Sensa | Racefietsblog.nl

Een merk dat de laatste jaren flink is gegroeid is Sensa. Het uit Almelo afkomstige no-nonsense merk maakt fietsen in alle soorten en maten. Van stadsfietsen tot mountainbikes, cyclocrossers en natuurlijk ook racefietsen! We spraken even met ze tijdens Bikemotion.

Het assortiment racefietsen is erg uitgebreid en er is voor ieder wat wils. Er is altijd een fiets die bij je budget past. Het topsegment van Sensa bestaat uit een aantal modellen die geheel naar eigen wens zijn aan te passen. De Giulia is zoals ze zelf omschrijven een all-round racefiets. De Aquila is een lichtgewicht carbon frame voor in de bergen, stijf maar comfortabel en dus ook geschikt voor lange ritten. Met de Calabria als aero-bike is het plaatje compleet en is er voor elk type rijder een Sensa uit het topsegment te verkrijgen. Qua afmontage kan je bij bovengenoemde modellen kiezen uit alle mogelijke varianten van Shimano. Elektronisch of mechanisch, compact of dubbel, maar allemaal 11 speed.

Sensa.Aquila.SL

Kies je voor de Giulia kan je overigens ook nog kiezen uit drie verschillende kleurstellingen; de Supremo, shiny of matt versie. Zowel bij Giulia als de overige bovengenoemde modellen kan je kiezen uit verschillende kleuren stuurlint, verschillende types zadel en zelfs de kleur van de buitenkabels is te kiezen. Kortom, voor ieder wat wils.

Zoals gezegd; voor elk budget wat wils en wil je geen fiets uit het topsegment dan zijn er de modellen Lombardia en Toscana. Beide modellen zijn carbon frames met ook hier verschillende opties qua afmontage. Maar bij deze modellen is het niet meer mogelijk te customizen.

Ben je op zoek naar aluminium, dan kom je uit bij de Trentino. Met de Trentino UL hebben ze een aluminium wedstrijdfiets die ‘slechts’ 7.5kg weegt. Dit in tegenstelling tot de Trentino SL, waar het gewicht al snel 1.2kg zwaarder is. De keuze voor de Trentino qua kleur bestaat uit rood of mat-zwart.

Sensa.Trentino

Met de Romagna, Prima en Umbria als instapmodellen maken ze het assortiment compleet.

Zoals we ook bij veel andere merken steeds meer zien heeft ook Sensa een tweetal damesmodellen. Geen carbon, maar beide van aluminium. De Emilia Lady Sport heeft een carbon voorvork, waar de Emilia Lady Tiagra het moet doen met een aluminium vork. De sporteditie is afgemonteerd met een compact 105 groep en de Tiagra uitvoering heeft een triple groep van (je raadt het nooit) Tiagra.

Voor het complete overzicht inclusief prijzen en mogelijkheden check de Sensa Catalogus en Sensa prijslijst

Sensa.Calabria.01Sensa.Calabria.02Sensa.Calabria.03Sensa.Calabria.04Sensa.Calabria.05Sensa.Calabria.06Sensa.Trentino.02Sensa.kleding

Tags: