Met de start van de Tour Down Under begint ook weer de strijd in de WorldTour. Dankzij Santini zal Richie Porte die in ieder geval goed gekleed beginnen.

In 2019 rijdt Porte voor Trek-Segafredo. De Tour Down Under is voor hem natuurlijk een thuiswedstrijd die hij in 2017 won en om dit allemaal wat meer luister bij te zetten, leek het Santini wel een goed idee om voor hem een speciale kit te maken. Wij vinden het wel een goed idee van Santini, want je krijgt er echt een vrolijk en zomers gevoel van. Iets dat we met de grijze en grauwe dagen momenteel hier wel kunnen gebruiken.

Het design is mede geïnspireerd door nog een andere hobby van Porte, en natuurlijk typisch iets voor Australië: surfen. Dat zie je over de hele voor- en achterkant. Die kleine surfplankjes zijn weer gekleurd naar de ploegen en prestaties uit zijn wielercarriëre.

Santini maakt overigens ook de klassementstruien voor de Tour Down Under, waarbij ze weer net iets andere kleuren gebruiken dan je gewend bent met fel oranje voor de leider in het algemeen klassement en wit met zwarte bolletjes voor de beste klimmer. Vandaag, de 15e, gaat het beginnen!

Via Santini