De afgelopen dagen is het nog prima fietsweer, maar de winter nadert met rasse schreden. Vroeg donker en vooral vaak nat wegdek. Mooi is het niet altijd, maar praktisch is het wel: spatborden. Het scheelt een hoop poetswerk aan fiets, lijf en leden. Immers, opspattend water vind ik altijd erg vervelend en bepaald warm is het ook niet.

BBB heeft hiervoor een ruim assortiment met spatborden om dit te voorkomen. Zoals gezegd, niet altijd even mooi. Gesoigneerd op de fiets zitten doen we in de zomer dan wel weer. Tegenwoordig zijn er tal van verschillende soorten frames waardoor het soms lastig is om een passend spatbord te vinden. Bij BBB hebben ze hiervoor de ‘Ringfix’. Een accessoire die je eenvoudig om je zadelpen moet kunnen klemmen. Aan de Ringfix kan je meerdere types spatborden monteren. Het is dan dat je heel een spatbord op je fiets kan hebben en de montage geen drempel meer hoeft te zijn. Voor de moderne aero-frames is er de Ringfix Aero. Hierbij is de band wat langer, waardoor je meer ruimte hebt om deze rond je aero zadelpen te klemmen.

BBB Ringfix voor aero-zadelpennen voor als de standaard Ringfix geen soelaas biedt

Het Ringfix systeem vind je terug op het Roadcatcher model. Een smal en licht achterspatbord dat boven je achterwiel komt te hangen om opspattend water tegen te houden. Soortgelijke spatborden zijn de Roadprotector spatborden. Een vóór en achterspatbord maar dan zonder Ringfix systeem. Je monteert de spatborden achter je remklauw met een metalen beugeltje. Deze spatborden kan je niet even snel verwijderen, maar bieden wel bescherming voor opspattend water van je voorwiel en je achterwiel.

BBB Roadcatcher inclusief de standaard Ringfix
BBB Roadprotector die letterlijk een vaste plek krijgt bij de remklauw

Voor de echte die-hard regenrijders is er de ‘Slimguard’ serie. Deze monteer je aan het begin van de winter op de fiets en haal je er pas aan het eind weer vanaf. De montage kost iets meer moeite, maar daarmee ben je wel het best beschermd tegen vuil en water. De Slimguards zitten helemaal rondom je wiel, waardoor enkel regen van bovenaf je nog nat maakt. Hieronder zie je op de video hoe deze gemonteerd moeten worden. Hierbij kan je ook goed de beschermende werking van deze spatborden zien.

BBB Slimguard voor het achterwiel. Geschikt voor banden tot 28 mm

BBB