Je zou wielrenners misschien wel in twee groepen kunnen verdelen: de scheerders en de niet-scheerders. Deze post is voor de eerste groep.

Scheren moeten we allemaal, maar bij fietsers ligt dit allemaal wel iets gevoeliger natuurlijk. De eeuwenoude discussie kan elk jaar als het zonnetje definitief doorgebroken is weer opnieuw gevoerd worden. En het is ook een discussie die niemand eigenlijk kan winnen. Althans, als je geen prof bent. En we hebben het natuurlijk over die twee machtige apparaten onderaan je lichaam: je benen. Hou je die graag glad dan kan je dit voortaan doen met producten van Muc-Off. De betekenis van die woorden moet de fanatieke scheerder als muziek in de oren klinken. Het merk maakte vooral naam als fabrikant van schoonmaakmiddelen voor je fiets, maar besteedt sinds enige tijd aandacht aan de verzorging van de renner.

Het is niet het leukste klusje om te doen, maar als je het belangrijk vindt om er gesoigneerd bij te fietsen ben je er toch minimaal 1 of 2 keer per week zoet mee. Daarvoor heeft Muc-Off de Luxury Shaving Cream en Brush uitgebracht. Je weet wel, zo’n heerlijk zachte kwast die je ook gebruikt voor je gezicht als je nat scheert. De borstel heeft synthetische haren welke volgens Muc-Off hetzelfde aanvoelen als de haren van een Silvertip das. Nu zijn wij recentelijk geen silvertip das tegengekomen om even te proberen, maar we gaan er maar vanuit dat ze lekker zacht zijn. Toch fijn om te weten dat er geen dassen kaalgeplukt zijn om de scheerkwast met een handvat van geanodiseerd aluminium te maken. Handig is dat het handvat ook gebruikt kan worden om de kwast in op te bergen.

De scheercrème bevat tsubaki olie. Niet voor je ketting, maar om te scheren dus. Wij kenden die olie eerlijk gezegd nog niet, maar volgens Muc-Off hydrateert en verzorgt het de huid. De crème is wat dikker waardoor het zelfs op de huid blijft zitten als het ondergedompeld wordt in water. Zo zie je duidelijk waar je wel en niet geweest bent, en zo sla je niets over.

Voor de gesoigneerde fietser die gladde benen wil, maar ook wanneer je een gladde kin wil.

Athlete Performance Machined Shaving Brush £ 15 ,-
Athlete Performance Luxury Shaving Cream £ 30 ,-
Athlete Performance Luxury Shaving Bundle £ 40 ,-

Muc-Off

Gerelateerd

Tags:
  • Papageno

    Maar daarna wel goed invetten….