In acht dagen Nederland rond fietsen op eigen houtje. Het kan tijdens de Race around the Netherlands van de mannen van Adventure Bike Racing. Een organisatie die gespecialiseerd is in langdurige, selfsupporting evenementen. Zo kan je bij ze aankloppen voor gerichte trainingen in de voorbereiding op bijvoorbeeld de Transcontinental. Ook organiseren ze zelf een aantal evenementen dat prima in het straatje van de avontuurlijke fietser past.

Met de Race around the Netherlands is het de bedoeling dat je, zonder enige hulp van buitenaf, een route rijdt langs de landsgrenzen van Nederland. De start is bij cafe De Proloog in Amerongen op 1 mei 2018. Vervolgens gaat de route richting het oosten om door Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland via de Afsluitdijk naar Noord-Holland te fietsen. Via de kustprovincies kom je uiteindelijk via Noord-Brabant, Limburg en Gelderland weer in het Utrechtse Amerongen. Totaal zo’n 1600 kilometer en ongeveer 2000 hoogtemeters. De specifieke route wordt voor deelnemers aangeleverd als .GPX bestand.

Inschrijving voor de Race around the Netherlands kost € 100,- en hiervoor krijg je naast het .GPX bestand ook een overnachting; de nacht voor de start. Het is verplicht een spottracker te hebben, zodat de organisatie je kan volgen. Heb je deze niet, dan kan je hem huren bij de organisatie en dat kost € 50,- extra. Daarnaast zullen er foto’s en tijden online worden gepubliceerd voor het thuisfront. Ondanks dat het woordje ‘race’ in de titel is te vinden, is het een persoonlijke uitdaging en zal er geen klassement worden opgemaakt.

Leuk doel voor 2018 lijkt me zo. Inschrijven en meer info vind je op de website van Race around the Netherlands

Gerelateerd

Tags: