Hij is pas een paar weken gepensioneerd, maar nu al ligt het werelduurrecord van Jens Voigt onder vuur. Vandaag gaat Matthias Brändle van het Zwitserse IAM Cycling team een poging wagen om de 51,11 km die Jensie in een uur bij elkaar wist te fietsen, te verbeteren. De vernieuwde populariteit van deze discipline is het resultaat van een nieuwe set regels van de UCI. Matthias gaat dan ook met een licht aangepast Scott Plasma 5 tijdritfiets van start. De poging van Brändle is vanaf 19 uur vanavond live te zien bij de UCI op Youtube.

Leuke details: Chris Boardman was ooit de eerste kamergenoot van Jens Voigt, en Brändle noemt op zijn beurt Jens weer als een groot voorbeeld… en hoewel we de jeugd natuurlijk alle succes toewensen, hopen we stiekem ook dat Jensie toch nog even van zijn record mag genieten… het wordt in ieder geval spannend om te kijken!

Uurrecord.Matthias.Brandle.07Uurrecord.Matthias.Brandle.06Uurrecord.Matthias.Brandle.04Uurrecord.Matthias.Brandle.03Uurrecord.Matthias.Brandle.02Uurrecord.Matthias.Brandle.01

foto’s van: IAM Cyling