Speciale en limited edition fietsen, daar krijgen we op de redactie nooit genoeg van. Uit de samenwerking tussen Rotwild en Mercedes AMG komt de Rotwild R.S2 Limited Edition ‘Beast of the Green Hell’. Deze fiets is overigens de derde van een serie samenwerkingen tussen deze Duitse fabrikanten.

De Rotwild R.S2 is een eerbetoon aan de Mercedes-AMG GT R waarmee ze ooit de snelste ronde met een straat legale auto, op de Nordschleife van de Nürburgring reden. De Nürburgring heeft de heeft de bijnaam ‘Grüne Hölle’ waaruit vrij snel de naam van deze Rotwild fiets is af te leiden. Van deze fiets zijn er totaal 50 geproduceerd en wanneer je deze besteld zal het nummer ook zichtbaar zijn op het frame. 50 fietsen ter ere van het 50-jarige bestaan van Mercedes-AMG.

De groene kleur is een van de overeenkomsten met de Mercedes-AMG GT R. Net als bij de auto hebben ze de Rotwild zo ontwikkeld dat het rijdt als een racemonster. Licht en stijf materiaal gecombineerd met high end producten zoals Dura Ace afmontage en een Pro Stealth Evo stuur. De wielen van Crankbrothers is een set full carbon disc wielen uit het hoogste segment. Qua specificaties een topset, qua looks kan het mij niet bekoren. Een set hoge carbon velgen had ik persoonlijk mooier gevonden. De Dura Ace groep is de mechanische uitvoering en ik vermoed dat de reden hiervoor met het financiële plaatje heeft te maken. De prijs van deze Rotwild R.S2 is € 7109,- en dat is geen bedrag dat tot stand is gekomen door simpelweg de prijzen van alle onderdelen bij elkaar op te tellen. De € 7109,- is afgeleid van 7 minuten 10 seconden en 9 tienden. Dit is de recordtijd waarmee de Mercedes-AMG GT R het circuit van de Nordschleife heeft volbracht. Om aan dit bedrag te komen hebben ze hier en daar waarschijnlijk concessies moeten doen wat betreft de onderdelen want met een Shimano Dura Ace Di2 groep zou de fiets écht high end zijn!

Ik ben erg gecharmeerd van de kleur groen en als ik de wielen voor het gemak even vergeet zou ik hier zeker op gezien willen worden. De foto’s, in combinatie met de Mercedes-AMG GT R, zijn mooi om naar te kijken, alleen hadden ze wat mij betreft wel eventjes de ketting op het buitenblad mogen leggen. Voor de foto is dat toch net even wat mooier:)

  

Meer info bij Rotwild