Officieel heten de schoenen Sidi Wire Vent Carbon. Het topmodel van Sidi en de opvolger van de Ergo 3 als topmodel.

Wat zit er allemaal op de schoen. Deze schoen heeft volgens Sidi een verbeterde Carbon Vent zool. De Carbon Vent zool zat ook al op de Ergo 3 en heeft een ventilatie roostertje onder de schoen dat open en dicht te zetten is. Voor nog meer ventilatie tijdens het fietsen in warm weer. De stijfheid van de zool is te vergelijken met de oudere Carbon Lite zool die we nog kennen van de oudere schoenen als de Ergo 2. De schoen is per paar, 60 gram lichter dan de Ergo 3. Naast de bekende heelcup met verstelmogelijkheden, waarbij je de hiel strakker kan zetten, is de belangrijkste en opvallendste verandering het Wire systeem oftewel Techno 3 zoals Sidi haar sluiting van de schoen noemt.

Niet meer 3 verschillende sluitingen op 1 schoen; 1 klittenband-achtige, 1 klik-achtige en 1 draai-achtige, maar 2 draai-achtige knoppen waar mee je de draad (Wire) vasttrekt. Een techniek die Specialized schoenen al een tijdje hebben. Het voordeel volgens Sidi is dat de schoen strakker en passender kan worden aangetrokken.

De schoenen zijn er in allerlei halve maten, in diverse kleuren en de prijs is € 375,- Voordeel is wel dat nu de Ergo 3 schoenen overal in de uitverkoop gaan. (deze tip heb je niet van ons). Voor de Italiaanse fietspurist.

Via Sidi

Gerelateerd

  • Jeroen

    Er is zelfs een AIR versie te koop (reeds in bestelling).
    Extra ventilatie én een sexy retro uiterlijk.
    In elke gewenste kleur verkrijgbaar zolang het maar wit is!