Wat is het nadeel van overschoenen (maar niemand zal dit hardop zeggen)? Dat niemand meer ziet wat voor mooie schoenen je speciaal hebt uitgekozen. Mensen zouden wel kunnen denken dat er “Aldi schoenen” onder zitten. (Dit zal je overigens ook niemand hardop horen zeggen).

Dus wat heeft Sidi als oplossing, die eigenlijk ook geen oplossing is: de Lycra overschoenen. Een overschoen die eruitziet als een Sidi wielrenschoen. Je hebt dus mooie Sidi schoenen… maar door de overschoenen ziet niemand dat meer. Door de Sidi overschoen  zien je schoenen er opeens weer Sidi. Nadeel hiervan is dus dat iedereen die prachtige wielrenschoenen heeft maar van een ander merk dan Sidi, deze Sidi overschoenen nooit zal dragen. Want stel je voor dat je wordt aangezien voor Sidi rijder.

Daarnaast bestaat de kans dat de “Aldi schoenen” rijders juist deze covers gaan dragen om zo de indruk te wekken dat ze met Sidi schoenen rijden. Deze laatste redenatie zorgt er dan weer voor dat de echte Sidi rijders deze covers niet willen dragen omdat men dan zou kunnen denken dat het hier om een “Aldi schoenen” fan gaat met een Sidi cover.

Kortom: volgens mij heeft deze grappig uitziende overschoenen (want dat zijn het dan weer wel), geen doelgroep! (Of alleen de “Aldi schoenen” dragers? Of denk ik te ingewikkeld?!)

sidi-overschoen2