De S-Phyre schoenen die Shimano afgelopen jaar introduceerde blijken niet op zichzelf te staan, maar waren een voorbode voor een complete lijn. En die hebben ze nu laten zien!

De S-Phyre schoenen zagen we tijdens Eurobike. Niet zomaar een upgrade van een bestaand model, maar een volledig nieuw ontwikkelde schoen. Letterlijk en figuurlijk geen instapper, maar een schoen gericht op prestatie, profmateriaal dus. De naam blijkt dus niet voorbehouden te zijn aan de schoenen, maar aan een complete lijn. Naast de schoenen heeft Shimano nu ook jersey, bibshort, snelpak, handschoenen en sokken toegevoegd die bij elkaar passen.

Ze zijn allemaal gemaakt met hetzelfde doel: het overbrengen van zoveel mogelijk vermogen van de renner naar de fiets. Je hebt die drie contactpunten met je fiets: stuur, zadel en trappers. Hiervoor hebben ze dus de handschoenen, broek en schoenen. Om ook wat betreft aerodynamica zo min mogelijk energie te verliezen is er gelet op de pasvorm en beweging. De jersey is gemaakt uit een 3D-patroon uit één stuk waardoor deze naadloos gemaakt kan worden. Hierdoor sluit het aan op je lichaam als een tweede huid en biedt het zo min mogelijk weerstand aan de wind. Bij de bibshorts is de stof gemaakt voor compressie, ventilatie en vochtregulering en heeft een nieuw ontwikkelde zeem. Het snelpak moet de naam waarmaken: snel zijn. Aerodynamisch en lichter dan een jersey in combinatie met een bibshort. De handschoenen zijn gemaakt om een zo natuurlijk mogelijke overgang te maken tussen hand, handschoenen en shifter voor een zo goed mogelijke controle. Je ziet ook op de onderste foto dat de palm van de handschoen uit één stuk bestaat. Ten slotte de sokken. Ook hier heeft Shimano uitvoerig over nagedacht en moeten ze zorgen voor een zo goed mogelijke overgang van voet naar schoen. Denk thermoregulatie, comfort, enkelstabiliteit, een slipbestendige hiel en een extra hoge omslag.

Jersey, in geel en zwart: € 199,95
Bibshort, in zwart en geel/zwart: € 239,95
Snelpak, in zwart en geel/zwart: € 399,95
Handschoenen, in zwart: € 79,95
Sokken, in wit/zwart/geel/blauw € 19,95

De prijzen liegen er niet om, dat is wel duidelijk. Het is dan ook de toplijn van Shimano, waar ook de profs van Lotto-Jumbo mee gaan rijden dit seizoen. Alle items zijn te vinden bij Bikegear.cc waar je ook het beperkt aantal verkooppunten kan vinden in Nederland en België.

Tags: