Helaas gebeuren ongelukken, ook tijdens het fietsen. En hoewel je telefoon je leven misschien wel kan redden na een crash, gaan de ICEdot producten en service nog een stuk verder.

Je kunt bij ICEdot online een EHBO-profiel aanmaken dat gekoppeld wordt aan een unieke code. Deze code wordt bijvoorbeeld op een polsbandje en stickers geprint. Als iemand jou in de sloot aantreft en de code SMS’t naar het ICEdot nummer dan ontvangt hij/zij alle nodig informatie zoals telefoonnummers van de eerste contactpersoon en alle medische informatie die in jouw profiel staan.

Maar wat als je nu alleen gaat fietsen en een aanrijding met een koe hebt en niemand op de dijk dat gezien heeft? In dat geval kan de ICEdot helmsensor iets voor je betekenen. Het is een sensor die je draadloos aan een app op je iPhone kunt koppelen. De sensor detecteert wanneer je een crash hebt. In dat geval gaat er een alarm of op je telefoon, reageer je daar niet op binnen een aantal seconden dan stuurt je telefoon automatisch een bericht naar de eerste hulp lijn van ICEdot uiteraard met je locatie daarin. Mocht je vaak alleen ritten maken dan kan dit een extra gevoel van veiligheid geven. De ICEdot service kost €15,90 inclusief een jaar ICEdot service, de helmsensor kost €159,- en na het eerste jaar betaal je €10,90 per jaar voor de service. Let op de app is voorlopig alleen geschikt voor de iPhone 4S en de sensor kun je voorlopig alleen vooruit bestellen.

icedot-veilig4

icedot-veilig

Gerelateerd