Nog driftig op zoek naar een klassieke koertrui of wollen broek? Ze zijn gebruikt nog wel te vinden, maar je bent niet de enige die ze zoekt. Santini maakt het je wat makkelijker met hun Eroica collectie.

Het is niet dat iedereen massaal overstapt op klassieke racefietsen van 25 jaar en ouder, maar is duidelijk dat er veel fans zijn van vintage. L’Eroica is al lang veel meer dan die rit over de Strade Bianche door de Toscane. Wereldwijd worden inmiddels 10 edities georganiseerd waar ze telkens op heel veel deelnemers kunnen rekenen. 7 oktober is weer de editie in de Toscane waar het allemaal mee begon en dat was voor kledingmerk Santini een mooie gelegenheid om hier wat mee te doen.

En ze zijn niet gestopt bij een enkel wollen truitje. Het gaat om een complete collectie van verschillende truien, broeken en accessoires. Niet alles is van wol overigens, maar wel alles in de stijl van Eroica. Dat ze wollen truien maken is niet nieuw, maar ze hebben ook wollen broeken en dat hadden we nog niet eerder gezien. De collectie is erg compleet tot windbreakers en regenjacks aan toe, al komt er bij die twee natuurlijk maar weinig wol aan te pas. Ook aan de vrouwen is gedacht met jerseys en broeken. Ze hebben er zelfs een paar casual kledingstukken bij, zoals t-shirts, truien en hoodies.

We hebben hieronder een paar items op een rij gezet. Niet allemaal, want daarvoor is de collectie echt te groot. Allemaal te zien bij Santini.

Duello wollen koerstrui € 150,-
Salita wollen bibshorts € 150,-
Cuore wollen koerstrui voor vrouwen. € 150,-
Terra vintage leren handschoenen a € 60,-. Ze hebben ook meer eigentijdse modellen met Eroica logo
Wollen La Maglia Nera jersey met lange mouwen. € 150,-
Een selectie van de t-shirts. € 30,- per stuk
vlnr Terra, Cielo en Vino jerseys voor resp. € 99,-, € 75,- en €75,-