Omdat dit jaar de 100ste Ronde van Vlaanderen wordt gereden, wordt er weer iets leuks georganiseerd. De 100ste Ronde is niet te verwarren met 100 jaar Ronde van Vlaanderen die een paar jaar geleden werd gevierd. De Ronde werd namelijk een aantal jaar niet gereden.

Dit jaar kunnen 100 rijders op de dag van de Ronde van Vlaanderen de laatste 100 kilometer fietsen over het parcours voor het peloton uit. Dus met al het publiek dat er dan al staat. Dichterbij het profgevoel zullen velen niet komen. Om zo’n kaart te winnen hebben ze overal in de media acties opgezet. Eentje kan je hier vinden.

Het geheel leest misschien wat ingewikkeld maar het is niet zo heel moeilijk. Wat je moet doen? Johan Museeuw heeft afgelopen 29 december 2015 een stukje gereden met als startpunt Brugge en als eindpunt Oudenaarde. Nu is het de kunst om te achterhalen welke route hij precies heeft gereden (daar krijg je ook in de loop van de tijd hints over). Hij heeft er bijvoorbeeld 4u20min05sec over gedaan. En de afstand van die route, daar gaat het om!

Jij moet je dan via Strava aanmelden en je account koppelen aan die van Ride like a Flandrien. Daarna moet je zelf een rondje fietsen die qua afstand zo dicht mogelijk in de buurt komt van de tocht van Museeuw. Voor details moet je zelf nog maar even kijken op de site van Ride like a Flandrien. De actie is opgezet door Toerisme Vlaanderen in samenwerking met Het is Koers.

Naast de 100km voor het peloton uit krijg je als winnaar ook een vijfdaagse trip door Vlaanderen met alles erop en eraan. Zelfs de racefiets (een Eddy Merckx) wordt voor je geregeld.

Wel een super gave prijs, maar je moet even puzzelen en er een stukje voor fietsen. Je mag de hele maand februari daar je best voor doen.

Ride like a Flandrien