Het ideale aantal fietsen is al sinds jaar en dag vastgesteld op ‘N +1’, waarbij ‘N’ het huidig aantal fietsen aanduidt. Kortom, er kan er altijd eentje bij. De fietsenverzameling van Ah Joo in Singapore voldoet hier volledig aan en dat moet Asahi Chang uit Taipei, Taiwan, ook hebben gedacht toen hij 34 jaar geleden begon met verzamelen. Immers, er is ooit een fiets de eerste geweest.

Asahi Chang is een oud prof op de baan en de weg en begon in 1976 met het verzamelen van fietsen. Inmiddels heeft hij meer dan zeshonderd baan en racefietsen verzameld. Een waar museum, echter is de plek waar dit walhalla zich bevindt een geheim. Op zich niet zo heel gek want wanneer je de foto’s ziet zie je vele juweeltjes voorbij komen. Het gros van zijn verzameling komt uit de jaren ’68 tot ’88. Een tijdsbestek van twintig jaar dat volgens dhr. Chang een gouden periode is geweest. Geen carbon, maar stalen frames die door de meesters zelf met de hand werden gemaakt. Merken als Colnago, Merckx, Cinelli (hij heeft drie Lasers staan!), Serotta en Bianchi zal je dan ook veelvuldig aantreffen in zijn collectie. Zowel framesets als complete fietsen behoren tot zijn verzameling en de verzameling Colnago’s is dusdanig dat deze een aparte kamer hebben verdiend in zijn opslag.

Op dit moment is dhr. Chang bezig met een boek waarmee hij mensen de fijne kneepjes van de wielercultuur wil bijbrengen. Zoals gezegd is de plek van zijn collectie geheim, echter kan je hem via zijn Facebook benaderen en wie weet is er toch een mogelijkheid om een kijkje te nemen mocht je in de buurt zijn.

fietsverzameling1 fietsverzameling2 fietsverzameling3 fietsverzameling4 fietsverzameling5 fietsverzameling6 fietsverzameling7  fietsverzameling9 fietsverzameling10 fietsverzameling12 fietsverzameling13fietsverzameling8

Foto’s via Factory Five

Gerelateerd