We zouden het door alle drukte bijna vergeten. Bijna dan… want de Vuelta 2015, met Dumoulin op een tweede plek in het klassement, wordt op dit moment gereden en gevallen.

Dat laatste was het geval bij Peter Sagan. De renner die altijd in is voor een geintje kon gisteren niet lachen. Op het moment in de finale dat hij kans maakte de etappe te winnen, klapte hij tegen het asfalt. Door een botsing met een motor. Hoe het precies is gegaan is niet helemaal duidelijk omdat er (nog) geen directe beelden van zijn, maar aan de reactie van Sagan te zien was hij er niet blij mee.

De brandwonden die hij opliep zorgde ervoor dat de ploeg heeft besloten hem uit te Vuelta te halen. Eerst maar eens herstellen. Ondertussen zijn er al best een aantal renners uit de Vuelta gestapt, al dan niet door een valpartij. Martin, Boeckmans, Bouhanni, Van Garderen, Mohoric, De la Cruz, Cancellara, Burghardt, Tiralongo, Niemiec, Tanner, Pelucchi en Nibali gingen Sagan voor.

Hier nog de beelden van Sagan waarna het zien ervan het ons ook niet zou verbazen als hij zijn vingers heeft gebroken na het slaan van de auto van de rondearts.

Beelden hieronder: