

http://youtu.be/27p4aCS-VVc
Laatste 3 km vorig jaar