Net als met de wielerkleding zie je dat er bij wielerschoenen ook een en ander veranderd is de afgelopen jaren wat betreft ontwerp. Ze ogen vaak wat strakker, minder contrasterende kleuren en soms ook met gevoel voor stijl. De schoenen van Giro, met name de Empires, waren al fraai voor het oog, maar het kan nog wat bonter, zo blijkt.

#bikeshoeart is de hashtag die ze er voor gebruiken en dat dekt zeker de lading. De schoenen die zijn door een aantal artiesten nog eens verder verfraaid. Kunstwerkjes op zichzelf. Niet iets dat je even in een avondje doet overigens. Zo was een van de kunstenaars, Chas Christiansen, er over twee weken 30 uur mee bezig. Hij heeft eerst een doorzichtige laag over de schoenen gespoten om ze vervolgens met DECO olie gebaseerde schilderpennen bewerkt.

Helemaal onderaan zie je de ‘Whaam!’ schoenen die Jimbo Phillips maakte voor Bradley Wiggins. De schoenen zijn overigens op verzoek van Wiggins gemaakt. Het ontwerp is geïnspireerd door de beschilderde Rickenbocker 330 gitaar van Paul Weller, een Britse mod icoon. Het schilderwerk op de gitaar was weer geïnspireerd door Roy Lichtenstein’s pop-art schilderij uit 1963, getiteld “Whaam!”. Na veel voorwerk kostte het Phillips zo’n 5 uur om de schoenen te schilderen.

Voor info over de overige schoenen, zie Giro #BIKESHOEART

Giro-Schoenen-kunst-bikeshoeart-14 Giro-Schoenen-kunst-bikeshoeart-13 Giro-Schoenen-kunst-bikeshoeart-01 Giro-Schoenen-kunst-bikeshoeart-05 Giro-Schoenen-kunst-bikeshoeart-04 Giro-Schoenen-kunst-bikeshoeart-03 Giro-Schoenen-kunst-bikeshoeart-02 Giro-Schoenen-kunst-bikeshoeart-08 Giro-Schoenen-kunst-bikeshoeart-07 Giro-Schoenen-kunst-bikeshoeart-06 Giro-Schoenen-kunst-bikeshoeart-11 Giro-Schoenen-kunst-bikeshoeart-10 Giro-Schoenen-kunst-bikeshoeart-09 Giro-Schoenen-kunst-bikeshoeart-18 Giro-Schoenen-kunst-bikeshoeart-16 Giro-Schoenen-kunst-bikeshoeart-17 Giro-Schoenen-kunst-bikeshoeart-15

Psst @notchas your @girocycling kicks are nearly ready to shred! ⚡️🔨

A post shared by Dustin Klein (@dustinklein_) on

Gerelateerd