De titel zegt het eigenlijk al; Shimano wint alles in deze tour. Zowel de gele, groene, witte als bolletjestrui zijn gewonnen door een renner die op een fiets rijdt, die afgemonteerd is met Shimano Dura-ace. Ook alle etappes zijn gewonnen op een racefiets met Shimano.En ja; deze fietsen hebben allemaal de Di2 versie. Naast de vier leiderstruien, gaan ze ook aan de haal met de strijdlust en het ploegenklassement.

Niet heel verrassend werd het ploegenklassement gewonnen door team Sky van eindwinnaar Christopher Froome. Meest opvallend, als het dan over Shimano gaat, zijn wellicht de overwinningen van Marcel Kittel met Shimano Dura-ace Di2 Disc! Marcel Kittel heeft een aantal etappes gewonnen op schijfremmen en heeft daarmee tour-historie geschreven.

Kleine kanttekening aan bovenstaand is dat het overgrote deel van het peloton rijdt met Shimano onderdelen. De kans dat er een overwinning wordt behaald op SRAM of Campagnolo is aanzienlijk kleiner. Dit omdat er maar twee ploegen tijdens de Tour met SRAM reden en er drie ploegen zijn waarvan de fiets is uitgerust met Campagnolo onderdelen. Daar tegenover staan zeventien ploegen die aan de start verschenen met Shimano afgemonteerde fietsen. Al met al toch mooi voor de statistieken.

Via Shimano

Gerelateerd

Tags: