Misschien was de sneak peak van de Metrea groep tijdens Eurobike vorig jaar al een beetje een voorbode, maar met de introductie van de Transit kledinglijn is het duidelijk dat Shimano de sportieve modebewuste urban fietser wil aanspreken.

Ze komen in het voorjaar van 2017 met een complete nieuwe lijn binnen de bestaande Explorer collectie die vrij sober maar wel subtiel stijlvol is. HEen complete lijn, dus niet alleen een shirt en broek, maar ook handschoenen, jas, schoenen en rugzakken. Gericht op mensen die dagelijks op de fiets zitten en voor wie fiets-specifiek features in die producten wenselijk zijn, maar waarvan de producten ook naast de fiets te gebruiken zijn. Dan hoef je je dus niet persé helemaal om te kleden als je op je bestemming bent.

Design, comfort en veiligheid waren de drie speerpunten bij de ontwikkeling waarbij het geschikt moest zijn voor zowel in de stad als touren door de bergen, zoals ze het zelf noemen. Hieronder een paar voorbeelden van de nieuwe lijn. De soberheid valt op, maar de shirts en broeken komen in meer varianten en kleuren, al zal het nooit een vrolijke boel worden. Noem het ingetogen.

Het jack is een windbreaker met een waterafstotende coating, verstelbare heuplijn en een vakje op de borst voor bijvoorbeeld je telefoon. De shirts zijn er zonder kraag, maar ook meer casual als polo. Ook met borstvak, het shirt zonder kraag heeft redelijk discrete vakken op de rug. Alle shirt hebben UV bescherming hebben een anti-bacteriële behandeling met Silvadur gehad om geurtjes tegen te gaan. Er zijn geen typische lycra fietsbroeken, de lange en korte broek zijn duidelijk ook geschikt voor casual gebruik. De stof is waterafstotend en heeft enige stretch. Zowel de korte als lange broek hebben een aantal reflecterende details.

De schoenen zien er erg fraai uit moeten we zeggen. Zeer stijlvolle rustige kleuren en mooi leer. Het RT5 model komt met klitteband, de RT4 heeft veters. Beide schoenen zijn alleen geschikt voor SPD.

Naast de kleding en schoenen komt Shimano ook met een bijpassende bril die iets toegankelijker is voor alledaags gebruik, het zeker niet een typische sportieve fietsbril. Ook de Tokyo rugzak is nieuw. Deze komt in een 17 en 23 liter variant met regenhoes, reflectie en extra lusjes om je helm of slot aan vast te maken.

Prijzen in euro’s zijn helaas nog niet bekend.

Shimano-Transit-05-windbreaker-jacket Shimano-Transit-12-jersey Shimano-Transit-13-womens-jersey Shimano-Transit-14-langeb-roek Shimano-Transit-15-korte-broek Shimano-Transit-09 Shimano-Transit-11 Shimano-Transit-08-schoenen Shimano-Transit-10-schoenen Shimano-Transit-03 Shimano-Transit-04-reflection Shimano-Transit-02 backpack Shimano-Transit-06 Shimano-Transit-07

 

Tags: