Als er een merk is met veel keuze uit verschillende fietscomputers, dan is het Sigma. Het Duitse bedrijf had tot voor kort een assortiment dat bestond uit 25 verschillende fietscomputers. Ondanks dat was op Eurobike de nieuwste fietscomputer te zien. Nummer 26 dus, de Sigma Pure GPS.

De Sigma Pure GPS is een compacte fietscomputer, die wordt bestempeld als de instap-gps computer van Sigma. Wanneer ik de computer uit de doos haal, valt direct het gewicht op. De weegschaal geeft slechts 37 gram aan en dat is erg licht voor een fietscomputer. Ondanks dit lichte gewicht en compacte formaat heeft de Pure een batterij die 15 uur meegaat. Hij is grijs met zwart en heeft drie knoppen aan de onderkant. Aan de achterkant zit een mini-usb poort en de opstaande rand waarmee je hem in de houder monteert.

Kijkend naar de lijst met functies blijkt dit, ondanks dat het een instapmodel is, een erg uitgebreide fietscomputer. Okay, geen hartslagmeterfunctie maar wel een lijst met ruim 20 andere functies. Een daar van is bijvoorbeeld de kompas-functie. Hiermee kan je te allen tijde naar het beginpunt van je rit navigeren. Er verschijnt een pijl op het beeldscherm die naar het startpunt wijst. Naast deze functie kan je met de Pure ook hoogteverschil en stijgingspercentages inzien tijdens de rit. Uiteraard zullen de snelheid en afstand gegevens ook zichtbaar zijn. Evenals de tijd, rijtijd en het aantal calorieën dat je hebt verbrand. Totaal kan deze Sigma tot zo’n 110 uur aan trainingsgegevens opslaan. De bediening wijst zich vanzelf en gaat erg makkelijk, zonder handleiding had ik de computer al ‘up and running’. Het compacte scherm is ondanks het formaat erg duidelijk leesbaar en scrollen door de verschillende schermen gaat heel eenvoudig. Door het menu bladeren bij elk merk fietscomputer even anders, maar je hebt het vrij snel onder de knie.

De gegevens van de Sigma Pure kan je op verschillende manieren uitlezen. Ben je in het bezit van een Android-toestel, dan kan je draadloos uitlezen met de app Sigma-Link. Sigma maakt voor deze draadloze gegevensoverdracht gebruik van het NFC-protocol. Dit wordt door Apple niet ondersteunt, dus met een iPhone kan je helaas niet draadloos uitlezen. Wil je je gegevens toch op je iPhone dan kan je met behulp van de mini-usb kabel en een computer kan je dan de gegevens uitlezen via het softwareprogramma Data-Center. Daarna kun je met de Linp App de gegevens met je iPhone synchroniseren.

Data-Center is vrij verkrijgbaar via de Sigma website en werkt ook met Apple computers. Deze software is ook te gebruiken om je Sigma Pure GPS in te stellen voordat je met de computer op pad gaat. Via deze software kan je met een druk op de knop apps als Strava en Facebook koppelen. Ook kan je hierbij vermogenszones en intensiteitszones invullen om je trainingen naar een hoger niveau te tillen. En zoals je van Sigma gewend bent, is ook deze fietscomputer best scherp geprijsd met € 89,95. Er komt in oktober ook een out-front-mount met de naam Butler II GPS voor de liefhebbers.

Sigma Pure GPS
Gewicht: 37 gram (gemeten)
Adviesprijs: € 89,95

Meer informatie bij Sigma Sport

Gerelateerd